Son Dakika
28 Mart 2024 Perşembe

Vural’dan Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu için sert açıklamalar!

24 Aralık 2013 Salı, 20:09
vuraldan-operasyon-icin-sert-aciklamalar-52b9c884cd65d

Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında İstanbul merkezli operasyona değinerek, hükümetin olayın üstünü örtmeye ve soruşturmaya müdahale etmeye çalıştığını ileri sürdü.

“AKP’nin derin yapısı iş başındadır. Devletin içerisinde özel organizasyonlar, AKP derin devleti çalışmaktadır” diyen Vural, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının sızdırıldığının, muhtemel şüphelilerin haberdar edildiğinin ortaya çıktığını iddia etti. İstanbul Emniyet Müdürünün savcının ifadeye çağırdı İstihbarat Şube Müdürünü, “hangi gerekçeyle çağrıldığı Olumsuz. Bir haftadır buradayız Houston. Hadi şunu bitirelim artık. Haber Kart takıldı! Haber Hayır, olumsuz. Korkarım bu tarafta hiçbir şey almıyoruz Doktor. Tekrar deneyin. Hayır, hâlâ hiçbir şey yok. Haber Houston, lütfen şu müziği kapatır mısınız? Haber Kowalski? Haber Hiç sorun değil. Haber Teşekkürler Kowalski. Haber Peki şimdi Houston? Haber Olumsuz. Houston veriyi yanlış yorumluyor olabilir mi? İyi de hiçbir veri almıyoruz ki. Mühendislik bileşen hasarı için görsel kontrol öneriyor. Dur neler olduğuna bir bakayım. Burada neyimiz varmış? Görsel inceleme herhangi bir arızalı bileşen belirlemedi. Sorun haberleşme panelinden kaynaklanıyor olmalı. anlaşılamamıştır” diyerek ifadeye göndermemesini eleştiren Vural, Emniyet Müdürünün bu yaklaşımı ile hukuku rafa kaldırdığını, soruşturmayı engellemek için görevlendirdiğinin de ortaya çıktığını savundu. “Artık Türkiye bir hukuk devleti değildir, darbecilerin yönettiği bir devlettir. Hukuk askıya alınmıştır” diye konuşan Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendi ikbali için devletin kurumlarını birbirine düşman kıldığını iddia etti. Hükümetin ve AK Parti’nin “kaçabilirsen kaç” taktiği Anlaşılan durum bu. Mühendislik senin bunun olabileceğine dair bizi uyardığını itiraf etti. Onlardan alabileceğin tek özür bu olur. Seni dinlemeliydik Doktor. Haber Çalış hadi. Haber Anlaşılan doğaçlama yapmamız gerekecek. Hallediyorum. Haber Ne kadar zamanını alır sence? Haber Bir saat. Haber Olağanüstü. Sisteminizi Hubble’a yerleştirmek bu görevin tüm amacını teşkil ediyor Haberler Haberler dolayısıyla sabrınıza müteşekkiriz Doktor. Kowalski bu gibi şeylere aldırmadığını biliyoruz ama Haberler Haberler bilgin olsun, bu gecikme Anatoly Soloyev’in uzay yürüyüşü rekorunu Haberleruyguladığını söyleyen Vural, iktidarın denetim ve hukuk kaçkını konumuna geldiğini ifade etti.

