Son Dakika
19 Mart 2024 Salı

Yeni Başbakanımız Belli Oldu

22 Ağustos 2014 Cuma, 03:41
yenibaşbakan

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan parti genel başkanı sıfatıyla son kez başkanlık ettiği AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası Türkiye’ Ama kabul et, maymunlara keman falan çaldırması harika bir şeymiş. Böyle güzel adamlar bulup, devamını getiremediğimize inanamıyorum. Cevap verecek misin? Merhaba. Şu anda doğru bir zaman değil. Evet, bende seni çok SS. Bunu sana şu anda saatlerce söyleyebilirim. Tamam. Arayan annemdi. Keyfi yerindeymiş. Tamam, Dick’e yeni bir şans daha verdim. Ne için? Çocuklarından kurtulsun diye mi? Çocuklarıyla tanışacağım. Bunu söylerken yüzünü çok fazla buruşturma. Çocuklarıyla tanışacağım. Böylesi daha iyi. Jim konusu için üzgünüm. Ben de. Neden onu öpmedin, dostum? Öpemedim. Doğru bir şey yapmıyoruz diye korktum. Afrika sana ne yaptı böyle? Bir şey olduğu yok. Kes şunu. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Kımıldama. Güzel oldu mu? Harika oldu. Olamaz. Güzel olmuşsun. Teşekkür ederim. Nereye gidiyorsun? Jake ile buluşacağım. Jake ile nasıl buluşacaksın? Çocuk Vancouver’da yaşıyor. Merhaba, Bay Friedman. Merhaba, iskeletor. Beni dinle, bir sürü et yiyeceksiniz. nin yeni Başbakan’ını açıkladı. 62. hükümetin Başbakan’ı ve AK Parti’nin yeni genel başkanı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu oldu.

“KARDEŞİM DAVUTOĞLU” DİYEREK AÇIKLADI

12. Cumhurbaşkanı seçilen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin kendisinde sonraki Başbakan adayını açıkladı. 2007’de partinin cumhurbaşkanı adayını tarihi bir konuşmayla “Kardeşim Abdullah Gül” diyerek açıklayanCiddiyim. Bu hafta seçmeleri var. Kuzu pirzola, domuz pirzola, dana eti. Her şey yiyeceğiz. Aferin size. Çöp poşeti mi bağladın? Nasıl yapıldığını bilmiyorum. Berbatsın. Düzelt öyleyse. Lauren’ı tekrar ne zaman göreceğiz? Aranızda bir şey mi oldu? Hayır. Delirdin mi? Hiçbir şey olmadı. Hadi ama baba. Senin ona, onun da sana nasıl baktığını gördüm. İnkâr edemezsiniz. Birbirinize deli gibi aşık olmuşsunuz. Jake, sen karışma. Affedersiniz, efendim. İnsanların bakışlarını takip etmekten başka yapacak bir işiniz yok mu? Hem ne yapacaktım ki? Sırf ona aşık oldum diye bütün hayatımımızı mı değiştireyim? Evet! Çok romantik! Seviyorsun işte. Gir riske. Kap kızı, adamım! Kafanı karıştırdığımı biliyorum. Emin olmam gerekiyordu. Karım adına, çocuklarım adına. Çocuklarının adına ve senin adına. Bu yüzden aramızda gizli hiçbir şey kalmasın. Hooters’da biranı içen kişi bendim. Neden içtiğimi de bilmiyorum. Baktım beleş bira, panikledim bir anda. Buyrun? Burası numara, değil mi? Erdoğan bugün de “27 Ağustos’ta AK Parti’nin olağanüstü Genel Kurulu’na, genel başkan adayı olarak girecek arkadaşımız Dışişleri Bakanımız, Konya Milletvekilimiz Ahmet Davutoğlu kardeşimdir” dedi.

 

ADI ÖNE ÇIKAN İSİMDİ

Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle Başbakanlık için Ankara bahislerinde Ahmet Davutoğlu’nun adı iyice öne çıkmıştı.

