Son Dakika
26 Nisan 2024 Cuma

Mustafa Balbay’dan ilk açıklamalar Geldi

11 Aralık 2013 Çarşamba, 14:35
mustafa-balbaydan-ilk-aciklamalar-52a8598aca84c

Mustafa Balbay Cezaevi çıkışında bir açıklama yaptı, “İçinden geçtiğimiz süreç bir sünger çekilip, ‘Her şeyi unutalım’ denecek bir süreç değil. Ama kin güdülecek bir süreç de değil Açıklamasında Bulundu.



Cezaevinden tahliye edilen CHP yumurtalarının üzerine oturmayacağım. Arabam için birlikte birşeyler yapmalıyız, bugün bozuldu. O kadar kötüyüm ki. Oradaki adamı görüyor musun? Yeşil ceketli olanı. Evet. Güzel vakit geçirmek istiyor. Sanırım belasını istiyor. Biliyorum bu tür işlere bakmıyorsun Haber Haber ama bir tanışma için bana papel verdi. Haberler Tanışma, hepsi bu. Haberler Öyle mi? Ona “Naber?” dediğimi söyle. Hey, gün ışığım, beni dinle. İlave bir çift lük kazandım, şu anda lazım değil. Hemen geri ödemek zorunda değilsin. Haberler İyiyim, Ella, gerçekten. Haberler Ciddiyim. Haberler Sana bahsettiğim arkadaşımı biliyorsun? Haberler Elbette. Son zamanlarda gerçekten cömert. Gerçek cömert, anlıyor musun? Sanırım. Şuna bak. Haberler Şimdi, kimseye söyleme. Gerçek. Haberler Vay! Bunları gördün mü? Bunlar değil. Üçünüde ödedi. Şimdi, dinle, arkadaşımın çok iyi Haber Haber birkaç arkadaşı var. Haberler Onlarla gitmelisin. Haberler Hayır, Ella, yapamam. Yalan söylüyorsun demedim. İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, “Bir girdim bin çıkıyorum. Bu halka, bu topluma hep inandım. Hapisteki en kara günlerde bile toplumdan umudu kesmedim” dedi.

Balbay, Sincan’daki Adalet Bakanlığı Ankara Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nden çıkışında kalabalık bir grup tarafından karşılandı. Balbay, burada bekleyenlere yaptığı konuşmasına “Hepinize merhaba” diyerek başladı.

“Kendimi içeride kalan onlarca, yüzlerce, hak arayan, tutukluya karşı, sanki kapıyı onların üzerine kapatmış gibi sorumlu hissediyorum” ifadesini Geçen hafta ki bahaneni tekrarlamanı çok ilginç bulduğumu söyledim. Hayır, o geçen haftaydı! Kızkardeşinin çocukları bir önceki hafta kızamık olmuşlardı. Bağırmıyorum, açıkça konuşuyorum! Hayır, sonra gelemezsin. Sonra demek gece yarısıdır. Konu açılmışken bir şey söylemek istiyorum Haber Haberler Allah’ım, daha iyisi var. Haberler Var mı? Yok mu? Elbette var. Haberler İyi geceler, aşkım. Haberler İyi geceler, tatlım. Ünlüler arasında başkanın kendisini ve onur konuğu Emir Halid bin Abdül Mecid’ide Haber Haber bu akşam görmeyi umuyoruz.. Emir ile bu çok önemli anlaşmanın sağlanması hükümet adına girişimlerin Haber Haber başlangıcı için Washington’dakiler Haber Haber bu geceki kutlamaya çok önem veriyorlar. Anlaşma bu Orta Doğu Ülkesinde ki en büyük Amerikan Haber Haber askeri varlığını içerecek. Emir’in muhalif gurupları uzlaştırmak için yıllardır çabalamasına rağmen Haber Haber onun geleneklerine bağlı muhafazakar ulus içinde Haber kullanan Balbay, bu sürecin taze bir başlangıç süreci olmasını yürekten dilediğini belirtti.

Balbay, büyük bir olasılıkla yarın öğleden Meclis’te yemin edeceğini söyledi.

