Son Dakika
26 Nisan 2024 Cuma

Devlet Bahçeli: Adli Soruşturma Ucu kime dokunursa dokunsun devam etmelidir Açıklaması…

18 Aralık 2013 Çarşamba, 00:47
bahceli-ucu-kime-dokunursa-dokunsun-52b0cf2c3c897

MHP lideri aynı zamanda, soruşturmanın devamlılığının her ne olursa olsun sağlanması gerektiğini ifade ederek AK Parti’ye yüklendi. “Allah’tan korkmaz, kuldan utanmaz hırsızlar, yağmacılar, talancılar, hortumcular, yan kesiciler, komisyoncular, tefeciler ve tufeyliler AKP hükümetinin etrafında öbek öbek toplanmışlar, aynı amaca doğru yönelmişlerdir.” dedi.

BAHÇELİ’NİN YAZILI AÇIKLAMASININ SATIR BAŞLARI

Bugün sabah saatlerinde İstanbul’da başlayan ve üç koldan yürütüldüğü anlaşılan “Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu” doğal olarak tüm dikkatleri üzerine çekmiştir. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı O Neyse ki yalvarma pantolonumu giymişim bugün. Genelde bunu sadece seks öncesi yaparım. Tamam, tamam. Yapıyorum. Lütfen, lütfen. Yapalım şu işi. İşte başlıyoruz. Pekala! Karavana, gidelim. Hadi, Babs. Hey, hey, yavaş olun. Her yer palyaço dolu. Babaya da yer açın bakayım. İşte burada. Bir karavanın yanına park ettim. Melissa. Kenny. Rose! Edie. . . Bu şekilde konuşmaya alışamadım bir türlü. Siz ne bok yiyorsunuz burada? Havai fişekleri izlemeye geldik. Evet. Havai fişekler. Biz de. Ne acayip! Burada harika oluyormuş gösteri. Melissa, konuşabilir miyiz? Olmaz. Anne, hadi gidelim. Melissa! Neden kabalık ediyorsun böyle? Adet döneminde misin? Tampin vereyim mi? Anne, tampine ihtiyacım yok. Bu insanlarla bir arada olmak istemiyorum. Kenny, hadi gidelim. Evet, gidelim biz artık. Dün gece olanlar yanlıştı. Amanın. Tanrım, biliyor. Kızım, ne yaptığımızı biliyor. Melissa, evet. Benim bayan Miller’in göğüslerini okşamam yanlıştı. Haklısın. Bunun bana oldukça büyük bir haz
rganize Suçlarla Mücadele ve Mali Şube ekiplerince kamu ihalelerine fesat karıştırma ve rüşvet iddiaları kapsamında şimdiye kadar 49 kişi gözaltına alınmıştır.

Aralarında yandaş işadamlarının, bakan çocuklarının, AKP’li danışman ve bürokratların, AKP’li Fatih Belediye Başkanı’nın ve bir kamu bankası genel müdürünün de bulunduğu şüpheliler çok vahim suçlamalarla soruşturma sürecine dâhil edilmişlerdir. Bir yıllık teknik ve fiziki takip sonucunda yolsuzluk ağlarının deşifre edildiği, kirli kazanç bağlantılarının belirlendiği, rüşvet çarkının tespit edildiği anlaşılmverdiğini inkar etmeyeceğim ama. Madem bunu söyledik, babanla benim ciddi mahremiyet sorunlarımız var. Tamam, hayır dur! Bir zamanlar olduğu kadar dar değil artık. Bak… Babanınki içinden kayıp düşüyor. Mağaraya girmiş bir sosis gibi sanki. Ne anlatıyorsun sen? Kenny’yi kız kardeşi ve annesiyle öpüşürken gördüm. Babası da izliyordu. Ne? Aman Tanrım… Pek öyle değil aslında. Tam olarak böyle olmadı. Rose benim annem değil, o da kardeşim değil. Biz gerçek bir aile değiliz. Bu kadar yeter, evlat. Ne diyorsun sen? Biraz içti de. Anlamak imkansız onu. Saçmalıyor işte. David bizi sınırdan uyuşturucu kaçırmak için kiraladı. Uyuşturucu satıcısı mısınız? Hayır, hayır. Uyuşturucu kaçakçısıyız. Farklı şeyler. Farklı değil. Tamam, Edie. Açıklayabiliriz, tamam mı? Küçük bir yanlış anlaşılma var ortada. Gerçekten. Kaçakçılık derken, tam olarak kast ettiği şeyi bilmiyor. Uyuşturucu değil. Uyuşturucu ne demek, bilmiyor. Cidden. Birazcık tekila sadece. Ne? Tanrım! Hey.
aktadır.

