Son Dakika
19 Mart 2024 Salı

Karadeniz’in kızıla kaplandı! Dokunanların eli yandı

15 Şubat 2014 Cumartesi, 17:24
karadenizin-kizila-kaplandi-dokunanlarin-eli-yandi-52ff85499dada

Karadeniz’in kızıl rengi bir tabakayla kaplanması münasebetiyle Alaplı Belediyesi ve Sağlık Grup Başkanlığı görevlileri tarafından deniz suyundan numune alındı. Onları görebiliyor musun? Bazen. Yine de hala burada kalıyorsun? Hayalet olmayan bir apartman olduğunu mu sanıyorsun? Onlar toprağın kendisine bağlı, eve değil. Birkaç on yıldır burada kalıyorum Haber ama onlar yüzyıldan fazla süredir buradalar. Ölünce muhtemelen ben de burada kalacağım. Önceden güzel bir ilişki geliştirmek en mantıklısı. Yardımına ihtiyacım var. ‘yle ilgili. Sence herhangi bir müze bunu ister mi? Yoksa hepsini toplayıp hurdacıya mı satmalıyım? Bunlar babanın eşyaları mı? Evet, birkaç nesil önceden. Kahverengi lekeler kan. Çok derine işlemiş, ne kadar uğraşsan da çıkaramazsın. Bir zamanlar köyümde çok ürkünç şeyler olmuştu. Onların çaresine bu araçlarla bakmıştık. Ailen şimdi nerede? Bu işin içinde hiçbir şey mutlu sonla bitmez. Beş saat, beş saat Haber Gece yarısından önce geri dönerim. Beş saat. Dört saat? Babam ne zaman çalışmaya gitse beni komşumuza bıraktığını hatırlıyorum. Taoist bir keşiş olarak çok para kazanmıyordu. Kazandığı para bakıcının parasını ödemeye bile yetmiyordu. Teşekkür ederim Haber Nesillerdir Haber ailem gittiğimiz her yere evimiz derdi.

Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk ve sonbaharda deniz suyu sıcaklığının artması nedeniyle suyun renginin değişmiş olabileceğini söyledi.

“Plankton türü organizmaların hava ve deniz sıcaklığından dolayı aşırı üremesinin bazı noktalarda denizin renginin değişmesine neden olduğunu düşünüyoruz” diyen Malğaç, durumu Sahil Güvenlik ekiplerine bildirdiklerini anlattı.

ttt33

Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu ise sahilde ilk defa böyle bir olayla karşılaştıklarını belirterek, 3 kilometrelik sahil şeridinin kızıl tabakayla kaplandığını kaydetti.

Vatandaşlardan gelen yoğun şikayet üzerine inceleme yaptıklarını Ama Karadeniz’in kızıla kaplandı! Dokunanların eli yandı bir evimiz asla olmadı. Burası babamın beni bıraktığı en son yer. Burada birkaç gün kalacağımızı planlamıştı. Ancak hayatımızı burada tükettik. Nasıl oldu? Gece yarısından önce senin için geleceğim. Bir gece gitti ve bir daha geri gelmedi. Sonuçta, tüm bu yaşananlar kader. Bunu Pak çizdi. Ne olmuş yani? Son sefer yapabileceğim her şeyi yaptım. Korkuyorsan, bu senin sorunun; onların suçu değil. Feng akıl hastası. Bir doktora görünmeli. Bense sıradan bir aşçıyım. Yardım edebilirsin, değil mi? Ne bok yemeye bunu iş ediniyorsun? Yardım edebileceğimi nereden biliyorsun? Beni tanımıyorsun bile Haber Onları tanıyor musun ki? Kes şu saçmalığı, yardım edecek misin, etmeyecek misin? Başkalarına yardım edebilecek halde misin ki? Kendine bir baksana, deniz bir durumdasın! Ne demek bu şimdi? Kesinlikle bir çocuk çizmiş bunu. Çizilen şey solmuş gerçi, ama halen yıkamamışsın. Gitmesine izin veremedin, değil mi? Cidden umurunda olmasaydı Haber tüm bu şeyleri elinde tutmaya uğraşmazdın, değil mi? İnsanların içinde hem iyi hem de kötüler var. aktaran Çimenoğlu, şöyle konuştu:

“3 kilometrelik deniz sahili boyunca 500 metre denize doğru olan bölüm kırmızı tabakayla kaplanmış durumda. Suya elimizi değdirdiğimizde yanma hissi aldık. Asit olabilir. Kırmızı olduğu için demir barındıran kimyasal madde de olabilir. Biyolojik madde değil. Biz de ne olduğunu anlayabilmek için su numunesi aldık. Kaymakamlığımıza ve Sağlık Grup Başkanlığına haber verildi. Deniz suyu numunelerini tahlil yaptıracağız. Bir gemi veya bir fabrikadan dolayı bir şey varsa çevre adına her türlü peşinde oluruz.”

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...