Son Dakika
25 Nisan 2024 Perşembe

Oktay Vural’dan Açıklama Soruşturma engellenmek İsteniyor

21 Aralık 2013 Cumartesi, 17:58
vural-sorusturma-engellenmeye-calisiliyor-52b5b9cf975e6

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, hükümetin İstanbul merkezli operasyonu karartmaya ve durdurmaya çalıştığını öne sürerek, “Başbakansa Başbakan, başbakan yardımcısıysa başbakan yardımcısı, bakansa bakan, bu rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasına müdahale edenler hakkında suç duyurusunda bulunuyorum” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda 2014 bütçesi üzerinde MHP grubu adına konuşan Vural, bütçeyi hazırlayan zihniyetin arkasında bölücülük, rüşvet, yolsuzluk, teslimiyet, tehdit, şantaj ve “tek adam” anlayışı olduğunu savundu.

AK Parti’nin programına ve hedeflerine yaklaşmak yerine sürekli geçmişten mazeretler arayışı içine girdiğini ifade eden Vural, “Aslında, bu hükümetin tek adı Bilirsin hissettiğim korkuları Söylemeden önce Yuuu! Hadi! Haberler Bu da nedir böyle. Bir tür Walker kazığı mı? Bir; seni seviyorum İki; seni düşünüyorum Üç; seni hiç bırakmayacağım Ve dört; seni özlüyorum Beş; seni öpmek istiyorum Altı Seni asla terk etmeyeceğim Haberler Trout’a ne istediğini söylemiş miydin? Haberler Ben mi? O senin işindi. Haberler Biliyorum. Haberler Bildiğini varsaydım Haber Problem olacağını düşünmemiştim. Dört; seni özlüyorum Beş; seni öpmek istiyorum Haberler Soyun! Altı Seni asla terk etmeyeceğim Haberler Ne oldu canım? Haberler Neler oluyor anlamıyorum. Dinle, Trout sana soyunman gerektiğini söylemedi mi? Ben şarkıcıyım. Dinle. Dinle, dinle, dinle. Trout’a söz verdiğin gibi git ve gösterini tamamla Haber Haber ben de Parthenon’da şarkı söylemeni ayarlayayım. Parthenon’da, Barbara Jean ile şarkı söyleyebilirsin. Haberler Git, şovunu bitir Haber Haberlervardır; ‘teflon hükümet’. Bu hükümete bir türlü sorumluluk yapışmıyor. Sorumlu olan ya halktır ya bankalardır ya işverenlerdir ya emniyettir ya savcılardır ya bürokratik oligarşidir ya küresel sermayedir ya da küresel güçlerdir” diye konuştu.

Vural, AK Parti iktidarında ithalatın yüzde 500, hane halkı borcunun yüzde 4 bin 400, özel sektör borcunun yüzde 500, merkezi yönetim iç borcunun yüzde 171, toplam borç Barbara Jean ile şarkı mı söyleyeceğim? Evet, söyleyeceksin Haber Evet, söyleyeceksin. Ben hallederim. Şimdi git ve Trout’a söz verdiğin gibi şovunu tamamla. Tamam mı? Bu beyler seni gerçekten beğendi. Bir gün ben de Barbara Jean gibi büyük bir yıldız olacağım. Biliyorum, olacaksın. Olmaman mümkün değil. Hadi, hadi artık! Şovu başlatın. Kolay biriyim ben Evet kolay biriyim Tut elimi ve çek beni Savaşmayacağım artık Çünkü kolay biriyim ben İşaret diliyle bir şey söylemeyi öğrenmek ister misin? Evet. “Seni seviyorum” nasıl deniyor? Şöyle söyleyebilirsin Haber Kısa hali için Haber Bu kısa hali. Veya şöyle söyleyebilirsin, bu “Ben” bu da “seni seviyorum”. Seni seviyorum. Ya da şöyle diyebilirsin; Seninle tanıştığım için mutluyum”. Haberler Seninle tanıştığım için mutluyum”. Haberler Evet. Eğer istersen, koşarak gelirim Hiç düşünmeden Haberler Nasıl içiyorsun şunları? Bana da bir fırt ver. Haberler Sigara içiyor musun? Haberler Hayır. stoğunun yüzde 184, esnafın borcunun yüzde 5 bin 500, çiftçinin borcunun yüzde 7 bin 500 arttığını belirtti.