‘ALLAH’TAN KORKMAZ, KULDAN UTANMAZ…’

Sahte belgelerle hayali ihracat teşebbüsleri, altın kaçakçılığı, kara para aklama, rüşvetle vatandaşlık dağıtımı, imar usulsüzlükleri, rant yolsuzlukları, arazi vurgunculuğu ve ihalelere fesat karıştırma gibi ağır suç ve suçlamalar iktidar yönlendirmeli yandaş ve yolsuzluk çetelerini köşeye sıkıştırmıştır.

İstanbul’daki yolsuzluk operasyonu bir kez daha göstermiştir ki, hükümet boyunu aşan kir ve karanlık işlere bulaşmış, çıkar ilişkilerinin, kul ve yetim hakkını gasp eden ahlaksızlıkların merkez üssü haline gelmiştir. Nitekim Başbakan Erdoğan’ın yönetimi altında Türkiye resmen; yolsuzluğun, yoksulluğun Tanrıya şükür yaşıyorsun. Silahı var! Dinle! Hey, hey, hey. Hayır, hayır. Dur, dur, dur! Bu eğlenceli olacak. Bende hala iş var. Don sağlam elemanmış. Don. Melissa, git bir polis memuru bul. Tamam, Don. Beni dinle. Hayır. Uyuşturucu kaçırmak mı, David? Çadırda paylaştığımız anları düşününce… Hayır, Don. Bir adam daha var. Hayatındaki diğer adamlar hakkında konuşmak istemiyorum! Ne? Hayır, hayır, hayır! Bizi öldürmeye çalışan biri daha var. Ne, kim? Pablo Chacon. Pablo Chacon. Buenas noches, Millerlar. Ne diyor bu? Ne demek istiyor? Bu yaygın bir Meka selamlamasıdır. Sen; kısa şortlu, komik bıyıklı olan. Silahını bana ver. Melissa. Kupayı da. Lütfen ona zarar verme. Al onu. İyi misin? Bir şey yok. Şimdi de anahtarları alayım. Al. Al, al, al. Tamam, harika. Uyuşturucu elinde. Bizi öldürmene gerek kalmadı. Sizi öldürmeme gerek yok, öyle mi? Uyuşturucumu alıyorsunuz. Beni bu boktan ülkeye geçmek zorunda bırakıyorsunuz. Yüzümü buharla yakmaya çalışıyorsunuz.
ve yasakların hâkimiyeti altına girmiştir.

Allah’tan korkmaz, kuldan utanmaz hırsızlar, yağmacılar, talancılar, hortumcular, yan kesiciler, komisyoncular, tefeciler ve tufeyliler AKP hükümetinin etrafında öbek öbek toplanmışlar, aynı amaca doğru yönelmişlerdir. Şu günkü şartlarda, hükümetin sevk ve idare ettiği yolsuzluk ve hukuksuzluk kervanı gizlenemeyecek, saklanamayacak ve örtülemeyecek kadar büyümüş, kökleşmiş, her tarafı sarmıştır.

‘AKP’Yİ ELE GEÇİRMİŞTİR’

Kara para zincirinin halkaları, gayri meşru gelir kapılarının parçaları, yasa dışı yollarla servet üstüne servet edinen mafyatik yapılanmaların uzantıları AKP’ye tam olarak sızmış vPardon. Arabamı mahvediyorsunuz! Ve her karşılaştığımızda adamıma yaptıklarınız hoşuma gitmiyor. Gördüğüm en berbat ailesiniz. Ama haklısın, sizi öldürmeme gerek yok. Öldürmek istiyorum ama. Hepinizi. Dur. Dur. Bunu yapma. Bu insanları öldürme. Hepsi benim suçum. Bunu yapan benim. Uyuşturucu satıcısı benim. Bu, masum bir aile. Yanlış zamanda, yanlış yerdeler yalnızca. Ve bu çocuk… Hayatımda gördüğüm en koca kalbe sahip, koyayım. Ve ona arkadaşım diyebildiğim için şanslıyım. Adamım, bir saat önce şu kızı senin yerine öldürebilirdim. Ama çok çetin ceviz. Benden de kat kat akıllı. Ve bu kız. Sen. Sarah. Tanıdığım en güçlü kadınsın. Ve senden harika bir anne olurdu. Hepsini çok seviyorum. Onları öldürme. Lütfen. Sadece beni öldür. Bak ne diyorum, bir anlaşma yapalım. Olur. Önce seni öldüreyim ki aileni ölürken izleme. David. Kenny! Bu harikaydı! Bunu benim öğrettiğimi düşünmek hoşuma gidiyor. Bunu ben öğrettim işte. O dilini sok içeri, genç adam. Kardeşimden çok daha
e hatta ele geçirmiştir. İstanbul’da yürütülen ve çok ayaklı devam eden yolsuzluk soruşturması bunu bir kez daha ispatlamıştır. Her şeyden önce sürdürülen adli soruşturma nereye uzanırsa uzansın, ucu kime dokunursa dokunsun mutlaka sonuna kadar götürülmelidir. Türkiye yolsuzluklarla hesaplaşmalı, temiz toplum, temiz yönetim ve temiz siyaset için herkes samimi bir şekilde mücadele etmelidir.

