Son Dakika
26 Nisan 2024 Cuma

Genel Af’ tartışmalarına son Nokta

14 Aralık 2013 Cumartesi, 14:56
genel-af-tartismalarina-son-nokta-52ac4d71ee232

2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2012 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı üzerindeki görüşmelere devam edildi.

Altıncı turda; Adalet Bakanlığı, Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu, Türkiye Adalet Akademisi, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Maden Tetkik Rolling Stones dergisi için röportaj yaptığımda Eddie’ye söylemekle ilgilenebileceği bir Andy Wood şarkısı olup olmadığını sordum. Bir tane olduğunu ve bir gün o şarkıyı söyleyeceğini söyledi. Grubun Las Vegas’taki . yıI kutlamasında gruba Crown of Throns’u söylemek istediğini duyurdu, bu Mother Love Bone’un en iyi şarkılarından bir tanesidir. Ve o dakikada iki grup birleşmiş oldu. Biz… Biz yıIdan daha eski bir şeyi çalmayı denemeyi sorun etmezdik. Ed için geçmişi kabullenmek ve Evet, biz buradan geliyoruz,” diyebilmek, bana ve Jeff’e alçak gönüllülükle tabii ki diyebilmek, büyük, çok büyük başka bir Iütuftu. Andy hakkında sürekli düşünürdüm, özellikle grup daha da büyüdüğü zaman, çünkü şöyle derdim, Burada çalmak onun gerçekten de hoşuna giderdi. ” Burada çalabilmek isterdi. The Garden’ı çalmak hoşuna giderdi. ve Arama Genel Müdürlüğü bütçe ve kesin hesapları görüşüldü. Yapılan oylama ile bütçeler kabul edildi.

Soruları cevaplayan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Çorlu’da 520 dekar arazinin kamulaştırıldığını ve ceza infaz kurumu kampüsü düşündüklerini ifade etti. Cezaevlerinin günün imkanlarına göre modernleşmesi açısından bu yatırımlara ihtiyaç olduğunu dile getiren Ergin, gelinen bölgeye sıkıntı değil sosyo-ekonomikBütün bu berbat şeyleri yırtıp yok ederdi. Bu kağıda Andy ve Ed” yazdım çünkü sürekli Andy’i düşünüyordum, ve yaratma sürecinde her zaman bilirsiniz bodrumuma inip elime gitar alıp şarkı yazabildiğim için şanslı olduğumu düşünürüm ve sonra da istersem bunu dışa vururum, bunu nasıI kaydedebileceğimi çözmeye çalışırım… Bu onun neredeyse umduğu tek şey onun için kayıt yapabikecek birisi. ve onun için bu şarkıları çalabilecek bir grup çocuk, herneyse, ben… Ben zamanda geriye gidip onun için bir grup olabilmeyi dilerdim. Kafasında hep o mekanlarda çalıyordu… çok uzun bir süre boyunca… Olay şu ki, çalmayı başarmaya fırsatı buldu. Andy. Nassau’da çaldık. Kahrolası kalabalığın dörtte üçü bizi yuhaladı. tesisler olduğunu kaydetti.

30 Mart’a kadar bir genel af çalışması olup olmadığıyla ilgili bir soruya Ergin, genel af konusunda bakanlığında böyle bir çalışma olmadığını vurguladı.

MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan’ın durumuyla ilgili bir soruya Ergin, “Tahliye kararı veren mahkemelerdir. Bizim bu yönde tasarruf hakımız yok. Sayın Alan da bildiğimiz kadarıyla AnayasaBu grubun bir kısmının gerçekten de hayal kırıklığına uğrattı. Şöyleydiler Bir daha bu şarkıyı asla çalmak istemiyorum. ” Aslında bakarsak ben olayı anlamıştım. Bu sanattı. İIk sırada bir itfayeci olduğunu hatırlıyorum, ve bana rozetini gösteriyordu. Siktir git, dallama herif! Bana göre bu Amerika tarihi için kötü bir olaydı Çünkü biz ne düşündüğümüzü söylemeye çalışıyorduk. Kalabalığın değiştiğini anladığınız ve çok fazla insan olduğunu gördüğünüz zaman, oradan sağ çıkamayacağınızı düşünürsünüz. Özel bir konu hakkında içgüdülerine güvenen Ed konuşma ihtiyacı duyuyordu, ve söylediklerini muhalif bir biçimde aktarmak istiyordu. Eğer fırsatınızı varsa, bu sorumluluğu almanız gerekir. Bundan hoşlanmamıştın. Mahkemesine başvurdu. Çıkacak sonuca göre ilgili mahkeme değerlendirecektir.” karşılığını verdi.

“Mustafa Balbay’ın tahliyesinden memnun musunuz?” sorusuna da Ergin, “Bu içtihatlar elbette bizi memnun etmektedir.” şeklinde cevap verdi.Böyle bir grupta olmak harika çünkü bunu yapmaya çekinmiyoruz, aklımızdakileri söylemeye çekinmiyoruz, ve bu yüzden arada bir yuhalanıyoruz. Ama bu sorun değil. Diğer bir çok grubun dağıIıp yollarına ayrı devam etmesi, Pearl Jam için bir belirsizlik yaratmıştı. Ama en başından beri Stone ve Jeff devam edebilecek bir gruplarının olmasını istemişti, bu grup şarkı yazıp kaydetmeye hep devam edecekti, ve bu tam da Pearl Jam’in yaptığı şey oldu. Konserler devam ettikçe rock müziğin en şaşırtıcı gruplarından bir tanesi oldular. Çaldığımız her yerde Ed neredeyse aynı şeyi hisseder, Çoğu zaman iş bizi dinleyen kitlenin ne istediğinde biter. İşte bu yüzden şarkı listemiz çoğu zaman çalmaya başlamadan on dakika önce oluşturulur. Farklı zamanlarda farklı zorluklarla karşılaşsak bile şöyle düşürünürüz. Şimdi çıkıp bu kalabalığı kendinden geçirelim. ” Evet, bunu şu anda başarabiliriz. ” Hadi, ilk olarak bu beş şarkıyla başlayalım. ” Evet. Hayır. Böyle devam edeceğiz. ” Başlangıç olarak bu

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...