Son Dakika
25 Nisan 2024 Perşembe

MHP’li Vural’dan Sen Fransız bakanı mısın Sorusu Geldi

15 Aralık 2013 Pazar, 16:04
vural-sen-fransiz-bakani-misin-52adae92e8a01

Vural, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konuları değerlendirdi.

Hükümetin ‘Ermeni soykırımı’nı tanımaya hazırlandığını öne süren Vural, şunları söyledi:

“Sen Fransız bakanı mısın? sen arabulucu musun? Sen Türk tarafının menfaatlerini korumakla görevli bir memursun. Tehcir konusuna Türk milletinin nasıl baktığını anlatmak yerine bir gayri Aynı kıza mı? Evet. Sana iyi davranıyor mu? Kes sesini. Pekâlâ. Aşkın canı cehenneme. Bir süredir gerilim altında. Mahşerin Beş Atlısı. Karaciğeri mahvediyor, eli titretiyor. Bir adamın karnının içinde cerrahın eli titriyor. Çok iyi. Açık karınlara içiyorum. İzne çıksan iyi olur. Benden kurtulmak istiyor, çünkü bir hastalığım var. Bu doğru mu, peder? Hayır. Kafasında. Kafası hasta. Doğru. Doğru. Herkeste var. Bütün dünyada… …var. Çok çalışıyor. Gece gündüz. Yeterli sayıda doktor yok. Bayan Barkley’i anlat, Papi. Güzel bir şey duymak istiyorum. Bana güzel bir şey söyle. İzne çıkması konusunda generalle konuşacağım. İyi geceler Frederico. İyi geceler peder. Sağ ol Papi. Geri dönün. Orsino’ya dönün. Haydi. Geri dönün. Geri gidin. Yolu açın. Haydi, acele edin. Yolu açın. Üzgünüm teğmen. Geri dönün. Neden, efendim. Emirler. Orsino yolunu acele açmamız gerekiyor. Peki. Gidelim. Anlamıyorum. Ben de. Ama çok iyi bir tahminde bulunabilirim. Teğmen! Tümenden emirler var. insani uygulama demekle, bir suç işlemiş edasıyla bu milletin geçmişini satıyorsun.

Anlaşılmaktadır ki AKP soykırımı tanımaya hazırlanmaktadır. Evet bu ifadelerle Ermenilere haklısınız diyorsun ve meşrulaştırıyorsun. Türkiye artık savunmaktan vazgeçmiş, teslimiyet için mazeret aramaktadır. ‘Adil hafıza’ kavramıyla tarihimizi çarpıtmaya hazırlanıyorlar. Oradan diyor ki ‘tek Ambulansı geri çekilme hattına götürün. Yaralı alacak mıyım? Bu bilgiyi nereden aldın? Tümenden. Bu bir yalan. Geri çekilmiyoruz. Tümen hattı koruma emri verdi! Bana söylenen yere giderim, ama lütfen emirlerinizi doğru alın. Caporetto düştü. On beş Alman tümeni şehre girmiş. Üç ordumuz da geri çekiliyor. Şaşırmadım. Tahliye oluyoruz. Doktorlar ordu ile gidecek. Yaralılar ne olacak? Onları götürmesek daha iyi. Ambulanslar malzemeleri taşıyacak. Ben malzeme değilim. Bir insanım. Kalıyorum. Tümen emirlerini tekrar ediyorum: Her doktor ordu ile gidecek. Baş üstüne efendim. Emirler asildir. Tümeni hüsrana uğratmamalıyım. Bunları hüsrana uğratmak daha iyi. Gel Rini, hastasın. Yaralılar ve ölüm döşeğindekiler. Tereddütsüz terk edilmeliler. Affedersiniz peder. Almanlar birkaç saat sonra burada olur. Bizimle ambulansta gelin. Ben burada kalıyorum. Girmeden önce şehri yerle bir ederler. Ölümcül yaralıların bana ihtiyacı var. Ya Abruzzi, kestane ormanları ve nehir ne olacak? taraflı suç deklarasyonu olmaz’…

Bu, ‘çift taraflı suç deklarasyonunu kabul ederiz’ demektir. Tehcirin oluş şartlarını savunmak yerine soykırımı kabul etmeye hazırlanan bir AKP var. 200 bin Ermeni’yi getirip onlara toprak vermek çalışması içindeler. Tehcir hiçbir zaman bir etnik amaçla düzenlenmiş husus değildir. Tehcir tamamen Belki, Tanrı izin verirse. Hatırlanacak birisiniz peder. Gitmem emredildi Peder Galli. Ama Tanrı’nın size verdiği kalma emri daha iyi. Komutanınızı selamlıyorum. Onun lütfu sizinle olsun. Hoşça kalın peder. Hatırlanacak bir manzara. Evet. Canını kurtaran Rinaldi için yol açın. Kes sesini Rini. Aklın başında değil. Kalk! Bak. Bak, Alman casus üstümüze tükürüyor. Ölü adam üstümüze tükürüyor. Bunu hak ettik. Umutsuz. Şanssızlık, Rini. Yürüyeceğiz. Bonello nerede? Bilmiyorum. Ben uyuyordum. Firar mı etti? Bize yakın kal. Peki teğmen. Gel Rini, uzun bir yürüyüş olacak. Peder Galli kaldı. Rahip kaldı, ama Rinaldi kaçıyor. Haydi. Saçmalamayı kes. Esmerelda! Michael! Tek aşklarım bana sadık değil. Anlamı ne? Anlamı ne? Sus, Rini. İtalya’ya ne faydamız var? Sadece teslim olmaya yarıyoruz. Sus! Bırakın Almanlar bu çöplüğü kürekle toplasınlar! Tutuklusun. Neden bahsediyorsun sen? Bir subaya dokunamazsın. Direnirse vurun. Ne oluyor? Sen kimsin? Savaş polisi. güvenlik amaçlı alınmış bir karardır. Bugün sonuçları yerine, tehcirin kendisini gayri insani görmek, tamamen bir soykırım iddiasını meşrulaştırmak çabasıdır.” Binbaşı Rinaldi’yi niye tutukladınız? Onu duyduk. Yenilgi telkin eden bir Alman casus. Tam tersi, aptal! Götürün onu! Kaçıncı tümendensin? On dokuz. . tümen gün önce çekildi. İtalyan üniformasında bir Almansın. Casus. Teslim olma telkininden suçlu. Ölüme mahkûm edilmesini istiyorum. Sanığı askeri mahkemenin ellerine teslim ediyorum. Majeste adına, mahkeme mahkûmu suçlu buldu… …ve vurulmasını emrediyor. Durun. Durun. Konuşacağım. Durun! Çekin ellerinizi. Yardıma ihtiyacım yok. Adın, rütben ve doğum yerin. Adım Alessandro Rinaldi. Rütbem bir korkağın rütbesi. Doğum yerimin adını söyleyerek lekelemeyeceğim. Sağlık personeli rütben var. Bağışlayın. Sökmeyi unutmuşum. Hayır Rini, dur. Onlara gerçeği söyle! Düzeni bozuyordu. Ordumuza “çöplük” dedi. Askerlerimize teslim olmasını söylüyordu. Kaçtım. Onlarla kaçtım. Ölmekte olan askerlerimizin ihtiyaç duyduğu bir doktorum. Ve kaçtım. Kurtulun benden, çöplük müfettişi! Onun adına konuşayım. Sessiz ol.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...