Son Dakika
26 Nisan 2024 Cuma

Erdoğan bütçe görüşmeleri Sırasında terör ve bir çok ounuya degindi

11 Aralık 2013 Çarşamba, 15:00
erdogan-butce-gorusmeleri-sirasinda-teror-ve-bir-cok-ounuya-degindi-52a85739aa8d9

Başbakan Erdoğan, “Terör, 30 yıldır hemen her seçim öncesinde, seçimleri etkilemek üzere ihale almıştır. ”
“Bugün iktidar partisi kaybetsin diyerek, terörün yeniden canlanmasına göz yumanlar, vicdanları ile yüzleşemez, aynada yüzlerine bakamazlar. Yeter ki millet, Türkiye kazansın biz kaybetmeye razıyız. dedi.

İşte Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:
– Bu salonun dışında (Meclis), bu salondaki vekillerin dışında hiç kimse, hiçbir kurum, Allah’tan Haberler Burada daha belli. Haberler Onu aşağıya çekiyor. Bakın, işte. Burada onu ısırıyor. ve çığlığı basıyor Haber Sunny Davis: Korkak değil! Sırada: azizler, günahkarlar ve Sunny Davis. İyi akşamlar, bu akşamın ilk hikayesi, Sunny Davis’in ünü. Tekrar aynı şeyi yapar mıydın? Ayrılmayın, haberler devam ediyor. Boşanmış, mükemmel ve tehlikeli Sadece bir garson değil Sunny’in Gizli Aşkları Oh, kesinlikle, majesteleri. Sorun yok. ve üssü alyor muyuz? Haberler Gerçekten öyle mi dedi? Haberler Evet, Marietta, gerçekten öyle dedi. Şey, inandım. Evet, ama ona karşı başka hiçbir güç, bu ülkeye ve bu millete istikamet veremez. Hiçbir vekil, hiçbir siyasi parti, milli iradeyi hedef alan;milli iradeyi, Meclis iradesini zayıflatmaya çalışan saldırılar karşısında kayıtsız kalamaz.

– Eğer bir siyasi parti, teröre karşı net tavır sergilemiyor, terörle arasına mesafe koymuyor, terörü açık şekilde kınayamıyorsa, milli iradeyi, siyaseti, en önemlisi kendisini inkar ediyor demektir. Eğer bir gerçekten dürüst olmuş olacak mıyız? Son derece geçici bir durum. Tamamen deneyimsiz Haber Yapma, ucuz bir kulüpte içki sunan girişken bir tip. Ona bir şans veriyoruz. Hayır diyeceğini mi sanıyorsunuz? Kahve, beyler? Haberler Başkanın bilmesi gerekmez mi? Haberler Sanmıyorum, Michael. Haklısın, Marietta. Sanırım bunun üstesinden kendimiz geliriz. Ayrıca, neredeyse :. Başkan yatmışdır. Yarın zor bir gün geçirecek. Evet, kalkmak zorunda. Erkenden. Erken kalkacak. Tamam, kıza gidip konuşup ikna etmesi için kimi göndereceğiz? Hadi, düşünelim. Biri olmalı. makul iyi huylu biri Haber Haber nispeten yüksek bir TVQ’a sahip Haber Haber ve yapacak önemli bir işi olmayan. İlk defa başkan yardımcısı gibi biri şehrimizi ziyaret ediyor. Ama vali kasaba dışında yaşayan Haber Haber kızkardeşi Clara’yı ziyaret ediyor. Haberler Çok gururluyuz. İşte Cougar bandosuda Main ve Superior’dan geçiyor. Nalbur Schmitter’ı geçince sağda. Sunny Davis Elmas Kavşağı Lisesi’nden siyasi parti, şiddet içeren sokak eylemlerini aleni destekliyorsa, oradan medet umuyorsa, hatta kendi vekilleri polise taş atıyor, hakaret ediyorsa, o siyasi parti, Meclis’in, milli iradenin, siyasetin saygınlığını önemsemiyor demektir.