-“Türk milleti basit bir yığın değil”-

Milletin arasındaki rabıtaların çözüldüğünü, Şark meselesinin bugün “Kürt meselesi” olarak hortlatıldığını, Sevr Barış Anlaşması’nın yenilenerek uygulamaya konulmak istendiğini öne süren Vural, şunları söyledi:

“Bölücülüğe uyabilmek için milleti yontan bir zihniyet iktidardır. Milletimizin ortak değerleri yok sayılmakta, milli kimlik altüst edilmekte, milli kültür ayrıştırılmakta, dilimiz bölünmektedir. Çözüm ve barış süreci içerisinde yeni bir millet ve devlet inşasına başladılar. Türk milleti ayrı ayrı O zaman neden içmek istiyorsun? Evet kolay biriyim Oynarım oyununu, söylemen yeter Haberler Yakışmadı. Haberler Öyle mi? Ne olmuş yani? Çünkü kolay biriyim ben , gitmem lazım. Neden arayıp, takılıp kaldığını söylemiyorsun? Hayır, yapamam. Haberler Bir saat daha kalamaz mısın? Haberler Hayır. Yapamam. Şehirlerarası santral. Odanıza mı faturalanmasını istiyorsunuz? Haberler Evet, lütfen. Haberler Oda numarası nedir? Haberler . Haberler Alo? Haberler Merhaba. Haberler Nasılsın? Haberler Vay canına! Dinle, seni öyle bıraktığım için özür dilerim. Vay canına. Seni duymak çok güzel. Problem değil. Senin sesini duymak da çok güzel. Haberler Ne yapıyorsun? Haberler Seni düşünüyorum. Öyle mi? Dinle, buraya gelebilir misin? Haberler Ne zaman? Haberler Bu gece. Haberler , gelemem. Haberler Neden? Müzede açılış var yarın. Gitmezsem, olmaz. Neden işi bırakmıyorsun? Ben ekmek parası kazanıyorum. Onu daha önce denemiştik. Yürümüyor. Kendimi meşgul tutmam lazım. varlıklardan yapılma basit bir yığın değil, birbirleriyle münasebet içerisinde ve karşılıklı tesirleşme halinde yaşayan kısımlardan oluşmuş bir varlıktır. Türkiye, ne komitelerin odalarda toplanıp imal ettikleri bir devlet ne de eski bir koloni parçasıdır. ‘Kürdistan’ demek ortak vatan ülküsüne kastetmektir. ’36 etnik grup’ demek tek millet iradesini mahvetmektir. Bayrağın indirilmesine sessiz kalmak, tek bayrak kararlılığını yok etmektir. “Özerklik” demek tek devleti imha etmektir. Teröristle müzakere, şehitlerin ruhunu muazzep etmektir. İsyancıları, hainleri baş tacı yapmak tarihi ve milletin hükmi şahsiyetini hızara vermektir. Andımızı kaldırmak milli yeminleri çiğnemektir. Milli gün ya da bayramları dejenere etmek, kutlanmasına engel olmak, milletin ilham kaynaklarını kurutmak, heyecan damarlarını kesmektir. Terörist sevdalılarına ödüller vermek milli varlığa hakaret, milli varlığa yüz çevirmektir.”

-“Hesap verebilirlik harcamaların can damarı”-

Vural, bütçelerin aynı zamanda hükümetlerin güven belgesi olduğunu belirterek, parlamentonun denetim yetkisini kullanmasının, kamu kaynaklarının etkin, ekonomik ve verimli kullanılıp kullanılmadığının da onaylanması anlamına geldiğini kaydetti.

“Önümüzde, hesap verebilirliği katleden bir hükümet vardır” diyen Vural, hesap verebilirliğin kamu harcamalarının can damarı olduğunu, ancak hükümetin bu can damarını kapattığını savundu. Bütçelerin hazırlayan, onaylayan ve uygulayanlar için ahlak belgesi olduğunu dile getiren Vural, “Bu hükümet, siyasi tarihimize denetimden kaçmak için her yolu deneyen bir hükümet olarak geçecektir. Bu hükümet denetim kaçkınıdır” diye konuştu.

Sayıştay’ın kamu idareleri hakkındaki 212 denetim raporunun Meclis’e sunulmadığını, 146 kamu idaresine ait 15 hesap hakkında olumsuz görüş verildiğini, 50 hesap hakkında da görüş verilmediğini anlatan Vural, Meclis’ten bilgi saklandığını söyledi.