Meclis’teki yemin töreni öncesi, ilk yeminini halka karşı yapmak istediğini vurgulayan Balbay, şöyle konuştu: “Ben, haksızlıklara, hukuksuzluklara karşı, bundan sonraki yaşamımda sonuna kadar mücadele edeceğim. İçinden geçtiğimiz süreç bir sünger çekilip, ‘Her şeyi unutalım’ denecek bir süreç değil. Ama kin güdülecek bir süreç de değil. Bu süreci ben gerçekten, hem Meclis’te hem Türkiye’de herkese karşı, bütün yurtseverlere, bu ülkenin bütünlüğüne, Atatürk cumhuriyetinin Haber yeterince güçlü olduğu düşünülüyor, yeterince güçlü değilse Haber Haber kendi halkını sağlama alacak uzun vadeli ekonomik getirisiyle Haber Haber böyle bir anlaşmadan, acı çeken ülkesine daha yardımcı olacaktır. Afedersiniz. O kim? Başkan mı? Haberler Bayan St. John, bir tane daha. Haberler Elizabeth! Nasılsınız? Arabamız. Orada ki ne, bir silah mı? Silah mı? Silah! Silah! Tuttum! Tuttum! Beni vurdu! Beni vurdu! : sularında, başkanın Emir Halid bin Abdül Mecid Haber Haber onuruna verdiği yemek ziyafeti bitti Haber Haber kalabalığın arasından çıkan bir suikastçi Haber Şimdiye kadar ulaşabildiğimiz bilgilere göre Haber Haber kahramanımızın gerçek ismi Sunny Ann Davis’tir. Hiç düşünmeden kendini tehlikeye atan Haber Katilin silahından çıkan Haber Haber merminin önüne atan garson. Haberler Jerry. değerlerine inanan, herkese karşı ilk sözüm şudur: Gelin tanış olalım. Ancak içinden geçtiğimiz süreçte, ben bu aşamadan sonra Türkiye’de gerçekten hukuku arayanların, gerçekten bu ülkeye barışın gelmesini isteyenlerin mücadelesine ortak olmak üzere kendimi daha büyük bir sorumluluk da hissediyorum.”

Anayasa Mahkemesinin çok önemli bir karar aldığını ifade eden Balbay, Yüksek Mahkemenin bu kararla Mustafa Balbay’ın “hak kaybına” uğradığını söylediğini dile getirdi.

“Hak gasplarının giderilmesi için başlangıç”

Bunun önemli bir adım olduğunu yineleyen Balbay, “Şu anda Mustafa Balbay’ın uğradığı hak kaybı kadar, şu anda Tuncay Özkan’ın insanlarla yüz yüze gelememe, Fatih Hilmioğlu’nun hastalarıyla yüz yüze gelememe, bütün gazetecilerin mesleklerini yapamama, avukatların cübbelerini giyememe Haberler Ne? Bu Sunny. Durumu konusunda hala bir açıklama yapılmadı. Diğer tarafta Haber Silahı tutan kişinin kimliği henüz belirlenmedi Haber Haber yüzlerce kişinin korku dolu tanıklığı altında Haber Haber Emir’e karşı başarısız suikast girişimde bulunmuştu. Henüz cesur bayan Davis’in durumunun ciddiyeti hakkında bir şey söyleyemiyoruz Haber Oh, Allah’ım! Haber olay anında, kesin olarak, yaralanmıştı. Pens. Sanırım hallettim. Dikiş ipi, lütfen. Güzel. Gerçekten güzel. Teşekkürler. Orada olan neydi? Otelden çıkıyordum. O gece Haberler çalışıyordun. Ama V.G. yüzünden geç kalmıştım Haberler V.G. mi? Haberler Vatandaşlık Gösterisi. Haberler Teknik terimi bilmiyorum Haber Haberler Güvenlikten konuşalım, Bob. Silah sesini duyduğunda ne düşünmüştün? “Aman Allah’ım biri vuruldu.” diye düşündüm. Adam ateş ediyordu. Aslında onu gördün mü? Evet, bir süre önce görmüştüm, neşeliydi. hak gasbı vardır” dedi.

Cezaevinde tutuklu 6 milletvekili daha bulunduğunu hatırlatan Balbay, ayrıca belediye başkanları, Gezi Parkı olayları nedeniyle tutuklanan öğrenciler olduğunu da anımsattı.

Balbay, “Bütün bu hak gasplarının giderilmesi için bir başlangıç olmasını diliyorum. Yine halktan aldığı rütbeler bir yana Teğmen Mehmet Ali Çelebi’nin mesleğinde alması gereken rütbeler vardır. O hak kayıplarının da yerine getirilmesini diliyorum. Bunun böyle bir başlangıç olması umudundayım” diye konuştu.

Her şeyi ailesiyle beraber yaşadığını ve ilk olarak onlara “teslim” olduğunu anlatan Balbay, daha sonra ise “büyük ailem” diye nitelendirdiği Türkiye’ye teslim olacağını kaydetti.

“İçeride en çok gelecek biriktirdim”

“İçeride yaşadığım 5 yıllık tutukluluk süresi içinde en çok ne biriktirdim derseniz, gelecek biriktirdim” değerlendirmesini yapan Balbay, “Bitiremediler, biz cezaevinde çürümeyeceğiz, çürüyeceğimize de zaten hiç inanmamıştık. Şu anda içeride hapis yatanlara karşı kapıyı ben kapatmış kadar sorumlu hissediyorum ve diyorum ki açın artık bu kapıları” ifadesine yer verdi.

