Son Dakika
29 Mart 2024 Cuma

Dışişleri Bakanlığı’ndan Abdülkadir Molla’nın İdamı İle İlgili açıklama

13 Aralık 2013 Cuma, 15:03
disisleri-bakanligindan-abdulkadir-mollanin-idami-ile-ilgili-aciklama-52ab01e6ef711

Dışişleri Bakanlığı’ndan Abdülkadir Molla’nın İdamı İle İlgili açıklama yapıldı Açıklamada: Türkiye, Bangladeş Cemaat-i İslami Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla hakkında verilen idam cezasının, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dahil uluslararası alanda dile getirilen endişe ve telkinlere karşın cezanın infazı  büyük üzüntü ve infial uyandırdığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Bu infazı şiddetle biz bir video falan yapmadık. Sadece canlı çalmak istediğimizi söyledik. Böyle bir şarkıda, ki şarkı anı yaşamaktan bahsediyor, dudaklarımızı oynatarak söylüyormuş gibi yapamazdık. Tüm istediğimiz canlı müzik yapmak olduğu için bir daha böyle bir video yapmak istemek zorunda kalırsak ne tepki verecekler merak ediyorum. Gerçekten mi? Kendinizi konsepti olan bir video yaparken göremiyor musunuz? Videoların konseptli olması gerektiği teorisiyle kişisel bir problemim var. Benim için bu daha çok neyin üzerinde otorite sahibi olup olmadığımızla ilgili bir soru, ama bu sefer biz otoritemizden ödün vererek neler olabileceğine bakacağız. O şarkı Ed ile birlikte yazdığımız şarkıların .dalgasındandı. O aşamada şarkı yazmayı hala tam olarak anlamıyordum, ve şarkının neredeyse tamamı A akorundaydı. Gerçekten de o şarkıda önemli bir akor değişimi yok. kınıyor ve merhuma Allah’tan rahmet diliyoruz” denildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye’nin bu üzücü sonucun ortaya çıkmaması için Sayın Bir pop şarkısının nasıI yazıIdığına dair kurallara aykırı biraz. Şarkı üzerinde düşünmeye başladığımızda Ed gazate okuyordu, Ve şarkının sözlerinin neredeyse tamamını bir gazete yazısından yardım alarak yazdı. Videoda Mark Pellington ile çalıştık, ve o, sözlerin ne kadar ağır olduğunu görmenizi sağlamada oldukça başarıIı bir iş çıkardı. Bu konuda biraz utanmış gözüküyorsunuz. Bu bana geçerli ve yapılabilecek bir sanatsallıkmış gibi geliyor. Açıkçası bu biraz farklıydı… Daha farklı bir odaklanma şekliydi. Ve bilirsiniz bunu başarabilmenin kilit noktası odaklanmaktır, ve bir kamerayla, bu oldukça……bilirsiniz, ben gerçekten de böyle işlerle pek ilgili değilim. Yeah! Daha önce bu kadar fazla insan için çalmamıştık. Hiçbir zaman bu kadar fazla insan için çalabileceğimizi düşünmemiştik. Bir diğeri için hazır mısınız? , , , . Çoğu zaman, özellikle solistimiz sahneden metre yukarıya tavana tırmanmaya başladığı ve bir kirişin üzerinde durduğu zaman, biz şöyle oluruz: ” Bunu yapma.” Onun düşeceğinden mi endişe duyar Cumhurbaşkanımızın Bangladeş Cumhurbaşkanı ve Başbakanına 2012 Aralık ayında gönderdikleri mektuplar da dahil, hem ikili temelde hem de uluslararası toplum nezdinde her türlü gayreti göstermiş ve her düzeyde gerekli girişimlerde bulunmuştur. Türkiye, geçmişin yaralarının bu yöntemlerle sarılamayacağı ve toplumsal uzlaşının bu yolla sağlanamayacağı görüşündedir. Cezanın infazının ve bu zihniyetle hareket edilmeye devam edilmesinin Bangladeş’te gerginliğin daha da tırmanmasına yol açmasından endişe etmekteyiz.”

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, “Türkiye’nin, her zaman yanında durmaya devam edeceği dost ve kardeş Bangladeş halkının bu kritik süreçlerden toplumsal barış içinde dınız? Her zaman. Şöyle düşünürdüm, Bu çocuk düşecek, ölecek ve bizim kariyerimiz tamamen bitecek. Bunu yaptığı her zaman endişeleniyordum. Konserler devam ettikçe tırmandığı yer yükselmeye devam etti. Tırmanırdınız ve gelmeniz gereken yere ulaşırdınız, çünkü bir öncekinden sağ çıkmıştınız, tam da bu yüzden… Bunu insanların unutamayacağı bir seviyeye taşıyacaktık, bu hayatınızı tehlikeye atma anlamına gelse bile bunu yapacaktık. Gösterilerden sonra otele giderdik, ve kendimizi fiziksel olarak iyi hissederdik, ancak duş aldıktan sonra fark ederdim ki, sırtımda binlerce derin çizik olurdu. Onun kendisine zarar vermesini istemiyordum. Ama aynı zamanda onu bu işten vazgeçirmek imkansızdı. Yapacağı neyse bunu yapacaktı. Birkaç defa kendisini az daha öldürecekti ki bu da hiç kuşkusuz, benim kaldırabileceğimden fazlası olurdu. Konuş benimle. Kafan oldukça karışmış gibi görünüyorsun. çıkmasını samimiyetle temenni ettiği” vurguladı.

Kaynak: AA

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...