Son Dakika
28 Mart 2024 Perşembe

Müzik beyne faydası bulundu

15 Aralık 2013 Pazar, 08:40
muzik-beyne-faydasi-bulundu-52ad4bbf1d908

Bilim adamları Amee Baird ve Severine Samson, sonradan meydana gelen beyin hasarı (doğuştan olmayan ve Alzheimer ile bağlantısız beyin hasarları) bulunan hastalara rastgele, Bu hastanın neden beyin sapı iflas etti Doktor Gates? Çok sayıda hematom, unkusu tentoryum boyunca iter ve Haber beyin sapını sıkıştırır. Bu da istem dışı bedensel fonksiyonları yok eder. Hazır. Bu adam gidici. Çekilin. Peki. Bir kez daha. ‘a ayarlayın. Çekilin! Pekâlâ. Yeter. Odayı temizleyin. Sosyal görevli ailesiyle bağlantı kursun. İlan et Gates. Ölüm saati, :. Nasıl hissediyorsun? Zonkluyor. Geçecek. İstediğin bir şey var mı? Sıcak çikolata ya da jöle. Babam ölecek mi? Bunun olmaması için Haber çok çaba harcayan harika doktorlar var. Olumlu şeyler düşünmeye çalışmalısın. Sen güçlü bir kızsın. Belli oluyor. Film iyi görünüyor, Bayan Haberler. Kalçanız yerine oturtuldu. Teşekkürler. Çok daha iyiyim. Merhaba bebeğim. İyi misin? İyi. Bayan Haberler, kocanıza yapacağımız bir prosedür için onayınız gerekiyor. Ne? Nasıl bir prosedür? Kalbiyle ilgili bir sorun var. Aman Tanrım! Charlie, bebeğim. Annen hemen dönecek. Bayan Haberler, kocanızın kalbi, soğuk yüzünden durmuş. Torakotomi dene bir prosedür yapmamız gerekiyor. Nedir o? Bu prosedürde göğsünü açıyoruz ve Haber kalbine direkt sıcak su döküyoruz. 1960’tan 2010’a kadar, en çok dinlenen, 100 şarkılık listenin ilk sırasında yer alan parçaları dinletti.

Aynı şarkılar beyin hasarı bulunmayan kişilere de dinletildikten sonra tüm katılımcılara parçaların tanıdık gelip gelmediği. sevilip sevilmediği, bazı anıları canlandırıp canlandırmadığı soruldu.

Hastaların sağlıklı kişilerle neredeyse aynı oranda anılarını hatırladığı görüldü.

Bilim adamları, müziğin anıları canlandırmada, konuşmalarla Tehlikeli bir şeye benziyor. Başka bir yol yok mu? Standart bir prosedür değil ama vücut ısısını yükseltmenin en hızlı yolu bu. Bu yüzden onayınız gerekiyor. Bilmiyorum. Belki uyanana dek bekleyebiliriz, Haber ondan sonra ona sorabilir… Şu anda hipotemi yüzünden Haber ölme riski, bu prosedürün riskinden daha fazla. Yapamam bunu. Bayan Haberler. Sizin onayınız olmadan bunu yapamayız. Eşiniz ne isterdi? Savaşçı biri midir? Evet. Evet, öyledir. O zaman imzalayın. Merhaba. Merhaba. Seni görmedim. Evet. Yoğundum. Ben de. Çok yorgunum. Öğle yemeği yiyelim mi? Olmaz. Kovac lüzumsuz işleri bana yükledi. Tahta da dolu görünüyor. Belki nöbetinden sonra. Olur. Seni eve bırakırım. Neela. Travma birde sana ihtiyaçları var. Gidiyorum. Görüşürüz. Son Dakika Haberleri telefon numarası. Ona haber verdim. Aramanı bekliyor. Teşekkürler Archie. Ailece gidilebilecek harika yerler olduğunu söyledi. Ufaklığın eğleneceği, yunuslarla yüzmek ve su kayağı gibi şeyler varmış. Ufaklığı götürmeyebiliriz. Demek aşk hayatını canlandırmaya çalışıyorsun. Seni anlıyorum koca adam. Frank. Beni arayan olursa, kafein alıyorum. hafızanın canlandırılmasının hedeflendiği otobiyografik bellek görüşmelerinden (AMI) daha etkili olduğunu belirtti.

Müziğin, anıların ortaya çıkmasında etkili bir uyarıcı olduğunu söyleyen bilim adamları, bazı hastalarda müziğin önemli bir rehabilitasyon olabileceğini vurguladı.

Araştırmanın sonuçları “Neuropsychological Rehabilitation” dergisinde yayımlandı.

Kaynak: AA

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...