-“Helal süt meselesi”

Oktay Vural, AK Parti’nin yolsuzluğu algılayacak mekanizmaları kısıtladığını, milletin yolsuzluklardan haberdar olmamasını temin etmeye çalıştığını savunarak, “Temiz Ben seni burada beklerim. Ne zaman döneceksin? Bir hafta içinde. Tamam, geri gel yeter. Geri taşın. Problem olmaz. Seni özledim. Gerçekten özledim. New York çok güzel. Ben de seni özledim. Havalar çok iyi gitti. Yelkene çıktık. Haberler Evet. Haberler Ne oldu? Oda servisi geldi. Oradaki masanın üstünde kuruş var. Al, senin. Haberler Bahşişçi seni. Haberler Evet, zor zamanlardayız. Evet, çok pahalı. Beni de götürmeye paran yetmedi. Haberler Evet. O zaman haftaya görüşürüz. Haberler Seni seviyorum . Geldik. Canım? Çıkarken dikkat et. Hey. Hey! Hey, bekle bir dakika. Durur musun? Şimdi Haber Bunu sık sık yapmadığını biliyorum. Ben Haber Söylemek istediğim Haber Yani, ben Haber Ben, şahsen, hay Allah Haber Seni baştan aşağıya öpmek istiyorum, her tarafını. yönetim, temiz vicdan işidir. Dürüst idare, helal süt meselesidir” diye konuştu.

Türkiye’nin 17 Aralık’tan beri muhatabı iktidar olan çok ciddi yolsuzluk iddia ve haberleriyle çalkalandığını ifade ederek, “4 bakanla ilgili vahim iddialar belgeleriyle piyasaya çıkmıştır. Öyle isnatlar, öyle suçlamalar vardır ki birisi bile doğruysa hükümetin yerinde durması mümkün değildir” dedi.

İddiaların açığa kavuşması ve suçluların hak ettiği cezayı alması gerektiğini belirten Vural, şöyle devam etti:

“AKP Hükümeti bu yolsuzlukta deşifre olmuştur. Deşifre olan hükümet çeşitli taktiklerin peşindedir. Önce soruşturmaya müdahil olmak ve yönlendirmek istemektedir, aynen Deniz Feneri’nde olduğu gibi. Soruşturmayı karartmak için elinden geleni yapmaktadır. Hiçbir hukuki ve idari gerekçeyle izah edilemeyecek bu tavır, yargıya, soruşturmaya ağır bir müdahaledir. İstanbul Emniyet Müdürü görevden alınıp yerine adeta partili emniyet müdürü atanmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti makamları böyle çete mantığıyla yönetilemez. Deliller artık kesinlikle güven altında değildir. Adli soruşturma kamuoyunun gözleri önünde fütursuzca, utanmazca karartılmaya, engellenmeye, durdurulmaya çalışılmaktadır.

AKP Hükümeti bu rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının daha da derinleşmesi, yaygınlaşması ve zirvelere ulaşmasından endişe duymaktadır. Çeşitli illerde adli kolluk kuvveti olarak çalışacak emniyet mensuplarına kıyım başlamış ve tamamen siyasi atamalarla muhtemel soruşturmalar engellenmek istenmektedir.

AKP Hükümeti bu yolsuzluk için sanal sorumlular arama gayretine girmiştir. Gezi sürecinde, ‘Şu kadar seramik kırıldı, şu kadar otobüs tahrip edildi’ diyerek, milli servet kaybından dem vuranlar şimdi halkın çalınan milyarlarından niye bahsetmiyor Soruyorum, ayakkabı kutusu içindeki paralar milletin parası, milli servet değil mi Halkbank Genel Müdürü’nün evinde bulunan 4,5 milyon dolar nakit parayı görmezden gelip, ‘O Genel Müdür’ünNe dediğimi anlıyor musun? Haberler Bence sen Haber Haberler Sueleen? İyi misin? Kahretsin! Annen sana kibarlık öğretmedi mi? O kimdi? Neyin var senin? Benimle konuşmayacak mısın? İyi gitti mi? Haberler Wade. Haberler Ne? Barbara Jean ile Parthenon’da şarkı söyleyebilmek için Haber Haber herkesin ortasında bana striptiz yapmak zorunda kaldım. Kahretsin, Sueleen Haber Bu yaptığın çok korkunç, çok kötü kızım! Yani Haber Sana bunu nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum ama hep söylemek istedim Haber Haber şarkı söyleyemiyorsun. Sueleen, şarkı söyleyemediğini kabul etsen iyi olur. Hiç bir zaman yıldız olamayacaksın. Keşke bu sevdadan vazgeçsen. Seni mahvedecekler. Eğer ısrar edersen, kalbini paramparça edecekler. evinde bu paraların ne işi var ‘ diye sormayıp, kamu bankalarını zayıflatmaya yönelik uluslararası komplodan söz etmek ‘Cambaza bak’ oyunundan başka bir şey değildir.”

