Son Dakika
26 Nisan 2024 Cuma

Abdullah Gül’den Mısır Hakkında Jet Açıklama

23 Kasım 2013 Cumartesi, 17:45
abdullah-gulden-misir-hakkinda-jet-aciklama-5290cce3c9325

Abdullah Gül’den Mısır Hakkında Jet Açıklama

Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, Giresun Valiliğini ziyarette bulunarak. Yeni anayasa yapımında yaşanan sorunlarla ilgili sorulara yanıt veren Gül, “Doğrusu bir fırsat tabii kaçıyor. Aslında çok gecikilmiş oldu aslında. Geçen mecliste de bu mecliste de bu anayasa yapılabilir. Bütün siyasi partilerin arzusu var. Haydi, sende git ve şu yaranı temizle! Yamyam! Siz ilgileneceksiniz değil mi? Endişe etmeyin zaten onu izliyoruz. Yakında tuzağa düşer. Ayrıca iyi araba da kullanamıyor. Oturun ve tüm olanları anlatın bana. Buradan elli kilometre ötede, fenerin yakınında bir genç öldürülmüş. O Haberler’nun arkadaşıydı. Ve o da oğlunuzu görmeye geldiğine göre, oğlumun o kendini bilmezle hiçbir alakası yok. Ölen şu gencin ismi neydi çavuş? Juan. Hemen fenerin yakınındaki bir barda çalışıyordu. Juan mı? Rahatsız ettiğim için bağışlayın, fakat Oğlunuz, Haberler’nun buraya ortak bir arkadaşlarını aramak için geldiğini söylemişti. Laura adında biri. Siz tanıyor musunuz? İsmini duydum, ve korkarım ki oğlum ona aşık olmalı. Bakın, işte kanıtı. Ve lütfen bunu kimse öğrenmesin. Özellikle de eşim. Zaten yeterince derdi var şu an. Biliyorsunuz bir politikacıdır. Yani bende sanki dul gibiyim. Beni anlıyorsunuz değil mi? Tabii, tabii. Endişe etmeyin hanımefendi. Siz bir şeyler bulabildiniz mi? Hayır. Oğlunuz dün gece ne yapıyordu? Evden ayrılmadı bile. Sakın ondan şüphelendiğinizi Haber söylemeyin. Hayır, hayır, hayır! Kız yüzünden sordum, belki de o yapmıştır. Yüce Tanrım! Eğer onu buralarda görürseniz, ya da yazarsa bana haber vermelisiniz. Elbette hemen haber veririm. Kurtulacak mı? Evet, büyük darbe almış ve bir bacağında kırık var. Tanrım! Asıl kötü durumda olan kafası. Kafası mı? Evet, ama bu da iyileşecektir.
Aslında ben temel konularda siyasi partilerin çok ayrı düştüğü kanaatinde de değilim. Ama maalesef gerçekleşemedi. Artık hayırlısı diyeceğiz” dedi.
MISIR’IN TAVRI
Cumhurbaşkanı Gül’e, Mısır’ın Türkiye’yle diplomatik ilişkilerinin derecesini düşürme kararı alması ve Türk büyükelçiden ülkeyi terk etmesini istemesi de soruldu. Gül, “Bu konuda fazla bir şey söylemek istemem. Olağanüstü bir dönem var. Türkiye ile Mısır arasındaki bu durum geçici konjektürel bir durumdur. Mısır’ın demorkasiye geçmesini temenni ederiz. Türkiye ve Mısır Akdeniz’in iki yakasında bir elmanın iki yarısı gibidir. Onu görebilir miyim? Hayır, henüz olmaz. Eğer bir tavsiye isterseniz, kardeşinizin evine gidin. Ve şöyle bir göz atın. Neden? Polisin her yeri arayacağı kesin. Ama cinayet işlendiği sırada o zaten buradaydı. Fark etmez, onu rahat bırakmayacaklardır. Onu rahat bırakmayacaklardır. Neyse teşekkür ederim, ben yarın gelirim. Pekala, şüpheli gördüğünüz her şeyi ortadan kaldırmalısınız. Resimler, kartpostallar, uyuşturucu, mektuplar, yazılar. Anlarsınız işte. Evet, tabii anlıyorum. Tipografileri aynı. Bu iki mektup ve senaryo bu daktilo ile yazılmışlar. Çok iyi, çok iyi. Burada Laura P.’den söz ediliyor, Ona “Kızgın Topuklar” demiş. Pekala. Bak ben ne buldum. Bir miktar kokain. Uyuşturucu meselesinden suçlamak için yeterli değil bu. Ama iki çizik atmaya yeterli. İster misin? Hayır. O zaman sen kaybedersin. Şu sürtük nasıl bir parça böyle? Onu denemez miydin? Ben mi? Hayır! Ya sen? Hemen burada, şu masanın üzerinde. Benim yaşıma geldiğinde, bu küçük çılgınlıklar olmasa, sen de bu mesleğin, katlanılacak yanı olmadığını keşfedeceksin. Umarım sen keşfetmekte benim kadar geç kalmazsın evlat. Senin yaşına geldiğimde ben başkomiser olacağım, senin gibi bir dedektif değil. Neden polisliğe bulaştığını anlamıyorum. Senin tipinde biri reklamlar için falan iyi bir manken olurdu. Ve daha çok kazanırdın. Bakın kim gelmiş? Siz burada ne yapıyorsunuz? Arama tabii ki. Ben değil, o. Ben sadece okuyordum. Bırak o senaryoyu. Burası halk kütüphanesi değil. İlginç görünüyor. Demek okumayı da biliyorsun sen. Kardeşinin Laura P. adında bir arkadaşı varmış.
Güneyde Mısır gibi büyük bir devlet, kuzeyin de Türkiye gibi büyük bir devlet vardır. Tarih boyunca çok önemli ilişkilerimiz olmuştur. Mısır’da olup bitenlerden çok üzüldük. Ümit ediyorum, bu ilişkiler ileride tekrar rayına oturur” diye konuştu.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...