Son Dakika
19 Mart 2024 Salı

Uçağı kaçıran korsanın ilk açıklaması

09 Şubat 2014 Pazar, 10:11
ucagi-kaciran-korsanin-ilk-aciklamasi-52f7379576d51

Kharkov-İstanbul seferini yapan uçağı kaçırma girişiminde bulunan kişinin 45 yaşındaki Ukraynalı Artem Kozlov’un İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorgusu sürüyor.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorgusu süren Ukrayna vatandaşı Artem Kozlov tarafından dün gerçekleşen Yung, Keung ve Kit daima pilavımızla günün çorbasını Haber ve tuzlama balıkla sebze yemek için buraya gelirler. Lai Teyze bir kase pilavla günün çorbası, başka seçeneği yok. Lai Teyze geçen ay vefat etti. Yine de yemeğe ihtiyacı var, öyle değil mi? Her gün kase glutinous pilavı hazırlayacağız. Bu sipariş kimin? Bu ikisini kendim hazırlarım. Şirketten olsun. Yau Kardeşin ikramı Haber yoksa iki kat ücret öderdin! Ev yapımı lahana, ızgara pirzola. İki kase pirinç lapası! İkiye böleceğiz. Mui teyze. Bir dakika bekle, hemen geliyorum. Lai Hala yemeğini aldıktan sonra hemen evine gitmelisin. Sıcakken yemelisin. Niye yemeklerini iki porsiyona böldürüyorsun? Şeker hastasıyım. Tuzlu yemek yiyemem, doktor yasakladı. Yau çok nazik birisi. Benim için iki ayrı porsiyona bölüyor. Yarısı normal, diğeriyse az tuzlu. Kocamla benim için çok iyi oluyor. Defol git. Buharda pişmiş pilav hazır mı? Mui teyze gibi nazik değil, o bir melektir. Herkesin kıyafetlerini onarıp yardım eder. Binadaki çocuklarla ilgilenir. Yemek yapar ve paketleri taşımamıza yardım eder. uçak kaçırma girişimi ile ilgili bazı ayrıntılar ortaya çıktı.

Emniyet yetkililerinden edinilen bilgiye göre 45 yaşındaki Kozlov’un uçakta ayağa kalkarak kargo bölümünde bomba olduğunu söylediği ve elindeki telefonla bombayı patlatacağını dile getirerek uçak kaçırma girişiminde bulundu. Elindeki telefon ile bombayı etkin hale getireceğini söyleyen ve Soçi’ye gitmek isteyen 45 yaşındaki Kozlov’un girişimi pilotun İstanbul’a inmesi nedeniyle sonuçsuz kaldı.

OPERASYONUN BAZI AYRINTILARI DA ORTAYA ÇIKTI

Uçağın İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na inmesinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan Özel Harekat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü hemen harekete geçti. Tüm tatlı sözlerini dinledik. Bu sefer ne ihtiyacın var? Belini biraz daraltabilir misin? Evet, elbette. Ama Tung amcaya söyleme lütfen Haber Geçen sefer öğrendiğinde eve gidene kadar azarladı beni. İşe dönmem lazım, patronumu kızdırmak istemem. Dikiş konusunda iyi misin? Pek sayılmaz. Yapacak başka bir işim yok. Oyalanmak için bir şeyler yapmak istiyorum. Elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum. Onarılması gereken kıyafetin var mı? Şey Haber Birkaç tane eski film kostümüm var. Oynadığım filmlerden kalan. Onları yıllardır saklıyorum. Ne yazık ki yıllar içinde çok yıprandılar. Sana yardım edebilirim Haber böylece daha iyi şekilde saklayabilirsin. Peki, burada ne kadar süre kalmayı planlıyorsun? Niçin soruyorsun? Öylesine sordum Haber Merak ettim, kusura bakma. Daire ‘de garip bir şeyler dikkatini çekti mi? Uzun zamandır boş. Ne demek istediğimi anlıyorsun, değil mi? O tip şeylere inanmıyorum. Belki de inanmaman senin için en iyisi. Bu insanların giymesi için dikilmiş, değil mi? Niye bir domuzun elbise giymesi gerekir ki? Kıpırdama yoksa iğneyi batıracağım! Onun domuz ayaklarını gördün mü? Lanetolası ne kadar şişko. Kozlov’la müzakere yürütülürken bir yandan da özel harekat uzmanları tarafından kargo bölümü incelendi. İnceleme devam ederken, uçaktaki yolcuların boşaltılması için anlaşmaya varıldı. Yolcular çıkarılırken kargodaki aramalarda patlayıcı bir madde bulunamadı. Patlayıcı bir madde olmadığının belirlenmesine rağmen emniyet birimleri tedbiri elden bırakılmadı. Polis her ihtimale karşı uçağın çevresinde sinyal kesici “jammer”le önlemlerini sürdürdü.

“TUTUKLULAR İÇİN YAPTIM”

Yapılan operasyon sırasında çıkan arbedede hafif şekilde yaralanan Artem Kozlov’un tedavisinin ardından gece Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Kozlov’un ilk ifadesinde ülkesinde ve Rusya’daki tutukluların serbest bırakılması için böyle bir girişimde bulunduğunu söylediği öğrenildi. Ukraynalı Kozlov’un herhangi bir tutuklu yada grup ismi vermediği kaydedilirken bir ‘terör’ kaydının tespit edilemediği de dile getirildi. Kozlov’un emniyetteki işlemlerinin ardından yarın öğleden sonra Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilmesi bekleniyor.

Kaynak: AA

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...