Son Dakika
27 Nisan 2024 Cumartesi

Başörtüsü artık Kamuda da serbest!

12 Aralık 2013 Perşembe, 14:39
basortusu-artik-kamuda-da-serbest-52a9a96eb60fa

Yasak Kalkıyor  30 Eylül’de açıklanan ‘Demokratikleşme Paketi’ çerçevesinde kamuda başörtüsü yasağının kalkması birçok bakanlık gibi Dışişleri Bakanlığı’nda da devreye giriyor.

Bundan sonra başörtülüler de diplomat olmak için başvuru yapabilecek. Mevcut bakanlık mensuplarından isteyenler de başörtüsü takabilecek. Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Zaman’a yaptığı açıklamada, “Başörtülü memur adayları Bakanlığımıza başvuruda bulunabilir.” dedi.

Koru sözlerine “Bakanlığımızda memur alımlarında ilgili kanun ve yönetmeliklerde yer alan esaslar dışında herhangi bir farklı uygulama bulunmamaktadır. Dolayısıyla başörtülü memur adayları diğer kurumlar yanında bakanlığımıza sıcak bir banyoya ne dersin. Haberler Ne zaman? Haberler Mümkün olan en kısa zamanda. Nerede? Haberler Hey, bana zorluk çıkarma. Haberler Olur. Dinle, boynuda yapar mısın? Eşine bunu yaptın mı? Seni ilgilendirmez. Allah’ım, harika parmakların var. Gürültü yapma. Aman. Lisedeymişim gibi. Haberler Kapıyı kilitledin mi? Haberler Hayır. Dinle, bana birşey söyleyecek misin? Ne? Bu işi bana niçin verdiler? Çünkü sıradışı birşeyler yaptın. Ve? Ve seni ödüllendirmek istediler. Ve? Ve onlar için iyi bir halkla ilişkiler durumusun. Başka birşey yok mu? Ne gibi? Sanki Haber Haber bilmiyorum, sanki birşeyler için beni deniyorlar gibi. Kendin gibi olursan, bir gün sana gerçek masaj yaparım. Bu arada, kendine iyi bir masör bulmalısın. Ve sanırım konuyu değiştiriyorsun. Sunny, sana yaşamın hakkında öğüt veremem, seni az tanıyorum. O halde beni tanı. Ne düşündüğünü daima söyler misin? Bu önemli değil. Sadece niçin bazı insanların Haber Haber düşündüklerini da başvuruda bulunabilmektedir.” şeklinde devam etti.

Uygulamanın geçtiğimiz aylarda gerçekleşen başvurulardan itibaren hayata geçirildiğini açıkladı. Hükümetin bakanlık dışından atamalarda başörtülü büyükelçi tercih edip etmeyeceği konusunda ise yetkililer “Mevzuata aykırı bir durum söylemediklerini asla anlayamadım. Ne düşündüğünü söylemez misin? Haberler Her zaman değil, yo. Haberler Çok fena. Ne okuduğumu biliyor musun? Bağımsızlık Bildirgesi. Hakiki, asıl. Saklananlardan. Adamlar ne düşündüklerini nasıl söylemeleri gerektiğini biliyorlardı. Basitçe söylemişler. Bütün o şey mutluluk hakkında. Ondan sonra hangi hükümet mutluluk hakkından bahsetmiş? Sunny, orda mısın? Evet, hanımefendi. Endişelendik. Şey, bay Ransome ile ayarlama yapıyorduk. Kalkmak üzereyiz. Bağımsızlık Bildirgesi hakkında konuşuyorduk. Kilitledin. Ne, tatlım? Seni duyamıyorum, tatlım. Ne dedin? Geliyor musun, tatlım? Sunny, tatlım, geliyor musun? Hemen değil, hanımefendi. Buraya resmi olarak gelmedi. Gayri resmi. Gayri resmi olarak. Yani buraya resmi olarak gelmedi. Evet, tam olarak. Devlet ziyareti değil, hatta tören ziyareti bile değil.yok. Bu, hükümetin takdiri. Biz bu konuda yorum yapamayız.” açıklamasında bulunuyor.

Diplomatik çevrelerden alınan değerlendirmelere göre, mevcut kariyer memurlarından başörtüsü takmak isteyen personel şu aşamada gündeme gelmedi. Kariyer memurları meslekte ilerlemeleri durumunda büyükelçi olabiliyor. Kulislerde başörtülü diplomatın yeni başvurularda gündeme gelebileceği yorumları yapılıyor. Bu durumda başörtülü bir büyükelçinin göre Özel. Emir gizlilik istiyor. Ve şimdi, Sunny Haber Haber sana güvenmek istiyoruz. Ve sana güvenebileceğimizi biliyorum. Haklı mıyım? Bay Hilley, dudaklarım mühürlendi. Güzel, çünkü zorundayım ki Haber Beni dövseler, günlerce uyutmasalarda. Beni tepetaklak asıp, birşeyler atsalarda. Evet, evet, anlıyorum. Yemek ve su vermeden bir hücrede tutsalarda. Cesur bir kızsın. Ama elektrik yada yılanlarla yapamayabilirler çünkü sanmıyorum ki Haber Evet, efendim? Biz Haber Haber hükümetimiz Haber Haber Amerika Birleşik Devletleri Haber Emir ile ülkesinde bir askeri üs Haber kurmamıza izin verecek Haber Haber çok önemli bir anlaşmanın Haber Haber karmaşık görüşmelerinde bulunuyoruz. Haberler Peki. Haberler Bölümünüzün görevi Haber Haber Emir’in ülkemizde iyi vakit Haber Haber geçirmesini sağlamaktır. Şey, iyi vakit resmi olarak mı yoksa gayriresmi mi olacak? Gayriresmi, elbette. Anlaşıldı. Çok güzel bir zaman. Hadi, Lou, telefonu açsana. Lou, ben Sunny. ve gelmesi için yaklaşık 20 yıllık bir süreç gerekecek. Ancak dışarıdan atama olması durumunda daha erken bir zamanda da başörtülü büyükelçi olması mümkün.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...