Son Dakika
24 Nisan 2024 Çarşamba

Beyoğlu’nda kadın cinayetleri protestosunda gerginlik

05 Ocak 2014 Pazar, 23:41
beyoglunda-kadin-cinayetleri-protestosunda-gerginlik-52c9ce8cd595d

Beyoğlu’nda bir araya gelen grup, Türkiye’deki kadın cinayetlerini protesto etti.
Tünel mevkisinde toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, “Kadınlar için adalet”, Sertleşirken alçının ısı yaydığını biliyor muydun? Hayır. Buna ekzotermik reaksiyon deniyor. Çok hoş bir bilim projesi olabilir. Yapmama yardım edebilir misin? Tabii. Malzemeleri getireceğim. Sam, Ativan’ın kalanını atabilir misin? Tabii. Nöroloji uzmanınla konuştum. Temporal lob epilepsisi hakkında epeyce konuştu. Evet. İlginç şeylerdi. Sana yeteneğimin gerçek olduğunu söylemiştim. Sana ilaç verip paranormal güçlerle bağını kesmeden önce Son Dakika Haberleri söyleyeceğin son bilgece psişik yorumların var mı? Elbette. Önümüzdeki yıl seni harika şeylerin beklediğini görüyorum. Ama evle meslek hayatın arasında denge kurmakta zorlanacaksın. Bu kadar mı? Evet. Duyduğum en genel fal oldu bu. Düğüne babanı davet etmelisin. Benden söylemesi. Gates. Bunu açıklayabilir misin lütfen? Neyi açıklayayım? Neden ölüm belgesine “nedeni bilinmeyen karaciğer yetmezliği” yazdın? “Karbon tetraklorür alması” yazmalıydın. Bunu itiraf etmedi. Gerçekte ne olduğunu bilmiyoruz. Canın istediğinde bilgi saklayamazsın. Sana söyledikleri tıbbi kayıtlara geçmeli. “Kadın katillerinden hesap soracağız”, “Kadın cinayetlerini durduracağız” yazılı pankart ve dövizler açarak Taksim’e doğru yürüyüşe geçti.
Slogan atarak yürüyen grup, son zamanlarda yaşanan olayları gerekçe gösteren çevik kuvvet polisleri tarafından engelledi. Grubun, polisin ikazlarına uymaması üzerine kısa süreli arbede yaşandı.
Durumu protesto eden gruptakiler adına basın açıklaması yapan Platform Temsilcisi Gülsüm Kav, bu sokaklarda bir kez daha kadınların yaşam haklarının çalındığını haykırmak İntihar olduğunu yazarsak, hayat sigortasından para alamazlar. Normal yollarla öldü diyoruz. Ne zararı var? Zararı şu. Etik değil. Hem sigorta dolandırıcılığı bu. Yapma. Sigorta şirketleri fırsat bulunca insanları kazıklıyor. Annelerinin yaptığı bir şey yüzünden bu çocuklar neden Son Dakika Haberleri ömür boyu acı çeksin. Senin için endişeliyim Gates. Benim için endişe etme. İyiyim ben. Hayır. Bu işi yapabilme becerin konusunda endişeliyim. Bu kötü, çünkü işinde başarılısın ama Son Dakika Haberleri gözünü bile kırpmadan yalan söylüyorsun. Kesin olarak bilmiyorsak yalan değildir. Haydi ama. Bırak anneleri onlar için son bir şey yapsın. Onlar için yalan söylemene göz yummayacağım Gates. Taburcu formunu imzalayabilir misin? Sonra. Haberler’yı gördün mü Jane? Haberler onu eve erken yolladı. Acil servisten apandisiti olan bir hastayı getirmem gerekti. Eğer merak ediyorsan Son Dakika Haberleri Neyi merak ediyorsam? Neden burada olduğumu. için toplandıklarını belirterek, geçen yıl öldürülen 237 kadının hesabını soracaklarını söyledi.
Kav, 2013’te öldürülen kadınların davalarını takip ettiklerini ve sanıkların ağır ceza almalarını sağladıklarını dile getirerek, buna rağmen kadın katillerine ceza indirimlerinin devam ettiğini öne sürdü.
Bu tür cinayetlerin ağır cezalara çarptırılması için hazırladıkları Ceza Kanunu’na ek maddeyi TBMM’ye sunduklarını belirten Kav, bu önerilerinin takipçisi olacaklarını ifade etti.
Grup, açıklamanın ardından dağıldı.AA

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...