Soruşturmada adı geçen bakanların istifa etme taleplerinin Başbakan Erdoğan tarafından geri çevrildiğini söyleyen Vural, Başbakan Erdoğan’ın bu işin nereye ulaşacağı endişesi içinde olduğunu öne sürdü. Vural, “Sırada başkaları vardır. Başbakan onun için bunlara sahip çıkıyormuş görüntüsü verip, önce karda yürüdüğü izleri silmeyi, ondan sonra da bu bakanlarla ilgili tasarruf yapmayı planlamaktadır. Amaç ve hedef kendisini sıyırmak. Ama kanser bütün AKP zihniyetini kavramıştır. Bu çerçevede son dereceHaberler kırman için yeteri kadar uzun sürmeyecek. Haber Sanki biraz eksik kalacak gibisin Haberler Haber dakika kadar mı? Aklımın ucuna bile gelmedi. Matt Haberler Seninle çalışmak bir ayrıcalıktı. Bilmukabele Houston. Son yürüyüşünün tadını çıkar. Panelin sökülmesinde Dr. Stone’a yardıma gidebilir miyim? Haber Yardım çok makbule geçer. Haber İzin verilmiştir. Teşekkürler Houston. Haber Eğlenceye katılabilir miyim? Haber Elbette. Kendini nasıl hissediyorsun? Tamburlu kurutma makinesinde sıkılmış bir Çivava gibi. Zor bir hafta oldu. İçini rahatlatacaksa, ilk seferinde böbreklerim hariç her şeyi çıkardım. Hay aksi. Affedersin. Bir hastane laboratuarının zemin katında Haberler ..her şeyin yere düştüğü bir yerde çalışmaya alışkınım. olayların, değerlendirmelerin olduğu, TBMM’de milletin hukukunu yaparken, AKP’nin hukuku ayaklar altına aldığı bir dönemde TBMM çalışmalıdır. Çalışmalıyız. Onun için parlamentonun çalışması ve milletin hakkına, hukukuna uzanan bu el konusunda milli iradenin konuşması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Vural, “Bu soruşturma kapsamında AK Parti Genel merkezinden bir kişinin danışmanının da gözaltına alınıp alınmadığı?” sorusunun yanıtlanmasını, “Akfırat yolsuzluk dosyasının yeniden açılmasını” da istedi.

“Kimseyi suçlu ilan etmiyoruz”

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vural, soruşturmada adı geçen bakanların açıklamalarını tatmin edici bulup bulmadığı sorusu üzerine “Biz kimseTeşekkür ederim. Buradaki dahi sensin ne de olsa. Ben sadece otobüsü sürüyorum. Şu panoyu bir saat içinde çalıştırabilirsem dahi de bana. Haber Explorer, burası Houston. Haber Söyle Houston. NORAD, bir Rus uydusunun bir füzeyle vurulduğunu bildiriyor. Darbe bir moloz bulutu yarattı. Saatte . mil/saat hızla dönüyor. Mevcut debris yörüngesi sizin yörüngenizle çakışmıyor. Sizi gelişmelerden haberdar ederiz. Anlaşıldı Houston. Haber Endişelenmeli miyiz? yi suçlu ilan etmiyoruz. Biz siyasi sorumlunun ve bu hukuki süreci engelleyen zihniyetin peşindeyiz” dedi.

Vural, Başbakan Erdoğan Siyasi Başdanışmanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan’ın bugünkü köşe yazısındaki ifadelerine ilişkin bir soruyu yanıtlarken de şunları kaydetti:

“Bu münafik siyasetin geldiği boyut. Bizatihi hükümetin kendisidir bu devlete tuzak kuran. AKP’nin kendisidir devlete ve millete tuzak kuran. Bu devleti siz yönetmiyor musunuz? Siz hükümet değil misiniz? Ne yapıyordunuz? Yan gelip yatıyor muydunuz? Kayınpeder, enişte ortaklığı yaptığınız zaman hoş. O bakımdan böylesine bir yolsuzluğa batmış bir hükümetin bu işi saptırması kabul edilemez. ‘Bağırsaklardan temizleniyor’ diyordunuz ey Yalçın Akdoğan. Ne oldu? Hadi bağırsaklarınızdan temizlenin. Türk Silahlı Kuvvetlerine psikolojik harekatı uygulayan sen değil miydin? Terörle mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetleri’ni itibarsızlaştıran sen değil miydin? ‘Bu paşalarla iyi ki savaşa gitmemişiz’ diyen sen değil miydin? Hangi yüzle Haber Bırakalım aşağıdaki çocuklar bizim için endişelensin. Explorer, kolu çalıştır ve kargo bölümüne doğrult. Kargo bölümü için beklemede kalın. Doktor, şimdi NASA için çalıştığına göre bizi nasıl buluyorsun? Piyangoyu kazanmak gibi, değil mi? Araştırmamdan nakit akışını kesmedikleri için sevindim sadece. Haber Eğitimin ne kadar sürdü? Haber Altı ay. Tatiller de dahil mi? Haber Bu tarama sistemi nedir? Haber Önemli bir şey değil Matt. Evrenin ucunu taramak için bir çift yeni göz işte. Hastane kullanımı için tasarlandı ancak buradaki bir prototip. Kilitleme için beklemede kalın. Dinle, prototipleri finanse etmezler. Hatta şu mavi gözlerinin hatırına olsa bile. Gözlerim kahverengi.suçunu örtmeye çalışıyorsun? Kim ne olmuşsa, ne yapmışsa onun bir tek sorumlusu vardır, Hükümet’tir. Hükümet kendini bu işten sıyıramaz, birilerini suçlu göstererek, kendi sorumluluk hırkasını başkasının üstüne giydiremez. Doğu ve Güneydoğu’da paralel devlet kurduğun zaman, KCK soruşturmasının önünü niye kestin?”

