Son Dakika
19 Nisan 2024 Cuma

E-kitap’a indirim geldi

03 Aralık 2013 Salı, 14:27
e-kitapa-indirim-geldi-529dcd1c075bb

E-kitapta  % 18’den %  8’e düşen vergi oranı, e-dergi ve e-gazetede ise yüzde 1 ‘e düştü. Yeni KDV oranları 1 Aralık itibari ile Resmi Gazete’de yayınlandı ve 2 Aralık tarihi itibari ile yürürlüğe girdi. Nereye? Ah, Chicago Times’a. Sen şu haberleri yazan adamsın, değil mi? Gazeteyi gördün mü? . kez bütülmüş, bu çigiler (okla işaretli) ‘dan önce üretilmiş bir kalemle yapılmamış. Haberlerin Fotoğraf Büyütme İşlemi Sahtekarlığı Ortaya Çıkardı! Hey, yolu değiştir, olur mu? Beni acele Haberler merkezine götür! Hemen! Fotoğraf Laboratuarı Chicago Times’dan Haber. Soldan ilk kapı. Bay Haber. Bu sahte çekin büyütülmüş fotoğrafını sen mi yaptın? Evet. Niçin? Bende bir fotoğraf var. Merak ettim, onun şu bölgesini büyütebilir misin? Elbette. Orada bütün ayrıntılar görünür mü? Duruma bağlı. Negatifi var mı? Hayır, elimdeki bu. Peki öyleyse, ikinci bir negatif çıkarmam gerekecek. Ne kadar zaman alır? Oh, bir kaç saat. Ne dersin? Hemen başlayabilir misin? Evet. Fakat sen Times’dan Haber’sin, değil mi? Haberler davası üzerinde çalışmaktaydın. Doğru. Ben Haber’im. Önceleri bu adamın suçlu olduğunu düşünmüştüm. Şu anda bilmiyorum. Ona bir göz atayım. Hey, telefonunu kullanabilir miyim? Elbette. Tam şu tarafta. Bay Martin J. Burns ile ihbarlı konuşma yapmak istiyorum.  Yayımcı Meslek Birlikleri Federasyonu (YAYFED) Başkanı ve Zambak Yayın Grubu Genel Müdürü Bayram Murat, konu ile ilgili şunları ifade etti:  “İlerleyen teknik ile  okurlardan elektronik yayınlara yoğun bir talep geliyor ve sektör büyüyor.

Bu büyüme ile okurlardan e-yayınlara gelen KDV oranı şikayetlerne mukabil Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüşmelere başladık. Ardından e- kitap, e-gazete ve e-dergi KDV oranları yeniden ayarlandı.” Murat, vergi ayarını e-okurlar için çok önemli bir adım olarak yorumladı.

“E-KORSAN İLE MÜCADELE EDİLMELİ”

Murat, KDV oranı konusunda atılan bu adımı kültür dünyası adına önemli olduğunu vurgularken “Atılan bu adımın yanında e-korsanla mücadeleye dair de adım atılması İllinois, Springfield’da hükümet binasında. Tamam. Evet. AF KURULU Affedersiniz, beyler. Af Kurulu özel toplantı halinde. Haber davası. Beyler, biraz şaşırmış durumdayım çünkü buraya Haber’in başvurusunun iptalini talep etmek üzere gelmiştim. Fakat, bir saat kadar önce, Chicago Times muhabiri James Haber’den bana bir telefon geldi. aradığımız kanıtı bulduğunu anlatıyordu. Haber’in başvurusunu destekleyen kesin kanıt. Kanıtı sunabilirsiniz, Bay Burns. Ne yazık ki, beyler, Haber’la olan telefon görüşmem zorunlu olarak kısaydı. Şu anda Springfield’a uçuyor. Her an burada olması gerekiyor. Ne türden bir kanıt var elinde? Korkarım, bilmiyorum. Sayın Başkan Bay Faxon. İtiraz ediyorum. Savcılığın bu oturumun kurallara uygun olarak yapılmasını talep hakkı var. Eğer kesin kanıtınız varsa, buyurun sunun. Aksi taktirde, başvurunun burada şu anda reddini istiyoruz. Bay Faxon, biz de kesinlikle bu af kurulunun kurallara uygun bir süreç izlemesi niyetindeyiz. Son Dakika Haberleri onu faksla gönderiyor. Elinde bir şey var mı? Hiçbir şey yok. sektörün büyümesi bakımından mühimdir. Yetkililerimiz bu alanda da  yasal önlemler almalı.” çağrısında bulundu.

E-kitap yayıncılığının Türkiye’de yayıncılık sektörü içinde payının binde 3 seviyelerinde kaldığından yakınan YAYFED Başkanı Murat, şöyle devam etti: “Türkiye’de elektronik yayıncılığının gelişememesinin en önemli nedenlerinden biri internette e-kitap korsanlığının artmasıdır. E-kitap korsanlığıyla mücadele edilebilmesi için yasal yardıma ihtiyaç vardır. E-kitap korsanlığının yasada açıkça tanımlanması ve yaptırımlarının belirtilmesi gerekmektedir. Mevcut yasalarla e-kitabın korsanlığı ile mücadele çok sınırlı kalmakta, caydırıcı sonuçlar alınamamaktadır.”

Kaynak: CİHAN

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...