– Türkiye, tıpkı 23 Nisan 1920’de olduğu gibi, askeri ve sivil tüm mercilerin üzerinde olan TBMM’nin iradesiyle yoluna devam edecektir. Siyaset için, milletin sınıfını % başarı oranıyla mezun olmuştur. Azimli bir kızdı, saç tasarım kulübünün bir üyesi Haber Haber ve usta bir masa tenisi oyuncusuydu. Laurel, burada biraz modadan bahset. Peki, Sunny Davis kırmızı bol büzgülü bir elbise giymiş. Başkan yardımcısı ise takım elbiseli. İşte belediye başkanı Bernholtz. Şehrimizin, Elmas Kavşağı’mızın anahtarını Sunny’e verecek, Haber Haber altın elektrikli testerenin Haber Haber bıçağında Sunny’nin ismi kazılı. desteği yeterlidir; siyasetin başka hiçbir desteğe ihtiyacı olamaz.Meclis içinde de dışında da artık herkes, her kesim bunu anlamalı ve kabullenmelidir.

BDP’YE TERÖR UYARISI

– Bu bahar havasının tehdit edilmesi karşısında susanlar, ellerini ovuşturanlar, sevinenler, tarih ve millet karşısında hesap veremezler. Bugün, Hükümet iktidar partisi kaybetsin diyerek, terörün yeniden can almasına göz yumanlar, sessiz kalanlar, vicdanlarıyla yüzleşemez, aynada yüzlerine bakamazlar.

– Biz tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet diyerek yola çıktık. Eski Türkiye yasakların olduğu, yolsuzluğun olduğu bir Türkiye’ydi.

– Geride bıraktığımız 11 yıl sadece bir başlangıçtır. Ahde vefasızlık yapanlar açık şekilde nankörlük içindedirler.

– Şu son  11 yıl çok önemli bir dönüm noktasıdır. İnanıyorum ki millet bu 11 yılı hiç unutmayacaktır. Geride bıraktığımız aslında sadece bir başlangıçtır.

– 3,5 yıl iktidarda kalıp, 5 yılı tamamlayamayan bir iktidar olarak ne söyleyeyim ben? Tamamlayamıyorsunuz bırakıp gidiyorsunuz. Durum ortada 11 yıl Paçalarını yapmak istiyorum. Haberler Gerekli değil. Gerekli değil mi? Şaka mı yapıyorsun? Benim için bir onur. Hayatımdaki başka bir önemli olay. Şey, demeliyim ki, bu çok etkileyici, bayan Davis. Bu etkileyici değil mi, Michael? Evet, efendim. Kesinlikle, efendim. Bu tabaktakinin ne olduğunu sorabilir miyim? Babamın başka bir buluşu. Haberler Öyle mi? Haberler Aspara Haberler barb. Haberler Nasıl oluyor? Haberler Kuşkonmaz ve ışgın arasında birşey. Arka tarafta yetiştiriyorum. Kötü gibi görünür, ama çok lezizdir. Bahse girerim öyledir. Bay Davis bir kaç orjinal fikir geliştirmiş. Daha sonra, bodruma inelim ve sana Haber Haber aklını başından alacak birşey göstereceğim. Gerçekten mi? Ne olabilir? Şimdi değil, tatlım. Su faturalarında ülkemiz % tasarruf yapabilir. Haberler Yemekten sonra, baba. Haberler Su faturalarında % mi? Evet, bunu dinlemek isterim. Elektrikli tuvalet. Bu deneyimi unutamayacaksın, garanti ediyorum. Sonra, baba. Patlamış Mısır! ardı arkasına milletin görevlendirdiği bir iktidar var. şu anda Meclis’te konuşuyoruz. Sizler de konuşsaydınız. Dinlemek bu parlamentonun çatısı altına yakışır. Lütfen bunu dinleyelim.

TÜRKİYE BAYRAĞI NE BAYRAĞI OLACAK

Millet bizden bu meseleyi çözmemizi istiyor. Hiçbir taviz vermeyeceğiz. Ama burada anayasaya uygun hareket edeceğine dair yemin edip, ondan sonra bu anayasayı tanımıyoruz demenin anlaşılır hiçbir yanı yok. Şehitlerimizin ruhlarını incitecek hiçbir girişimin içinde olmayacağız.

Dört tane kırmızı çizgimizi açıkladık. Tek millet dedik, tek bayrak dedik, tek vatan dedik, tek devlet dedik. biz yola böyle çıktık. Ve millet anlayışımız Türkiye’deki tüm etnik unsurları kapsar. Hepsini kucaklarız.