Kanunsuzluklarla baş edebilmek ve yolsuzluk damarlarını kökünden kesip atabilmek için bu tarihi fırsat heba edilmemelidir. AKP’nin 11 yıllık iktidar süresinde defalarca yazılı ve görsel medyaya intikal etmiş iddialar ve şaibeler de devam eden hukuksal sürece eklemlenerek ülkemiz yolsuzlukla iyi öpüşüyorsun. Hey! Bir, iki, üç. Evet, Bay Chacon. ABD adına… …ülkemize hoş geldiniz diyorum. Kap bir koltuk. Maalesef özgürlük kısmını tecrübe edemeyeceksin. Don, sen benim kahramanımsın. Bu gece o kelepçelerden kullanmanı istiyorum. Al. Sağ ol, David. Biz gidelim. Bir dakika. Hayır, Don. Baba, lütfen. Susun, kızlar. İyi insanlar olduğunuza inanıyorum. Ama kanunları çiğnediniz. Ve daha kötüsü, karım ve kızımın hayatlarını tehlikeye attınız. Üzgünüm. Sizi tutuklamak zorundayım. Don, neden? Hayır, baba. Yapma. Ve bunu… …arkamı dönüp… …ailemle kucaklaştıktan sonra yapacağım. David, hadi. Hepsi burada. Acayip şaşırdım, David. Harikasın. Ama geç kaldın. Son teslim tarihi dün geceydi. Üzgünüm, dostum. Anlaşma yatar. Brad, bu bok yüzünden öldürülüyordum ben. İki kere. Bu konuda şerefsizlik yapmayacağım. İki ton kaliteli ot var burada. Evet. Chacon’u da bu arada tutuklattın. Ki bu Brad’in takımı için bir zafer. O zaman, el sıkışıp ödeştik diyelim mi?
rın zincirinden kurtarılmalıdır. Geldiğimiz bu aşamada, hükümetin tüm kirli çamaşırları, tüm hukuksuz, vicdansız ve kural tanımaz aşırmaları deşifre edilmelidir. AKP iktidarı millet önünde yargılanmalıdır.

Gemicik sahiplerinden yumurtacılara, mısırcılardan enerji ortaklarına kadar kim varsa biriktirdikleri servetleri, şişkin banka hesapları, dünyalıklarını erken yaşlarda fazla fazla kazanmalarının derin sırları detaylı olarak mercek altına alınmalıdır. Ayrıca söz konusu hukuki süreci; yıpratmak, sulandırmak ve rotasından saptırmak amacıyla gündemde sıcaklığını koruyan siyasi bir kutuplaşmaya, malum anlaşmazlığa ve sözde rövanşist bir çıkışa bağlamak en azından pişkinlik ve utanmazlık örneğidir.

‘HÜKÜMET-CEMAAT ÇEKİŞMESİ’

Meseleyi “Hükümet-Cemaat” çekişmesine hapsetmek, yolsuzluklarla ilgili soruşturmayı zamanlama itibariyle manidar bulup yakın geçmişteki iktidar tasarruflarına misilleme olarak yorumlamak son derece maksatlı, son derece kasti ve oldukça da akıl dışıdır.

Başbakan Erdoğan’ın “tehditlere boyun eğmeyeceğiz” diyerek hedef saptırma girişimi, “birilerinin topu tüfeği varsa bizim Allah’ımız var” ifadeleri suçüstü yakalanan ve üste çıkmaya gayret eden telaşlı bir zihniyetin çırpınışlarından başka bir şey değildir. Yolsuzlukları örtbas etmeye, milli irade dolandırıcılığıyla akılları karıştırmaya ve siyaset cambazlığıyla günahları örtmeye hiç kimse, hele ki Başbakan Erdoğan asla kalkışmamalıdır.

