Son Dakika
20 Nisan 2024 Cumartesi

Uludağ’da kar 25cm oldu tatilciler yaşadı

08 Aralık 2013 Pazar, 17:55
uludagda-kar-25cm-oldu-tatilciler-yasadi-52a494704850f

Türkiye’yi etkisine alan kar yağışı Uludağdaki tatilcilere yaradı. Uludağ’da gece boyunca devam eden kar yağışı sabah saatlerinde durdu. Hava sıcaklığının eksi 11 dereceyi bulduğu zirvede kar yağışı öğle saatlerinde de etkisini gösterdi. Mükemmel değildi ama hasta iyi. Ona iyi bakıldı. Bekle iyi bakıldı! Sana bir şey sorabilir miyim? Neyin var senin? Bütün gün burada garip bir röntgenci gibi dikiliyorsun. Şimdiyse aniden acil servisin kralı oluverdin. Burası bizim departmanımız Moretti. Kaç yıllık doktor olduğun umurumda değil. Burada çalışmadın. Bizlerle çalışmadın. Günlük testesteron hormonumu almadığım için üzgünüm. Sınırlı kaynaklarla elimizden geleni yapıyoruz. Hayır. İşte yanıldığın nokta burası. Sınırlı olan kaynaklar değil. Bu serviste çalışanların zihinleri. Hidrokortizon. Ona bunu verdin. Bana bir dakika daha versen ben de çözerdim. Neela. Bu Jacy. Ray’in annesi. Çok üzgünüm. Üzülme. Hakkında çok şey duydum. Ray ile yakın arkadaşız. Sahip olduğu en iyi ev arkadaşı olduğunu söyledi. Çamaşırlarını hep ben yıkadığım içindir. Bazen eve gelmesinin tek nedeninin o olduğunu düşünürdüm. Onu şimdi eve götüreceğim. Onu iyileştireceğim. Bunu aşacaksın. Emin ol. Teşekkürler Katey. Harikasın. Ne zaman buradan kaçabilirsen Baton Rouge’a gel. Kar yağışını fırsat bilen tatilciler Uludağ’a akın etti. Bazı tatilciler, kayak yapmayı tercih ederken bazıları da kar üzerinde yürüyerek zirvenin tadını çıkardı. İstanbul’dan gelen tatilciler, çocuklarıyla kaymanın tadını çıkardı.

KAR ALTINDA MANGAL YAPTILAR

Uludağ’a, özellikle Arap turistler ile günübirlikçi tatilciler ilgi gösteriyor. Sabahın erken saatlerinde piste çıkan kayakseverler, bol bol kaydı. Acemi kayakçılar düşmekten kendilerini alamadı. Bazıları ise kaymak yerine telesiyeje binerek zirvede tur atmayı tercih etti.

Kırklareli’nden fuar için Bursa’ya gelen esnaf grubu kar altında mangal yapmanın tadını çıkardı. Esnaflar, “Böyle manzaraları çok sık görmüyoruz. Bizim için de değişiklik oldu. Geleceğimi biliyorsunuz. Peki. Sen iyi birisin Katey. Kapa çeneni! Sus! Üzgün olduğunu biliyorum Haberler Buna sen neden oldun bencil şıllık! Başka kimse değil. Sen! Şimdi bununla yaşa bakalım. Bir süre sesin boğuk çıkacak. Bu, nefes almanı biraz kolaylaştıracak. Bunu neden yaptığını söylemek ister misin? Acı çektiğin belli Son dakika haberleri Bırak sana yardım edeyim. Biz sana yardım etmeye çalışırken bağırarak Arapça bir şeyler söyledin. “Med” diye bir şeyler. Ne demek bu? “Lütfen canımı yakmayın. Ben yanlış bir şey yapmadım.” “Tanrı affedicidir.” Irak’ta bunu milyonlarca kez çevirmiş olmalıyım. Gerçi farketmezdi. Mahkumları ne kadar dinliyorlarsa beni de o kadar dinliyorlardı. Seni dinlemeyen kimdi? Sorguyu yapanlar. Mahkumları dövdüklerine mi şahit oldun? Dövdüklerine, yaktıklarına. Başka şeylere de. İşkenceden mi söz ediyorsun? Sorguladıkları adamların çoğu bir şey bilmiyordu zaten. Masumlardı. Sorgu yapanları ikna etmeye çalışıyordum ama bana inanmıyorlardı. Onlara zarar vermeyi sürdürüyorlardı. Kar yağışı altında, bembeyaz zeminde mangal yapmak gerçekten farklı bir keyif.” diye konuştu.

YILBAŞI REZERVASYONLARI BAŞLADI, BİR GECELİK FİYATLAR 500 LİRAYI BULDU

Kar yağışıyla birlikte otellerin yılbaşı rezervasyonları başladı. Bazı oteller 3 -4 günlük özel programlar hazırlarken bazıları ise gecelik 500 liradan başlayan fiyatlarla rezervasyonları alıyor. Bursa Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, yarından itibaren Uludağ’da kar yağışının yeniden etkili olacağını ve cuma gününe kadar yağışın sürmesinin beklendiğini bildirdi.

Öte yandan kar yağışıyla birlikte Uludağ yolu boyunca zincir satıcıları da mesaiye başladı. Zincir takmanın bedeli 20 lira olurken bazı satıcılar 70 liradan zincir satışı yapıyor. Yollardaki buzlanma sebebiyle Karayolları ekipleri sık sık tuzlama ve temizleme çalışması yapıyor.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...