Son Dakika
19 Mart 2024 Salı

İŞİD’in Korkunç Planı

26 Eylül 2014 Cuma, 11:40
işid

Irak Başbakanı Haydar İbadi, IŞİD’in ABD ve Fransa metrolarına saldırı düzenleme planı olduğuna ilişkin istihbarat elde ettiklerini söyledi.Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Irak Şam İslam Devleti’nin kendisine karşı hava operasyonu düzenleyen ABD ve Fransa’daki metro sistemlerine Ne köpeği? Kimin köpeği? Bilmiyorum, peşimden hiç ayrılmıyorlar. Çiftliğin köpekleri olabilir. Çiftlik mi? Edmonton’ın. Bir haftadır oradaydım. Onlara ne söyledin Margaret? Hiçbir şey. Hiçbir şey. Yemin ederim. Kurtar beni. Seni orada öylesine mi tuttular? Evet. Kurtar beni. Derini vermeye hazır mısın? Hazır mısın? Göreyim. Onlar yaptı. Yapabileceğim hiçbir şey yoktu. Benden aldılar. Kurtar beni Angel. Konuşmaya bile değmezsin Margaret. Seni köpekler yesin. Hoşça kal. Angel! Burada! Adın ne kadın? Çıkar şunu! Sana kim tuzak kurdu? Domuz! Neden köpekleri üzerime saldınız? saldırı hazırlığında olduğuna dair güvenilir istihbarat elde ettiklerini söyledi.

BM Genel Kurulu görüşmeleri için New York’ta bulunan İbadi, gazetecilere yaptığı açıklamada, bilginin Irak’ta yakalanan IŞİD militanlarından elde edildiğini Getir onu. Şu tarafa. Bağlayın. Bizi yalnız bırak Ralph. Ralph! Sana zarar vermek istemiyorum. Ama gerçeği öğreneceğim. Duyuyor musun? Ne demek istediğinizi anlamıyorum. Buraya tek bir iş için geldim. İnançlarınızı yıkmaya. Hiçbir güç beni engelleyemez. Konuş. Asla. Bundan iyisini yapacaksın. Ben kimseyi öldürmedim. Sen darağacında sallanırken bilen birisi çıkar mı? Söyle bana, Angel Blake nerede? Onunla ormanda görüşmüştün. Seni tuzağa düşüren de oydu. Fahişe. Angel döndüğünde müritleriyle nerede buluşacak? Hiçbir yerde. belirterek, olayın detaylarını öğrenince bilginin güvenilir olduğuna kanaat getirdiğini kaydetti.

“PLANLARI CİDDİ”

Saldırının Paris ve ABD metrolarına yönelik planlandığını öğrendiklerini anlatan İbadi, isimler, detaylar ve tarihlere ilişkin yaptıkları derinlemesine incelemede planın ciddi olduğunun görüldüğünü söyledi.

“BİR KAÇ KİŞİ İLE DEVRE DIŞI BIRAKILAMAZ”

İbadi, gazetecilerin, saldırı planının önlenip önlenmediğine ilişkin sorusu üzerine de, bunun bir örgüt planı olduğunu ve bir kaç kişinin yakalanması ile planın devre dışı bırakıldığının söylenemeyeceğini ifade etti.

METRO İSMİNİ VERMEDİ

Yakalananların Iraklı olmadığını kaydeden İbadi, ABD’de saldırı planlanan metro ismini ise vermedi.

ABD TEYİT ETMEDİ

Öte yandan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Caitlin Hayden ise böyle bir saldırı planını teyit etmedi.

Hayden, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Başbakan Abadi’nin yorumlarını gördük. Böyle bir saldırı planını teyit etmiyoruz ve daha fazla tespitte bulunmadan önce Iraklı ortaklarımızdan alınacak her bilgiyi Sizin şu şeytanınızı toprağa gömeceğim eğer varsa tabi. Bu köpekler şeytanın topuklarını bile kemirirler. Ama efendim, çok etkilenen var. Masum insanlar da zarar görebilir. Bırak da kimin masum olduğuna ben karar vereyim. Angel! Angel, burada mısın? Benim, Margaret. Sana döndüm Angel! Angel’ı kim çağırıyor? Margaret. Bu gece mi? Yetiştim mi? Bu gece. Kurtar beni Angel. Köpekler peşimde. Sen ne yaptın Margaret? Hiçbir şey. Korkuyorum. Bırak seninle geleyim. Tabi Margaret. Bana gel. Gammaz fahişe, üstüme köpek saldın. Ben yapmadım. Çıkart şunları.gözden geçirmek zorundayız. Tüm tehditleri ciddiye alıyoruz ve ortaklarımızdan aldığımız bilgileri her zaman olduğu gibi doğrulamaya çalışıyoruz. Başkan Obama liderliğinde toplanan Güvenlik Konseyi’nde düzenlenen oturumda gördüğünüz gibi, şu an yabancı savaşçılar konusuna odaklanmış durumdayız”.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...