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Aziz milletimiz çalan, çırpan ve haksızlıklarla menfaat temin eden kim olursa olsun yakalarından tutulmasını ve bunlardan hesap sorulmasını beklemektedir. Ayrıca mahdumları haram para peşinde koşan ve nüfuz ticareti yoluyla hukuk dışı iş, işlem ve ilişkilere karışan bakanların mevcut hal ve durumların Zaten parayı vermeyecektin, değil mi? Bingo! Bu ibnelik miydi? Cidden bilemiyorum artık. Yürüyün! Hadi, hadi, hadi! Narkotik! Yatın, yatın, yatın! Yere yat! Kal öyle! Temiz! Beni sattın. Biraz ibnelik oldu, değil mi? Üzerimde bir şey bulamadınız! Hiçbir şey!! Bak sen şu elemana! Cent’i kim aldı içeri? İyi işti, David. Sağ ol, Don. Şimdi, biliyorum paranı alamadın… …ama doğru olanı yapmak, çok daha iyi hissettirir kendini. Hayır. Pekala, belki biraz. Söz verdiğimiz gibi, Chacon ve Gurdlinger aleyhine tanıklığına karşılık… …seni ila ay tanık koruma progr almamız gerekiyor. Yalnız beni mi? Yalnız seni. Bir de suça tanıklık eden her kim varsa. Şu seksi ineğe bir bak. Biraz toprak koy üstüne. Ne yapıyorsun sen? Şuna bak. Casey’e şunları nete koymamasını söyle artık. Milyon kere tık almış şimdiden ve artıyor. Tamam, tamam. Yemekten sonra söylerim. Bir de şu var… Tişörtünden içini görebiliyorum. Merhabalar. Merhaba. Kendimizi tanıtalım istedik.
ı gözden geçirmeleri siyasi ahlakın bir gereği olacaktır. Türkiye her anlamda arınmalı, her bakımdan paklanmalı, her düzeyde temizlenmelidir. Tüyü bitmemiş yüzbinlerce yetimin, mağdur olmuş milyonlarca mazlumun hakkına el uzatacak kadar İslam’dan, insaftan ve insanlıktan uzaklaşanlar sona yaklaşmış, krediyi tüketmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul’da süren yolsuzluk soruşturmasını titizlikle ve büyük bir özenle takip edecektir. Hukuka saygı duymak herkes için ortak yükümlülüktür.

Bu kapsamda siyasi telkin ve müdahalelerin olmaması konusunda özellikle Başbakan ve hükümeti çok dikkatli hareket etmek zorundadır. Bugünkü ortamda gecikmeyle de olsa yargı devreye girmi Ben, Dan. Selam, Dan. Eşim, Kathy. Yeni taşındık. Merhaba. Biz Johnson Ailesi. Çok güzel. Mahallemize hoş geldiniz. Çocuklar, buraya gelin. Komşularımızla tanışın. Ben David. İşte bu da benim ailem. Bu, oğlum Kenny. Kızım, Casey. Bu da eşim, Sarah. Memnun oldum. Biz de Miller Ailesi. Memnun olduk. Selam verdiğiniz için sağ olun. Pekala, kendinize iyi bakın. Görüşmek üzere. Hoşça kalın. Hoşlanmadım onlardan. Ben de hoşlanmadım. Niye kendini tanıtırsın ki? Sen kimsin, koyayım? İnanamıyorum. Banliyöye tıkılıp kaldık. Berbat bir şey bu. Mahkeme bitsin diye dua ediyorum. Gitmeliyiz buradan. O büyük “A”nın dışına çıkmayın. Anal. Ayık kalma diyecektin. İkisinde de bebek olmaz. Karıştırıyor… Oscarlıksınız! Hepiniz! Çok naziksin ama o kadar iyi oyuncular değiliz, hayır. Şu adamlar kızla uğraşıyorlar. Nerede? Ve kayıt! Bu buzdolabını açmaya iki adam lazım. Cidden çok zor! Pekala, siz cidden, bunu bilerek… Bak, bak, bak… Kızları rahat bırak. Yoksa ne yaparsın, çilli? Yoksa ne yaparsın, Don Knotts? Yoksa ne yaparsın, harika duruşu olan adam? Burnumu kırdın! Kan görmeye dayanamam, anlarsın ya? Burun deliklerimi eğrilttin şu anda, anlarsın ya? Yara bandı istiyorum. Tamam kestik. Belli bir noktada kalıyor… …ve daha fazla sokamıyorsun. Sanki bir Stormtrooper im varmış gibi görünüyordu. O zaman ben… Hadi bakalım. İşte buradalar. Bu çılgınca. Bunlar muhteşem, muhteşem ötesi göğüsler. Kes. Tamam, kes! Ve kayıt! Bir zafer şarkısına ne dersiniz? Bu şarkıya bayılırım! Bu harika! Bu çok iyiydi. Çok komikti. Adios, Miller Ailesi.
ş, inisiyatifi ele almıştır. Başbakan Erdoğan ‘Uluslararası Yolsuzluk Algısı Endeksi’ndeki sıralamayı 2002’ye göre mukayese etmek yerine, her anlamda yolsuzluğa gömülen etrafına, ailesine ve bizzat da aynadaki akislerine acilen odaklanmalıdır.

Kaynak: DHA

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...