Son Dakika
26 Nisan 2024 Cuma

İstanbul’da su sıkıntısı olacak mı?

12 Ocak 2014 Pazar, 00:12
istanbulda-su-sikintisi-olacak-mi-52d1c1764f4e9

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ASKON tarafından düzenlenen toplantıda iş adamlarıyla buluştu. Eroğlu, devam eden projelerin yanı sıra bitmiş projeler hakkında iş adamlarını bilgilendirdi. Bunu yine yapabileceksin. Kendi programında. Şunu söylemeyi keser misin? Şikago’dan ayrılmayacağım, arkadaşlarımı bırakmayacağım. Henry’yi anaokulundan almayacağım. Başka bir anaokul bulabilirsin. Yvonne Davillere. yaşında. Kaldırımda kayıp düşmüş. Bacağım beni taşımadı. Bayılmış mı? Hayır. Hayati göstergeler iyi. Ne olduğunu bilmiyorum. Onunla ilgilenmem lazım. Alnında çürük ve dizinde sıyrık var. Boynunu muayene etmeliyiz. Gidelim. Bu onun. Nerede olduğunu biliyor musun? Evde olmadığımı biliyorum. Miami bu, Kerry. Düşünmelisin. Kanal ne zamana dek cevabını istiyor? Yarın öğleden sonraya dek. Düşünmeye başlasan iyi olur. Düşündüm. Kabul etmeyeceğim. Boyun röntgeni. Travma ikiye. Haydi. Miami’den söz ediyoruz Kerry. Miami. South Beach. Boyunda hasar yok. Delano’da soyunmaktan. Arkalığı alalım. Çizim defterim burada mı? Evet. Köşede. Hazır mıyız? Meşhur olacağım on beş dakikamı elimden alıp sonra böyle harcayamazsın. Şimdi olmaz Son Dakika Haberleri. Sanatçı mısın? Ressamım. Ağzını aç lütfen. Ağız içinde travma veya diş kırığı yok.

İSTANBUL’DA SU SIKINTISI OLMAYACAK

Bir soru üzerine İstanbul’daki barajların durumu ile ilgili açıklama yapan Bakan Eroğlu “İstanbul’da su kesintisi olmayacak” dedi. 2 barajda doluluk oranının düşük olduğunu belirten Eroğlu, bu barajların Alibey ve Elmalı Barajı olduğunu belirterek, bu barajların transfer barajı olduğunu dile getirdi. İstanbul’a su sağlayan diğer barajlarda yeterli miktarda su bulunduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, Kan şekeri . Diyabet hastası mısın? Kan şekerim her zaman biraz yüksektir. Beslenmeme dikkat etmem gerekiyor. İlaç kullanıyor musun? Clindamycin. Ayağım için. İkinci ayak parmağında kronik enfeksiyon. Etrafı iltihaplı. Acıyor mu? Bir süredir topallıyorum ama iyiyim. Ayak serisi isteyelim. Yaradan kültür alalım. Kerry, Kerry Haber Dinle, dinle. Yeni Hâkim Judy olabilirsin. Doktor Phil. Hayır, hayır. Ellen. Gir hastalarla ilgilen Son Dakika Haberleri. Bu birinci ig Weaver. Büyükler! Şansını dene. Epey kötü görünüyor. Dans dersinde bileğini acıtmış. Cerrahiden konsültasyon bekliyoruz. Cerrahi konsültasyonu mu? Evet. Nişanlısı üstüne düşmüş. İyi misin hayatım? İyi şanslar. Sarah’yı hatırlıyor musun? Merhaba Sarah. Bugün beni gözlemleyecek. Mesajını aldım. Eğleneceksin. Karnının neresi ağrıyor? Her yeri. Bağırsak sesleri iyi. Ultrasonla muayene negatif çıktı. Haberlerye benzemiyor. Efendim? Sarah! Sen bana az önce Haber Haberler. Sana Haberler dedi. Hayır. Kimse sana Haberler demedi. Annem dedi. Annen yanılıyor. “Diğer barajlarımızda su var. İstanbul’da su sıkıntısı olmayacak. Bizim master plandaki 35 milyona kadar su verecek sistemleri, 2070 yılına kadar sürecek sistemleri hazır ediyoruz. Çoğu tamamlandı. Altyapı şebekesi tamamen yenilendi. 200-300 yıl dayanacak bir şebekemiz var” dedi.

3 YENİ BARAJ YAPILACAK

Alınan tedbirlere ek olarak Melen ve Ağva’da yeni barajlar yapılacağını açıklayan Veysel Eroğlu, “Melen barajını yapacağız. Ağva’da da Osmangazi ve Sungurlu barajlarını yaparak 3 yıl kuraklık olması halinde İstanbul’a hala su verebilecek bir sistemi kuruyoruz şu anda. İstanbul’a su sıkıntısı yaşatmayacağız. Kaldı ki Perşembe, Cuma gününden itibaren de yağışlar gelecek. Su olmadığı zaman Melen’den su getirtiyoruz.Şu anda iletim devam ediyor” dedi.

“Kanal İstanbul, İstanbul’un su kaynaklarına zarar vermeyecek mi” sorusu üzerine ise Bakan Eroğlu, tatlı su kaynaklarına zarar vermemesi için çalışmaların devam ettiğini bu nedenle “Kanal İstanbul” güzergahının tam olarak belirlenmediğini belirtti.

Yapılan programın sonunda ASKON Genel Başkanı tarafından plaket verilen Veysel Eroğlu, ASKON tarafından oluşturulan orman için ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca’ya “teşekkür belgesi” verdi.

Toplantının ardından “17 Aralık Operasyonu” ile Anneme yalancı mı diyorsun? Eve gitmeyi mi istiyorsun? Tomografi isteyelim. Gastrik tüpü enfeksiyonlu hastama baktın mı? Şimdi gidip onu muayene edeceğim. O arsız velet bana Haberler dedi. Çok tatlı bir kıza benziyor. Bana hiç Haberler diyen olmamıştı. Pis Haberler mi dedi, çirkin Haberler mi? Aralarında bir fark var mı? Haberlersine bağlı. Edgar Dixon. Kan kusmuş. Nalburda bayılmış. Kan basıncı ‘di. Dört ünite kan. negatif kan isteyin. Nabız . Eşimi aradınız mı? Kımıldamayın bayım. Bugün Perşembe. Kuafördedir. Onu aradık. Geliyor. Serum veriliyor. HemoCue ,. Peki. negatif kanı unutun. mililitre Famotidine ve mililitre Reglan. Bir litre daha serum. Karnınızda ağrı var mı bayım? Bugün midem bulanmıştı. Ülseriniz var mı? Hayır. ilgili soruları cevaplayan Eroğlu, yapılan operasyonlarla Türkiye’nin kaybettiğini belirtti. Veysel Eroğlu Türkiye’nin son 10 yılda büyük mesafeler katettiğini belirterek “Yolsuzluk varsa hükümetimizi mücadele ediyor. Ama çeşitli şeyleri toplayıp hükümeti yıpratmak için sansasyonel haber gibi masumiyet karenisini de yok ederek bu şekilde bir tutumla 17 Aralık hadisesini, komplosunu yapmak ülkeye zarar verir. Biz ülkeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

Kaynak: DHA

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...