Son Dakika
23 Nisan 2024 Salı

Kerkük’deki Bombalı saldırıları El Kaide üstlendi

06 Aralık 2013 Cuma, 18:12
kerkukdeki-bombali-saldirilari-el-kaide-ustlendi-52a1f50e59c65

El-Kaide’ye bağlı Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) adlı örgüt bir internet sitesi aracılığıyla yayınladığı açıklamada Kafirleri kendi evlerinde, istihbarat müdürlüğünde basmak üzere bir saldırı hazırladık ifadeleri kullandı. Belki yine rock yıldızı olmaya soyunmuştur. Peki. Şuraya bastırınca acıyor mu? Hayır. Peki. Ya burası? Peki ya burası? Tam isabet. Ama dayanılır bir acı. Hangi kan değerlerini istiyorsunuz doktor? BUN, kreatinin, kalsiyum, LFT. Karaciğer fonksiyon testi demek istiyor. Bugün çalışmadığınızı sanıyordum. Buna karşı koymayı zorlaştırıyorsunuz Bayan Calder. Sevimlisin. Ama o da çapkın. Sunuş yapmaya hazır mısın? Evet. Bu Doktor Lckhart. Şefim. İkinci tip diyabet. Gastroenterit ve dehidrasyon. Ateşi düşük. Karın temiz. Sıvı ve Compazine veriliyor. Gastroparezi ihtimaline karşın Reglan’ı dene. Test sonuçları gelince bana göster. Memnun oldum. Affedersiniz. Resmen tanıştırılmadık. Ben Kevin Moretti. Eşinizin yerini alacağım. Efendim? Şef olarak. Sadece şef olarak. Ben Abby Lockhart. Evet. Eskiden hemşireydin. Evet, öyleydim. Sana ilginç bir bakış açısı kazandırıyor olmalı. Galiba öyle. Evet. Şeflerden biriyle evli olman da bazen zorlayıcı oluyordur. Abby. Yardıma ihtiyacım var. Saltzman adında yaşında bir hasta. Erkek kardeşiyle çatıdan düşmüş. Bildiride ayrıca bir intihar eylemcisinin bomba yüklü kamyonla istihbarat binasına girdiğini ve havaya uçurduğunu ve böylelikle başka 3 intihar eylemcisinin içeriye girişini sağladığı belirtildi.

İddiaya göre İstihbarat binası içine sızan 3 eylemci yaklaşık 2 saat boyunca önüne geleni otomatik silah ve el bombaları ile öldürdüler daha sonra binaya girmeye çalışan güvenlik güçlerinin yanında üzerlerindeki bomba pimini çekerek patlamayı gerçekleştirdiler. Bildiride bu esnada ‘aslan’ olarak nitelendirilen iki ayrı eylemcinin, yakında bulunan alışveriş merkezi önündeki polisleri öldürerek içeri girdikleri sonra gördükleri herkesi tek tek öldürüp daha sonra binaya girmeye çalışan güvenlik güçlerinin yanında üzerlerindeki bombaları patlattıkları belirtildi.

Kerkük saldırıları öğlen 1330’da başlayıp gece yarısına kadar devam etti. Kayınbiraderimle. Onun sırtına düştüm. Galiba onu soluksuz bıraktım. Ne yapıyordunuz? Uydu anteni kuruyorduk. Bina ne kadar yüksekti? İki kat kadar. Boyunluk takılmasını reddetmiş. Hasta senindir. Haydi. Üçüncü muayene odasına. Uyanacak mı? Önce sizinle ilgilenelim. Olur mu? Peki. Kendine gelir gelmez onunla konuşmam lazım. Abby, askere dört miligram daha morfin verebilir misin? Verdiğimiz ilk dozajın bir etkisi olmadı. İlk dozaj verilmedi. Kodein bağımlısı. Ne? Gazi hastanesi onu kontrol ediyor. Tüm acil servis ziyaretlerinden haberleri olmalı. Sosyal görevlisi, uyuşturucu verilmemesini söyledi. Anestezi olmadan durumunu değerlendiremeyiz. Ne? Tekrar müptela olmasını mı istiyorsun? Askiler blok yap. Sinir bloğu, uyuşturucu vermeden ağrıyı kontrol altında tutmayı sağlar. Biliyorum. Stajyer doktorumuza çözmesi için şans vermeyi umuyordum. Bunu daha önce yaptın mı? Evet. Genelde ağrı uzamanları bununla uğraşır ama Haber aksile birkaç cc. Son dakika haberleri yapılır. Değil mi? Daha çok cc. Sana anlatacağım. Kerkük Valisi Necmettin Kerim yaptığı bir açıklamada olayda rehinlerin olduğunu ve güvenlik güçleri tarafında kurtarıldıklarını söylemişti ancak örgüt herhangi bir rehinden bahsetmedi. Düzenlenen saldırılarda 6’sı emniyet görevlisi, 2’si sivil, 5’i saldırgan toplam 13 kişi hayatını kaybetti, 72 kişi de yaralandı. İstihbarat Müdürlüğü’ne düzenlenen saldırının güvenlik kamera kayıtları da basına dağıtıldı.

Kaynak: DHA

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...