-“Milli iradeyi rüşvet ruhsatı mı sandınız ”

Vural, Başbakan yardımcıları Bülent Arınç ve Bekir Bozdağ’ın karşı operasyondan söz ettiğini anımsatarak, “Karşı operasyon ne demek Bu yolsuzluğu ortaya çıkaran savcıların, polis müdürlerinin üzerine gitmek demek. Başka bir anlamı var mı ” diye sordu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yolsuzluğu ortaya çıkaranları cezalandıracağını söylediğini savunan Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Savcılarla ilgili yapılan bu değişikliklerin hepsi ve emniyet mensupları hakkında yapılan bu değişikliklerin hepsi sorumluluktan kurtulmak ve soruşturmayı selamete erdirmesini engellemektir. Ben de buradan suç duyurusunda bulunuyorum. Başbakansa Başbakan, başbakan yardımcısıyla başbakan yardımcısı, bakansa bakan, bu rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasına müdahale edenler hakkında suç duyurusunda bulunuyorum. Ey Cumhuriyet savcıları, hodri meydan, buyurun!

Başbakan ülkeyi muz cumhuriyetine çevirmiş de haberimiz yok. Siyasi sorumluluk sahibi olanların sorumluluklarını başkalarının üstüne aktarması ibretliktir. Bütün bunların siyasi sorumlusu Sayın Başbakan’dır. Başbakan rüşvet, yolsuzluk dosyasını ortaya koyanlar için ‘Sandığa gelin’ diyor, ‘milli irade’ diye bağırıyor. Milli iradeyi hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet ruhsatı mı sandınız Milli iradeye çağrı yapan Başbakan, siz önce kendi cüzi iradenizin hesabını verin. Başbakana soruyorum; abdestinden şüphen mi var da namazından şüphe duyuyorsun, yoksa geçmişinden sıkıntılısın da onun için mi anından sıkıntılısın ”

Başbakan Yardımcısı Arınç’ın, operasyonla ilgili basın toplantısında Ümit Yaşar Oğuzcan’ın “Milyon kere Ayten” şiirinden bir mısra okumasına gönderme yapan Vural, “Vatandaşımız, ‘Yolsuzluğu ortaya çıkaran mı suçludur, yolsuzluk yapan mı Ayten Kara para aklayan mı, aklayanı ortaya çıkaran mı sorumludur Ayten Kaçakçılık yapan mı suçludur, kaçakçılığı ortaya çıkaran mı Ayten 5 kere 5 25 ederse, 150 milyonu 4’e bölersen kaç çıkar Ayten ‘ diye soruyor” dedi.

Vural, soruşturmanın sonuna kadar sürdürülmesi ve hukuki sürecin işletilmesi gerektiğini vurguladı.

İktidarın, muhalefet susunca mesele kalmayacağını zannettiğini dile getiren Vural, “Ama susmayacağız. Onlar zannediyor ki bizden kurtulsalar mesele kalmayacak ama bizden kurtulamayacaklar. Bizden kurtulsalar hakikatten kurtulamayacaklar. Ruhunu yaralayacaklar kızım. Haberler Neden bahsettiğini anlamıyorum. Haberler Şarkı söyleyemiyorsun. Haberler Anlıyor musun? Haberler Öyle mi? İddiaya var mısın? Parthenon’a gelip, Barbara Jean ile şarkı söylememi izlemek ister misin? Haberler Çarşamba günü Detroit’e gidiyorum. Haberler Gel ve izle Wade. Haberler Detroit’e gidiyorum, istersen sen de gel. Haberler Gel ve izle Wade. Haberler Bu şehirde seni mahvedecekler. Haberler O zaman, gel ve izle. Haberler Seni kullanacaklar. Biliyorsun değil mi? Haberler Hoşçakal Wade. . Neden çabalıyorum ki? Beni öyle sinirlendiriyor ki Bizden kurtulsalar vicdan azabından kurtulamayacaklar. Vicdanı olmayan parmaklarla vicdanlardan kurtulsalar milletin iradesinden nasıl kurtulacaklar Ama ant olsun ki ne olursa olsun Allah’ın azabından kurtulamayacaklar” diye konuştu.

Kaynak: AA

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...