Tek bayrak dedik. Bayrağımızın rengi, kıskananlar varsa öğrensin şehidimizin kanıdır. Öğrenmiyorsan Patlamış Mısır! Kibar başkan yardımcısının üzerine atlama. Haberler Onu çekmemi ister misin? Haberler Hayır, kesinlikle..gerek yok. Hiç bile. İyi köpek. Haberler Ona Patlamış Mısır demeni merak ettim? Haberler Babasının ismiydi. Elbette. Haberler Peki, gelecek hakkında konuşalım. Haberler Tamam. Hepsinden önce, nasıl Haber ? Haberler iyi. Yarayı çok daha yakından görmek zorunda kaldınız. Şey, bunun için sözünü alacağım. Sunny, projelerin neler? Hiç yok. Yani, şey, Safari Kulüp’te bir işim var. Lou, şey patronum, gerçekten iyi bir adam Haber Haber ama işler kesat. Ve bir ilerleme beklentim vardı, bilirsin. Ama Lou’nun teyzesi kasaya, kızkardeşide müşterilere bakıyor. Böylece bende onlardan birinin çıkmasını veya düşüp ölmesini beklemek zorundayım. Sanırım, bu gibi şeyleri biliyorsundur. Sunny Haber Haber senin bizimle gelip çalışmanı istiyoruz. Ne demek istiyorsunuz? Şey, gerçekten değerli bir vatandaş olduğunu kanıtladığını düşünüyoruz. bil. Türk bayrağı tabi ki, ne bayrağı olacak. Biz tek bir ırka hizmet etmiyoruz. Türkiye’de kim varsa insan olarak hepsine hizmet ediyoruz.

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak uğrunda ölen varsa vatandır. Bu anlayışla biz çalışıyoruz. Dördüncüsü de tek devlet. Türkiye Cumhuriyeti devleti. Bunun dışında başka şeyler tanımıyoruz.

YOLSUZLUK KONUSU

Eski Türkiye yasakların olduğu, yolsuzluğun, yoksulluğun çığ gibi büyüdüğü bir Türkiye’ydi. Umutlarını yitirmiş, gözlerinin adeta feri sönmüş bir Türkiye’ydi. Eski Türkiye kuruluştaki ruhtan, heyecan ve birliktelikten hızla uzaklaşan bir Türkiye’ydi. Dedelerimiz de babalarımız da bizler de gerçekten büyük acılar yaşadık. Ne bu güzel ülke, ne de bu aziz millet yaşananları hiç hak etmedi.

Ölümler gözyaşları diz boyu yoksulluk, umutsuzluk hiç de hak ettiğimiz, layık olduğumuz hayat tarzı değildi. Yine de milletçe hayata tutunduk.

Şu son  11 yıl çok önemli bir dönüm noktasıdır. İnanıyorum ki millet bu 11 yılı hiç unutmayacaktır. Geride bıraktığımız aslında sadece bir başlangıçtır.

3,5 yıl iktidarda kalıp, 5 yılı tamamlayamayan bir iktidar olarak ne söyleyeyim ben? Tamamlayamıyorsunuz bırakıp gidiyorsunuz. Durum ortada 11 yıl ardı arkasına milletinEkibimize katılırsan memnun olacağız. Haberler Şaka mı yapıyorsunuz? Haberler Hayır. Şey, ah, amanın, Ne yapabilirim ki? Peki, Elçi St. John’un özel bir yardımcısı olarak göreve başlayabilirsin. Haberler Kim olduğunu biliyor musun? Haberler Bilmiyorum. Hayır, bildiğimi sanmıyorum. Bilmediğimi biliyorum. Haberler Kim o? Haberler Bayan. Bayan mı? O bayan mı? Hükümetin bir bölümünün başı Haber Haber uygun olduğunu düşünüyoruz. Bu hangi bölüm? Protokol. Protokol. Bu Haber Amanın, bu Haber İnanamıyorum. Protokol mu? Protokol! İzin verir Haber ? Hemen dönerim. Sadece burda bekleyebilir misiniz? Hemen dönerim. Protokol. Ne olduğuna inanamayacaksınız. Ne oldu? Haberler Neyin var? Haberler P Haberler R Haberler O Haberler T Haberler görevlendirdiği bir iktidar var. şu anda Meclis’te konuşuyoruz. Sizler de konuşsaydınız. Dinlemek bu parlamentonun çatısı altına yakışır. Lütfen bunu dinleyelim.

2023 hiç kuşkusuz bugünden farklı olacaktır. Kökleriyle barışmış yeni Türkiye 21. Yüzyılı inşa etmeye devam edecektir.

