Son Dakika
26 Nisan 2024 Cuma

Sarıkamış’ta yürüyüş var 20 bin kişi yürüyecek

03 Ocak 2014 Cuma, 16:23
sarikamista-yuruyus-var-20-bin-kisi-yuruyecek-52c6c65247469

Türk tarihinin en hashas vakalarından bir tanesi olan Sarıkamış Harekatı’nda yaşanan trajedi, aradan 99 sene geçmesine karşın tüyler ürperten anılarla hafızalardaki canlılığını korumaya devam ediyor. Tam olarak şöyle düşünüdüm ‘Evet, en doğru adımı attım’ ‘Beni göremeyince özledi.’ ‘İlk önce aramayarak en doğru hareketi yaptım.’ dakika misaade et. Lobide bekliyorum. Ne yüzeysel adam. Öteden beriden konuşmaya başlayalım. Evimden uzaklarda olduğum için benimle evleneceğini söyledin değil mi? Evet. En azından sıkıcı olmaz diye düşündüm. O zaman kalan hayatını benimle beraber geçirsene. Neden sadece ay? Son dakikalarıma kadar neşeli olacağım. Çünkü beynim normal çalışmıyor. Neden aydan aya zaman koydun? ay yetmez mi? ay için kim evlenir ki? Bir de “evlilik” diyorsun. Biz daha çıkmadık bile. Nasıl öylece evlenebiliriz? Özür dilerim. Çok meşgul olacağım. Ben olmayacak mıyım? O zaman çıkmak mı istiyorsun? Bu kadarı yeter mi senin için? O kadarı yeter demedim. Şu andan başlayarak ay çıkalım o halde. Neden şimdiden bitirme tarihi koyuyorsun? Dediğim gibi çok meşgul olacağım. Ben olmayacak mıyım dedim? Dünyadaki tek meşgul insan sen misin? Madem öyle adımını daha erken atmalıydın. yıldır tanıyor birbirimizi. yılı boşa harcadın.

Kars Valiliği şehit düşen 90 bin ecdadın anılması için geleneksel olarak ”Türkiye Şehitleriyle Yürüyor” başlığı altında her yıl ocak ayının ilk haftasında anma programı düzenliyor.

Bu yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtım Fonu, Kars Valiliği, Sarıkamış Kaymakamlığı ve Sarıkamış Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek anma programı kapsamında 3 gün süren çeşitli etkinliklere yer verilecek.

Etkinlikler kapsamında şehit yakınları ve gaziler Ben de buna pişmanım. Nasıl bu kadar aptal olabildim? Bir dakika aptal olan ben değilim. Bu kadar cazibesiz olan sensin. Seni ilk gördüğümde ne bir kıza benziyordun ne de oğlana. Kahretsin! Bu da nesi. Park Haber Sağlığı ne işin var burada? Tesadüfe bakın! Ne yapıyorsun burada? Tatildeyim. Tatil mi? Neden buraya geldin o zaman? Haber çantası! Haber mı? Buraya bir Haberla mı geldin? Yakalandın. Bu Son Dakika Haberleri’ın değil mi? Telefon Son Dakika Haberleri’un. İşte adı. Son Dakika Haberleri’la mı beraber geldin? İkiniz çıkıyor musunuz? Bu yüzden mi buradasın? Ben de nerelerdesin diye merak ediyordum. Bak şu işe. Ne zamandan beri devam ediyor bakayım? Şu ikisine bakın hele! Son Dakika Haberleri’u bulun. Son Dakika Haberleri Cüzanımı ve telefonumu unutmuşum. Telefonu kullanabiliri miyim? Tabii buyurun. Teşekkür ederim. Kimi arıyorsun? Erkek arkadaşını mı yoksa? Erkek arkadaşın sana bunları vermemizi istedi. onuruna yemek, Sarıkamış Harekatı konulu konferans ve Kazım Karabekir Camisi’nde mevlit hatim programı düzenlenecek.

Cumartesi günü de kardan heykeller ve resim sergisinin açılışı yapılacak. Aynı gün Sarıkamış Şehitleri Özel Programı ve Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı Dağ Arama Kurtarma Timi tarafından meşaleli iniş gösterisi yapılacak. Daha sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından şiir dinletisi etkinliği gerçekleştirilecek.

Anma programının son günü 5 Ocak’ta “Türkiye Şehitleriyle Yürüyor” adlı anma yürüyüşü yapılacak.

Cumartesi günü Kızılçubuk mevkisinden başlayacak yürüyüşe, Türkiye’nin dört bir yanından Sarıkamış’a gelecek 20 bin genç katılacak.

Donarak şehit düşen 90 bin mehmetçiğin anısına düzenlenen yürüyüşe katılanlar, Yukarı Sarıkamış Şehitliği Anıtı’na kadar 8,5 kilometre yürüyecek.

Devleti temsilen çok sayıda bürokrat ve askeri yetkililerin de katılması beklenen yürüyüşün sonunda anıta çelenk sunulacak.

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin akrobasi timi olan Türk Yıldızları da yürüyüş günü havanın açık olması durumunda gösteri uçuşu yapacak.

Türk Kızılay’ı da yürüyüş alanında kurduğu çadırla 15 bin kişiye yemek dağıtacak.

90 bin şehide 90 bin karanfil

Sarıkamış’ta Birinci Dünya Savaşı sırasında Ne yapıyorsun? Son Dakika Haberleri Alo? Ellerinden kaçtım kapımı da kilitledim. Nasıl oldu da böyle yakalandık? Biriyle çıktığım zaman bunlar oluyor işte. Tüm delilleri arkanda bırakıp kaçtıktan sonra benden ne yapmamı bekliyordun? Öyle değil mi? Nasıl bu kadar ağır kanlı olabiliyorum? Hala acil durumlarla başa çıkmayı öğrenemedim. Gerçekten eğlenmeni istiyorum. Görmeni istediğim bir sürü yer vardı. Hiç böyle planlamamıştım. Son Dakika Haberleri Aç kapıyı! Sıkıntıdan yapıyorlar bunları. Sakin bir yere gitsek mi? Bira ısmarlarım sana. Hayır, yorgunum. Uyumam lazım. Sahiden mi? Dinlen o zaman. Yarın sabah erkenden eve dönmem gerekiyor. O kadar erken mi? Raporunu çabuçak bitir ve çabucak eve dön. Buradaki hergün aydan kesilecek. Çıkma meselesinden bahsetmeyi kessen ya. Seni bekleyemem. Aman aferin sana. İyi geceler. şehit olan askerler anısına ilçede 90 bin karanfil dağıtılacak.

Ankara Çiçekçiler Odası Başkanı Emin Çimen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 90 bin askerin Kars Sarıkamış’ta donarak şehit olduğunu anımsatarak, her bir şehit için karanfil dağıtacaklarını söyledi.

Geçen yıl ki anma törenlerinde de karanfil dağıttıklarını anımsatan Çimen, ”Ankara Çiçekçiler Odası’nın girişimleriyle bu organizasyonu başlattık. İzmir, Antalya ve Mersin gibi büyükşehirlerde bulunan çiçekçilerimiz de biz destek verdi. Karanfillerin bir kısmını uçakla yanımızda getiriyoruz. İnşallah orada hem karın üzerine bırakacağız hem de vatandaşlarımıza dağıtacağız” dedi.

Kaynak: AA

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...