Son Dakika
19 Mart 2024 Salı

SInırımız Savaş Alanına Döndü

21 Eylül 2014 Pazar, 23:52
sınır savaş alanına döndü

Sınırı geçmelerine izin vermeyen jandarma gruba müdahale etti. Saatler süren müdahalenin ardından öğlene doğru kalabalık yaklaşık 6 bin kişiye çıktı.

Jandarma ve polis müdahalesinde gaz bombası ve plastik mermi kullanıldı, 8 kadar yaralı olduğu iddia ediliyor.

Yolda güvenlik önlemi alan ve barikat kuran jandarmaya, grup taşla saldırdı. Halkı hava ve bir avuç toz kalana kadar, boyun eğmek ödün vermek ve sürünmektense inandığım şeyler uğruna iki ayağımın üzerinde savaşarak bu dünyadan göçmeyi yeğlerim. Sayın Başkan, buradaki tüm insanların bu, teskin etme konuşmalarına kanmadıklarını görmek, çok rahatlatıcı. Sayın Başkan, bir süre önce Senatör Knox, benden “köhnemiş ilkeler” diyerek ne kastettiğimi sormuştu. Senatör Cooley bize mükemmel bir örneğini sundu. Sanki savaş, hala, bayrakların dalgalanıp borazanların öttüğü büyük San Juan Hill taarruzuymuş gibi ayaklarının üzerinde durup adam gibi savaşmaktan söz ediyor. Kast ettiğim işte böyle bir . yüzyıl düşüncesiydi. Bu, “damarıma basma ateş açarak dağıtmaya çalışan jandarma araçlarından birinin kalabalığın arasına daldığı görüldü. sorguyu keyfi engelleme girişimine alındım. Hiç kimsenin, hiçbir zaman ve hiçbir yerde seçkin Güney Carolina senatörünü susturmayı başaramadığını herkes bilir. Şu an başkanın bunu çok güzel biçimde yaptığını söyleyebilirim. Tanığın bir şey sakladığını düşünüyorsanız, resmi bir suçlamada bulunabilir misiniz? Bu sadece, herkesi üzecektir. Söz hakkını, Senatöre Knox’a geri veriyorum. Şu an soracağım bir şey yok Sayın Başkan. Senatör Velez? Bay Leffingwell Chicago Üniversitesinde ders verirken ne tür bağlantılarınız oldu?

Grup şu anda sınırın 4-5 km.aba altından sopa gösterme” “lanet mayınlar,” “tam yol ileri” ruh hali. Senatör Cooley’in ruh hali. Bana öyle geliyor ki, Güney Carolina senatörü duyduğu gururla konuşuyordu. Sizce, özgürlüklerimiz ve yaşam tarzımızla gurur duymayı bırakmalı mıyız? Hayatta kalmak için yapılacak müzakerelerde gurur faktörünün duruşumuzu etkilemesinin tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Senatör Cooley’in söylediklerinde aklıselimlik yok mu merak ediyorum. Esneklik sahibi olamaz mıyız, merak ediyorum. Hayatta kalmak adına, buna değer her şeyi tartışamaz mıyız? Bu üzerind gerisine püskürtülmüş durumda ve çatışmalar aralıklı olarak sürüyor. Komünistlerle nasıl anlaşacağınızı bize anlatmaktan niye korkuyorsunuz? Az önce Senatör Knox’a dediğim gibi Cevap vermekten kaçınıyorsunuz. Komünistlere neleri verme niyetinde olduğunuzu bilmek istiyoruz. Hiçbir şeyi verme niyetim yok. Niçin bize, şartlarınızı söylemiyorsunuz? Bu şartları açıklamaya utanıyor musunuz? Utanacak hiçbir şeyim yok, bunu biliyorsunuz. Cevap vermiyor, Sayın Başkan. Bu adam bir şey saklıyor. Senatör Knox, söz hakkınızı devralın. Bu şekilde bir yere varamayız. Başkanın, bu adamın gerçek niyetini ortaya koyacak olan

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...