Türkiye’de ne yapılacaksa hukuk zemininde yapılması gerektiğini vurgulayan Balbay, “Türkiye’de belki can güvenliğinden de önce bir hukuk güvenliği sorunu vardır” görüşünü savundu. İnsanların bu duyguları yaşamaması gerektiğini vurgulayan Balbay, bir kişinin tutuklanmasının hem ailesiyle birlikte hapise atılması hem de mesleğini yapamaması, ülkesine hizmet edememesi anlamına geldiğini anlattı.

Yarının 10 Aralık İnsan Hakları Günü olduğunu ifade eden Balbay, “Çok uzun zamandır Türkiye’de 10 Aralık İnsan Hakları Günü olarak kutlanıyordu ama neredeyse Türkiye’de her gün insan hakları günü haline geldi” ifadesini kullandı.

En kötü meclisin bile kapalı bir meclisten daha iyi olduğunu vurgulayan Balbay, şöyle devam etti: “Tabii ki hakkımı, haddimi biliyorum, ‘Çıktım her şeyi yapacağım, her şeyin üzerine gideceğim’ o duygularda değilim. Ama bir yerinden, bir ucundan tutacağım halka verdiğim ilk yemin budur. Ben bu görevimi, bu isteğimi hapiste de bırakmadım şimdi çıkınca da bırakmayacağım. Bir girdim bin çıkıyorum. Bu halka, bu topluma hep inandım. Hapisteki en kara günlerde bile toplumdan umudu kesmedim. O yüzden bu aşamadan sonra da ben halka karışacağım, onların bir parçası olacağım. Ancak Türkiye’de hukuksuzlukların giderilmesi için ilk yapılması gereken kapıların açılmasıdır, bu sorumluluk hepimize düşüyor.”

Mahkeme karşısında 3 bin saat kaldığı bilgisini paylaşan Balbay, “Mustafa Balbay belki bu sürecin sembollerinden biri oldu. Ben bütün yüreğimle bu dönemin, önümüzdeki dönem için çok sağlıklı bir başlangıç olmasını diliyorum. ahretsin. Çevrede Haber takılan bir hayran.” olarak düşündüm. Haberler Ne yaptın? Haberler Yapabileceğim bir şey yoktu. Bir neden yoktu. Craigmore Okulu Güvenliğinde Haber Haber asla kişisel haklara engel olmayacağımızı söyleriz. Silahını çektiğinde bile mi? O zaman belli uygulama kuralına göre hareket edersin. Bu durumda belli uygulama kuralı ne olmalı? Bu özel durumda, unuttum. Kaç el ateş edildiğini hatırlıyor musunuz? Elbette, evet. iki ile Haber yaklaşık üç ile sekiz. yada dokuz. O, arkamdaki George Washington Hastanesi’nin odalarından birinde Haber Haber en son ulaşan bilgilere göre, o gayet iyi. Beyaz Ev’den birinden aldığımız söylentiye göre Haber Haber belki başkan Haber Haber bu genç bayana bir ziyaret gerçekleştirecek Haber Haber sıradışı bir cesaret gösteren, Haber Haber eski tarz amerikan cesaretinin, Haber Haber basın ilgisinin ve sıcaklığının karşısında. Bu çiçekleri Sunny’e verebilir misiniz? Bu süreçte hukuku aramaya halkın da katılması en büyük dileğimdir. Mahkemeler halk adına karar veriyorsa halkın vicdanına, halkın özlemlerine karşılık vermek zorundadır” diye konuştu.

Beyaz güvercin biblosu hediye edildi

Balbay’ı cezaevinden çıkışında karşılamaya gelenlerin arasında eşi Gülşah Balbay’ın yanı sıra CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal ile çok sayıda partili ve vatandaş karşıladı.

Balbay’ın tahliye kararı cezaevi kampüsünün önündekilerce davul zurna çalınarak halaylar çekilerek kutlandı.

Balbay’ın cezaevi kampüsünden çıkışı sırasında izdiham yaşandı. Bir kişi tarafından beyaz güvercin biblosu hediye edilen Balbay, daha sonra parti otobüsüne binerek konvoy eşliğinde evine gitti. Bunlar daha iyi bir Amerika için Birleşik Hanımlar Derneğinden! Annesi tarafından onun kuzeniyim. Bak. Ona benzemiyor muyum? Bana bak! Ona benzemiyor muyum? Korkarım şu an için yorum yapamayacağım. Bu sabah bir basın açıklaması olacak. Kontrol edin! Norman Mailer’ın bir arkadaşıyım! Teşekkür ederim. Biraz bize zaman ayırın! Haberler Biraz daha mektup! Haberler Biraz daha mektup, Sunny. Arkadaşım Sunny’i ziyaret ediyorum, ulusal kahraman. Sonra seni ararım. Yada daha iyisi, beni ara. Safari Kulüp’den Lou Fox. Anne, odayı görmelisin. Çok güzel! Balayı odası gibi. Duvarlarda resimler var. Pencereden başkenti görebiliyorum. Şuna bak.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...