Türkiye 11 yılda demokratikleşme nokrasında çok önemli mesafeler kaydetti. Onlar 11 yıl önce çocuktular, Türkiye’nin nereden nereye geldiğini değerlendiremeyebilirler. Belli bir yaş üzerindeki pek çok kişinin eski Türkiye ile yeni Türkiye arasında kıyas yapmasını, açıkça eski Türkiye’yi unuttuklarını görüyoruz.

Hiç kuşkusuz ideal noktada değiliz. Ama dün ile kıyaslanmayacak bir noktadayız. Bugün bizi özgürce eleştirenler, daha birkaç yıl önce belli çevrelere tek söz söyleyemiyordu.

Dün yazamadıklarınızı bugün yazıyor, dün atamadığınız manşetlerinizi dün atıyorsunuz. Polisimize hakaret ederek özgürlük taşkınlığı yaşayanların, özgürlük yok söylemleri samimiyetsizlikten başka bir şey değildir. Milletimiz sandığa gidecek oy kullanacak. 2014 yılında cumhurbaşkanlığı için, 2015 yılında milletvekilliği için sandık önümüze gelecek. Söylediklerine inanan varsa gitsin sandıkta teyit etsin. Hiç bağırmaya gerek yok.

11 yıl önce bir kadının baş örtüsüyle bırakın çalışmayı, okula bile gidemezdi. 1999 yılında bir kadın milletvekili işte bu salonda linçe uğradı. 14 yıl sonra O Haberler K Haber Durun bir dakika, beyler. “Protokol: Gümrük ve diplomatik heyetlerin Haber Haber karşılama kuralları ve törenleri ile ilgili düzenlemeler.” Bu iş. Bir iş bulmuş. Bir iş. Onlar için çalışmamı istiyorlar. İş nerede? Oh, teşekkür ederim! Tam olarak nerede çalışacağım? Dış İşleri Bakanlığı. Merak ettim, ödeme nasıl acaba saat başı, haftalık yada diğer Haber ? Şey, başlangıçta, yaklaşık yılda ,. “Sevgili şahin: Güvercin kafeste. İmza, Kartal. ” Baba, Protokol bölümünün yolladığı kitap Haber Haber garip kurallarla dolu. Dinle. “Afrikalı bir şefin karşısında ayak ayak üstüne asla atma Haber Haber çünkü tek ayakkabı aşağılama olarak algılanacaktır.” Daha dikkatli olsam iyi olur! Oh, Allah’ım, bu kitapda ki tüm bu kurallara inanamayacaksın. Yarısının hiç bir mantığı yok. Bunları nasıl öğreneceğim bilmiyorum. Endişelenmeyi kes. Annen gibisin. Halledersin. Batırmayacağımı umarım. Haberler Batırmazsın. bugün kızlarımız üniversitelerde baş örtüleriyle okuyabiliyor, çalışabiliyor. Kadın vekiller bu salon içinde özgürce başlarını örtebiliyorlar.

Allah’a hamd olsun Türkiye normalleşiyor, adalet güç kazanıyor. Linç girişimleri karşısında dik duramayanların, özgürlük ikliminde geçmişi hoyratça eleştirmelerini de milletin vicdanına havale ediyorum.

TÜRKİYE’Yİ YASAKLARDAN KURTARDIK

Demokrasiden korkmadığımız için Türkiye’yi yasaklarından kurtardık, bugünlere taşıdık. Milletiyle tarihiyle ecdadıyla çok büyük bir devlettir. Özgürlüklerden korkacak kadar küçük bir devlet değildir.

Türkiye kendi öz vatandaşında korkacak, tehdit olarak görecek olan küçük bir devlet hiç değildir. Her reform Türkiye’yi daha da büyütecek.