Hükümetin kendi sorumluluklarından kurtulmak için bir takım düşmanlıklar ürettiğini ifade eden Vural, Türkiye’yi yöneten hükümetin yaşananların sorumlusu olduğunu, hesabını da vermesi gerektiğini söyledi. Vural, “Muz cumhuriyeti zannetti. Bakkal bile böyle yönetilmez. Eğer Yalçın Akdoğan bunları söylüyorsa eyvah ki eyvah. Acz içerisinde bir hükümet olmuşlar. İradelerini başkalarına teslim etmişler. Madem öyle niye soruşturmayı engelliyorsunuz, rahatsanız? Bırakın gerçekler ortaya çıksın” değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Erdoğan’ın düne kadar kendini dünya lideri olarak gördüğünü, bugün ise uluslararası komplolardan söz ettiğini söyleyen Vural, “Sen bostan korkuluğu musun? Devleti ve milleti içeriden çökertmek için görevl Hayır, şu anda gözlerin kıpkırmızı. Kowalski, bu harika değil de nedir? Gel de onun Harvard’a gttiğini düşün. Bir şeyi kabul etmen gerek. Şu manzarayı yenemezsin. Burada olmanın neyini seviyorsun? Sessizliğini. Buna alışabilirim. Muhteşem. Houston, ilk inceleme açısından haberleşme paneli bozuk görünüyor. Yardımcı panele bir bağlantı çekeyim mi? Uzman sensin Doktor. Karar sana ait. Houston, bu görevle ilgili kötü hislerim var. Lütfen açıklayın. Mardi Gras hakkında hissettiklerimle aynı.endirilmiş bir siyasi Lawrence’sın. Türkiye Cumhuriyeti devleti bu kadar kurumlarıyla, insanlarıyla birbirine düşman kılınmadı. Böyle bir zihniyet düşman başına” dedi.

Vural, BDDK ve SPK’nın soruşturmada adı geçen bankayla ilgili haberlerde özen gösterilmesine ilişkin uyarısının sorulması Olumlu, kontrolün Mardi Gras hikayesini duymamış olması şaşırtıcı. Lütfen devam edin. Daha birinci gün ve ben Bourbon caddesinde Haberler Haberler arkadaşlarımdan birinin kız kardeşini arıyorum. Cadde insanlarla tıklım tıklım, bu kızı bulmamın olanağı yok diyordum. Geçersizleştirme başlatılıyor. Derken birdenbire karşıya baktım ve kız orada, çağırmak üzereydim ki Haberler Haberler kızı kısa boylu, kıllı, plaj şortu ve yarım kol tişört giymiş Haberler Haberler bir herifle el ele gördüm. Sonra herifin herif olmadığını üzerine ise bankanın öncelikle olaya adı karışan yöneticisi hakkında tasarrufta bulunması gerektiğine işaret etti.

Kaynak: AA

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...