Son Dakika
19 Nisan 2024 Cuma

Balyoz ve Ergenekon sanıkları yeniden yargılanacak mı?

06 Ocak 2014 Pazartesi, 16:58
balyoz-ve-ergenekon-saniklari-yeniden-yargilanacak-mi-52cac21c716ec

Balyoz ve Ergenekon davalarında yeniden yargılama tartışılıyor. Balyoz sanıklarının aileleri gelinen noktayı olumlu buluyor.

Balyoz davasında 16 yıl hapse mahkum edilen  emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk’un ailesi de onlardan biri. Ne? Son Dakika Haberleri’in çocukları mı var? Dört tane. Bildiğimiz kadarıyla. Hope acaba Haber Tabii. Onu dinlenme odasına götüreceğim ve rahat etmesini sağlayacağım. Ona masal falan oku. Son Dakika Haberleri. Bu önemli. Yarım saat molaya ihtiyacım var. Peki. Yapma. Pek hasta yok. Sen “peki” mi dedin? Evet. Bana üstünlük kurmaya çalışıyorsun, onunsa gitmesine göz mü yumuyorsun? Sen doktorsun, o stajyer. Randevum var. Ne olmuş? Benim de kızım burada Ray. Kızım. Benim işten kaçtığımı görmüyorsun. İyi. Git. Sam. Araban var mı? Kar yağacağını duydum, trenle geldim. Benimki tamirde. Neela’nın hastasına bakmam gerekiyor. Merhaba. Şefinizle görüşebilir miyim? Ya Malik? Buralarda mı? Hayır. Bugün çalışmıyor. Bu ikinci arayışım. Beni aramasını söyleyebilir misiniz? Sam Taggart. Mercy tek başına çıkıp gittiğini söylüyor. Bir idareci ne olduğunu öğrenecekmiş. Anlaşılan öğrenmişler. Ne? Hey! Nereye gidiyorsunuz? Nakledilmeye hazır değil. Hemşiresi misiniz? Evet. Mercy’deniz. Sizi ondan kurtaracağız. Ne yapacaksınız? Şefimiz bir yanlış anlaşılma Haber olduğunu söyledi.

Ali Deniz Kutluk’un kızı Nil Kutluk, “Benim açımdan çok büyük şaşkınlık oldu. Bir noktada çözülmesini bekliyorduk. Sonsuza kadar gitmeyeceği aşikardı. Ama bu kadar hızlı gelişme olmasını kendi adıma beklemiyordum doğrusu” diye konuştu.

Kutluk’un eşi İrem Kutluk da, “Bizi şimdiye kadar dinleyen olmadı. Bugün en yetkili ağızlardan milli orduya yapılan bir kumpas olduğu söylendi. Bizim tezlerimizin doğru olduğu da ortaya çıktı. En azında bunun araştırılmasını istiyorduk biz” dedi.

Emekli Orgeneral Çetin Doğan ve Gazeteci Tuncay Özkan’ın avukatı Beni dışarı mı çıkaracaksınız? Hayır. Biri ne olduğunu açıklayana dek onu hiçbir yere götürmüyorsunuz. Yanlış yere düşen bir hasta sadece. Pireyi deve yapmayalım. Hayır. Bayanı duydunuz. Dönün. Ne kadar uzakta? Hemen köprüyü geçince. Dikkat et ahmak! Arabaya ihtiyacınız olduğunu duydum. Pankreas ne işe yarar? Kanındaki şekerin işlenmesini sağlayan hormonları salgılar. Hormon nedir? Tamam. Tamam. Pekâlâ. Bunu çok yakında öğreneceksin. Dr. Seuss’u düşünmüştüm, Dr. Rosen’ı değil. Sorun değil. İğrenç şeyleri seviyorum. Melia, hayatım, seni görmek güzel. Buraya neden geldin? Evden kaçtım. Neden tatlım? Donald yüzünden. Annemin yeni kocası. Son Dakika Haberleri’i kutlamama izin vermiyor. Son Dakika Haberleri Baba’nın olmadığını söylüyor. Bunu söylemiş olamaz! Elfler, ren geyiği yok, Haber Son Dakika Haberleri insanların para harcaması için uydurulmuş diyor. Saçmalık bu? Ben de Son Dakika Haberleri’i gerçek babamla geçirmeye karar verdim. O da sensin. Kristal metaamfetamin berbat bir şey. Yalan söyletiyor. İnsanı paranoyak yapıyor. Hüseyin Ersöz de özel yetkili mahkemelerin adil yargılama yapmadığı görüşünde.

Ersöz, “Çok olumlu bir yaklaşım olarak buluyorum. Sayın Başbakan’ın ‘devlet içinde devlet oldular’ tanımlamasını yaptığı özel yetkili mahkemelerle ilgili böylesine bir yasal düzenlemeye gidilmesi ,içerdeki yaşayan insanların mağduriyetlerini giderilmesi noktasında da önemli bir rol üstlenecektir” dedi.

Ersöz, kararı müvekkillerinin nasıl değerlendirdiğine ilşkin de şunları söyledi:

“Onların beklentisi adil yargılama çerçevesi koşullarında bir yargılama yürütülmesi ve bu yargılamada eğer hukuka aykırı deliller varsa, adil yargılanma ihlalleri varsa; adil, tarafsız, objektif mahkemelerin karar vermesi.”

Kaynak: NTV

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...