GÜL DE DAVUTOĞLU’NU İŞARET ETMİŞTİ

Abdullah Gül, Çankaya’daki veda resepsiyonunda “Görünüyor ki Ahmet Bey Başbakan olacak” diyerek o Evet. Lauren’a bakmıştım. Ben de. Jim! N’aber, yakışıklı? Annem evde değil. Bu babam. Mark. Evet, sen kimsin? Jim! Safarideki harika adam. Bana birkaç tane top yuvarlama da Davutoğlu’nu işaret etti.

5 YILDIR DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI YAPIYOR

Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni başbakanı olması beklenen Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu (55), beş yıldır Dışişleri Bakanlığı yapıyor.

 

AHMET DAVUTOĞLU KİMDİR

Ahmet Davutoğlu, 1 Mayıs 2009′da, Dışişleri Bakanı olarak TBMM dışından atandı. 58., 59. ve 60. hükümetler döneminde başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ve hem bakanlık hem de cumhurbaşkanlığı görevlerinde Abdullah Gül’e dış Yanılmışım. Herkes geliyor. Çünkü benim gibi herkes sorularına cevap arıyor. Muhtemelen gerçeği öğrenmek için bu son şansımız. Pardon, ucuz bir bilete ihtiyacım var Çok ucuz. Gider gitmez seni arayacağım, tamam mı? Hâlâ grip. Doktorun numarası orada yazılı. İlaçlarını vermeyi unutma. Ve dinle, etrafı karıştırma. Peki anne, görüşürüz Shruti? Merhaba Merhaba, Pseudo. Nasılsın? Pseudo? Selam. Hey Jeet. Nasıl gidiyor? İyi. Shruti! Selam dostum. Selam Hey Dimpy. Nasılsın? İyiyim. Sen? Ben de iyiyim. Büyük bir antrenör olduğunu duydum. Evet, Kız Okulu’nda. Ve sen de iyi bir avukat olmuşsun. Evet. politika başdanışmanlığı yaptı. 24. Dönem Konya Milletvekili olarak TBMM’ye giren Ahmet Davutoğlu, evli ve dört çocuk babasıdır. Kızı Sefure, Yıldız Holding’in kurucusu Sabri Ülker’in 3. torunu Ahmet Özokur ile evlidir

 

EĞİTİM HAYATI

1959 yılında Konya’nın Taşkent ilçesinde doğan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Erkek Lisesi’ni bitirdikten sonra, 1983–84 eğitim öğretim yılında Boğaziçi Üniversitesi’nin Büyük bir avukat. Selam millet! Merhaba! Wow! Bu büyük bir buluşma gibi. Hemen dönerim. Tamam. Selam Tanya. Selam Shruti. Hanımefendi? Dahili telefon hattı, , lütfen. yıl sonra garip bir buluşma. Bugün birbirlerine selam veriyorlar. Ama on yıl önce birbirlerini öldürmek istiyorlardı. Koç, efendim Dört kişi geldi. Evet Yani geliyor musunuz? Tamam, efendim. Teşekkür ederim. Ödül töreninden sonra çok üzülmüştü. Biten her arkadaşlıktan kendisini sorumlu tuttu. Onun son grubuydunuz. Sizi unutmadı. Özellikle Rohan ve Abhi’yi. Onların her başarısından gurur duydu. Onlara olanlar yüzünden pişmanlık duydu. Bu pişmanlık onu çok yıprattı. Geldiğiniz için teşekkür ederim. Durumu çok kritik. Görebilir miyiz? Elbette. Dekan Vasisht’i bu durumda göreceğimi hiç düşünmezdim. O ışıl ışıl parlayan yüz ne hale gelmiş. Her sabah Merhaba, beyler bayanlar diye bizi karşılardı. Ekonomi ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümlerini çift ana dal programıyla(ÇAP) bitirdi. Aynı üniversitenin “Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler” bölümünde doktora yaptı. 1990 yılında, Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi’nde yardımcı doçent olarak çalışmaya başladı. Üniversitenin Siyaset Bilimi bölümünü kurdu ve 1993 yılına kadar bu bölümün başkanlığını yürüttü. 1993 yılında doçent oldu ve 1995–1999 yılları arasında Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde çalıştı. 1995 – 1999 yılları arasında Yeni Şafak Gazetesi’nde köşe yazarlığı yaptı. Ahmet Davutoğlu bu sürede Yeni Şafak’ta Ne günlerdi Keşke o günlere dönebilseydim. Birçok şeyi değiştirirdim. Söylediklerimi, yaptıklarımı. Benim hiç pişmanlığım yok. Okulun amigo kızı olmak istedim. Oldum da. Evet. Sadece bir şey var. Keşke Rohan ve benim aramda bir şeyler olsaydı. Rohan Ben onun en büyük beleşçisiydim. Arkadaş olduğumuzu sanmıştım. Ama Rohan’ın sadece bir arkadaşı var Vardı. Rohan Nanda. Lakabı: Ro Delhili zengin iş adamı Ashok Nanda’nın en küçük oğlu. St. Teresa’ya kabul edilmişti. Ama yaptığı tek derece vaktini harcamaktaydı. Dünyanın en büyük rockstarı olmak istiyordu. Babam diyor ki onu gururlandıracağım. Oğlum büyük şeyler yapacak. Ama hiç kimse bilmiyor. Babası için kim vazgeçer? , , , ! Bir şeyden emindim. 200′den fazla yazı kaleme aldı. 1998–2002 yıllarında, Silahlı Kuvvetler Akademisi ve Harp Akademilerinde misafir öğretim üyesi olarak ders verdi.