Türkiye’nin dış ticaret hacmi 4,5 kat artış kaydetti. Bugün burada bazı rakamlar telaffuz ediliyor. Biz 230 milyar dolardan devraldık, 2012’yi söylüyorum 782 milyar dolara ulaştık. Fark bu. Ben milli geliri konuşmuyorum, borca Haberler Çok şey var Haber Batırmazsın. Gitmeden önce, seninle gurur duyduğumu söylemek isterim. Hepsinden önce bir suikastçiyi yakaladın. Yani bana ilk kez böyle bir şey söyledin. Sen de böyle bir şeyi ilk defa yapıyorsun. Haberler Afedersiniz. Haberler Merhaba, Sunny. Ben Earl Crowe, burda olduğuna sevindim. Protokolun başkan yardımcısıyım. Bana Earl diyebilirsin. Seni patronla tanıştırmaya götüreceğim. Bayan St. John mu? Doğru. Vahşi bir kadın, Sunny. Vahşi bir kadın. Zorlu biri, ama adildir. Günde saat çalışır ve sana yüzde verir. Yorulmuş olmalı. Ama cidden, Sunny, kalçan nasıl? Haberler Müthiş. Haberler Bu harika. Merminin girdiği taraf acıyor hala. İşte orada! Bu çiçek hepimiz adına. Oh, teşekkür ederim. Çok teşekkür ederim. Sunny Haber Sunny. Ne yaptığını biliyor musun? Ne? Yaptığın hakkında da geleceğim. 2002 yılında 87 milyar dolar olan dış ticaretimiz 389 milyar dolara ulaştı. Kasım ayında aylık bazda tarihimizin en büyük ihracat rakamına ulaştık. Avrupa’daki daralmaya rağmen Türkiye’nin ihracat rekorlarını tazelemeye devam ettiler.

En önemlisi doğalgazdır. Donmanızı istemiyorum. Onun için devam edeceğiz.

Bizim dönemimizde 2003 yılında üstlenilen proje miktarı ise 220 milyar dolar oldu. sadece 2012 yılında üstlenilen miktar 27 milyar dolar. 30 yılda elde edilen miktar, 13 ayda bunu elde ediyoruz. 2002 yılına kadar Türkiye’nin en ufak bir fikrin yok mu? Haberler Öyle sanmıyorum. Haberler Gerçekten sanmıyor musun? Şey, o herneyse, onu düzeltebilirim yada temizlerim, yada Haber Oh, paha biçilmez. Paha biçilmez! Bizi biraraya getirdin. Ve şimdi senin çok hoşuna gidecek birşey var elimde. Haberler Çalışacağım yer burası mı? Haberler Evet. Oh, ve telefonum Haber Kendi uzantısı ile. Oh, bu benim için çok heyecan verici, hanım efendi. Eminim öyledir, tatlım. Anlarsın, Sunny Haber Haber bütün yeni deneyimler için kendini hazırlamalısın. Öyle sanırım. Yeni sesleri, yeni yerleri öğrenmelisin Haber Haber yeni egzotik kokuları, konuşmayıda. Elçi St. John, Avusturya Konsiline çağrılıyorsunuz. Gezmekten yorulmuş olmalısın Haber Haber eve gidip biraz dinlenmeni öneririm. Limuzin seni yedide alacak. Bu ne limuzini, hanım efendi? Bu akşamki karşılama töreni resmi olacak, güzel birşeyler giy. Sunny Haber Haber bence olağanüstü bir geleceğin olacak. Düşündüğünden de yakın. toplam 15 milyar dolar uluslararası yatırım çekmişken, şimdi 150 milyar dolar yatırım çekti ve firma sayımız 35 bini aştı.

45 milyon dolar göreve geldiğimizde, dünyaya vermiş olduğumuz destek 2,5 milyar dolara ulaştı. Büyükelçiliklerimizin yanı sıra, TİKA temsiliklerimiz, AA, TRT, THY, gibi kurumlarımızla dünyanın her yerine ulaşmanın gayreti içinde olduk.

Neşeli konuşuyorlar. Neşeli, nasıl? Konuştuklarını gerçekten konuşmuyorlar Haber Haber ama ne olduğunu anlayamıyorum. Jerry Haber Haber bana doğruyu söyle. Onlardan biri miyim, ” Oh, evet, gerçekten çok neşeli biri Haber Haber şakacı bir insan, ama parlak bir insan değil”? Yapma, Sunny, saçmalama. Çok parlak bir insansın. Oh, teşekkür ederim. Teşekkürler. Tam olarak esas görevin ne olacak? Şey, esas görevimi, bilmiyorum. Ama herneyse, yeni yerler, yeni Haber Haber egzotik kokular olduğunu biliyorum. Kendine ait kokular mı? John J. Hilley, Beyaz Ev. Haberler Sunny Davis. Haberler Pat Hassler. Sunny Davis. Başkan benden bir mesaj iletmemi istedi. Haberler Şaka yapıyorsun. Haberler Kesinlikle hayır. Aramızda bulunmandan son derece gururlandığını söyledi. Gerçekten öyle mi söyledi? Evet, ülkenin senden istediklerini yapmaya hazır olduğunu ayrıca biliyor. Gözü üzerinde, Sunny. Sunny! Bay Crowe. Haberler Çok ilgi çekici görünüyorsun.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...