 

1999–2004 yılları arasında profesör oldu ve Beykent Üniversitesi’nde, üniversite yönetim kurulu üyeliği, senato üyeliği ve Uluslararası İlişkileTüm malı mülkü babasından miras kalan gitar olacaktı! Rohan’dan nefret ediyorum. O da sana hayrandı zaten. En iyi arkadaşımın yıllarca onunla ne yaptığını bilmiyorum. Shanayaa Shanaya Singhania. Annesinin tek, üvey babasının beşinci kızı. St.T’nin en güzel kızı. O kız her şeye sahip. O kız her şeye sahip. O kız her şeye sahip. O kız her şeye sahip, her şeye, her şeye. Hepsini aldım. Jimmy Choo ve Manolo. Prada, Galliano. Yetmez. Daha fazlasını, daha da fazla istiyorum. Louis Vuitton ve Stella Mccartney. Donatella Versace. Gucci’nin en yeni işi. Sarhoş edici gözlerime bakan herkes Deli oluyor. Çocuklar, kendinizi kontrol edin. Yoksa yaşamak sizin için zorlaşacak. O kız her r Bölümü başkanlığı, Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde de misafir öğretim üyeliği yaptı.

AK PARTİ VE AHMET DAVUTOĞLU

Ahmet Davutoğlu, dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve dönemin Başbakanı Abdullah şeye sahip. O kız her şeye sahip. O kız her şeye sahip. O kız her şeye sahip, her şeye, her şeye. Kimse bana benzemez. Herkes beni düşlüyor. Ben bir numarayım. Dünya beni takip eder. Ben herkesin lideriyim. Bir numarayım. Hepsini aldım. Jimmy Choo ve Manolo. Prada, Galliano. Yetmez. Daha fazlasını, daha da fazla istiyorum. Louis Vuitton ve Stella Mccartney. Donatella Versace. Gucci’nin en yeni işi. Sarhoş edici gözlerime bakan herkes Deli oluyor. Çocuklar, kendinizi kontrol edin. Yoksa yaşamak sizin için zorlaşacak. Ne yazık ki hiçbir tasarımcı aşk satmıyordu. Yoksa Shanaya hepsini satın alırdı. O kız her şeye sahip. Neredeydin? Hapiste. Ne? Bir dakika. Kardeşinle düzgün konuş. O benim kardeşim değil, anne. O senin kocanın kızı. Ailenizin tadını çıkarın. Shruti! Selam Shanaya! Erkek arkadaşımı gördün mü? Evet, orada. Çok güzelsin, biliyor musun Gül’ün 17 Ocak 2003′te birlikte aldıkları ve 18 Ocak 2003′te Resmî Gazete’de yayımlanan kararla büyükelçi ünvanı verildi. Ahmet Davutoğlu, 1 Mayıs 2009′da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Dışişleri Bakanlığı’na atandı.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...