Son Dakika
29 Mart 2024 Cuma

Başbakanı Ağlatan Mektup Olayını Anlattı

12 Aralık 2013 Perşembe, 20:50
basbakani-aglatan-mektup-olayini-anlatti-52aa031e00da3

Geçtiğimiz günlerde paylaşılan başbakanın ağlama görüntüleri ve detaylarına ulaştık. Şefika Debreli, Başbakan Erdoğan’ı, Keşan ziyaretindeki toplu açılış töreninde en ön sıralarda izledi. Derhal!” Gitmem gerekiyor. Nereye gidiyorsun? Bana ne söyleyecektin? Hiçbir şey. Seni sonra ararım. Morris’ten özür dile. Vakum! Tamamdır. Oksijen ver. Satürasyon ‘lerde, Pratt. Kan gazı kötü. Ph sadece ,. Ne oluyor? Onda asidoz yaratan bir şey almış olabilir. Hayır. Kan gazı normal ama Son Dakika Haberleri Dinle Todd. Bize gerçeği söylemen büyük önem taşıyor. İlaç aldınız mı? Size söyledim. Bütün gün orkestra provasındaydık. Oksijen versem de, seviye ‘in üstüne çıkmıyor. Evet. Bunun yüzünden. Vay! Ne bu? Zatürree mi? Yüksek ateşi yoksa o pek ihtimal dahilinde değil ama göz önünde bulundurmalıyız. miligram Ceftriaxone. Çağrılarıma cevap vermemen beni üzüyor. Hakikaten. Beni çok yaralıyor. Siz mi aradınız? Evet. Ciddi hipoksisi olan Haber yaşında bir hasta. Bu filmi. Zatürree mi? Hemoglobin ve hematokrit sonucu geldi. Hemoglobin ,. Ciğerlerde kanama var. Benim aklımdan geçen de oydu. Travma geçirmiş mi? Hâlâ bilmiyoruz. Arkadaşı pek yardımcı olmuyor. Size söyledim. Bir şey bilmiyorum. Bak Todd. Bildiğin bir şey varsa bize hemen söylemelisin.

Törenin ardından kendisiyle iletişim kurmaya çalıştığını fark ettiği Debreli’nin yanına giden Başbakan Erdoğan, onunla bir süre konuştu.

Debreli, Başbakan Erdoğan’a, kendisine iletilmek üzere bir mektup yazdığını ve özel kalem müdürüne verdiğini söyledi, mektubun içeriği hakkında bilgi verdi. Korumalar da öğrencinin adını ve numarasını kaydetti.

Debreli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan’a ulaştırdığı mektubunda, okuduğu Hersekzade Anadolu İmam Hatip Lisesindeki fiziki yetersizlikten bahsettiğini, okuldaki yetersizlik Todd. Geri gel. Ultrason cihazı lütfen. Göğüs tüpü için gereçler. Ona ne yaptın? Ne yaptın ona? Hiçbir şey. Yemin ederim. Öyle mi? O halde neden kaçıyorsun? Arkadaşın ölebilir. Ölebilir mi? Evet. Ona bir şey mi yaptın? Soloyu ben yapmak istedim. Ne yaptın? Hastalansın diye sürekli dua ettim. Ama işe yaramadı. Kimya dersinde sülfürle bir deney yaptık. Isıtıldığında ne olduğunu gördüm. Onu yerse iyi gelmez diye düşündüm. Sen Son Dakika Haberleri Yemeğine mi karıştırdın? Okul orkestramız yarın Mlwaukee’ye gidiyor. Soloyu ben yapmak istedim. Böyle olsun istemezdim. Üzgünüm. İstediğimiz gibi gitmediği için üzgünüm. Beni taburcu etsenize. Uçağa yetişmem gerektiğini biliyorsunuz. Gidebilirsin Diana ama hiçbir şey değişmedi. Seni o uçağa bindirmezler. Neden? Seni evine yollayabiliriz. Bakımevinden sana ağrı kesici getirebilirler. Ama ağrım yok. Şu anda yok ama Haber bu şekilde ölenler bazen çok rahatsızlık çeker. Bir kez daha parasentez yapamaz mısınız? Olmaz. Kanama riskini alamayız. Neden? Uyusam ve uyanmasam olmuyor mu? Bu tanık olduğun bir şey. nedeniyle 12. sınıfı açıktan okuduğunu ve dershaneye gittiğini belirttiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan’ın kendisini üç gün önce aradığını ve yazdıklarından çok etkilendiğini söylediğini ifade eden Debreli,  “Başbakanımız, 24 derslikli 700 kişilik bir imam hatip lisesi sözü verdi” dedi.

Rüyasını anlattı

Debreli, Başbakan Erdoğan ile görüşmesinde kendisine rüyasını da anlattığını dile getirdi. Debreli, Erdoğan ile aralarında geçen diyaloğu şöyle aktardı:

“‘Bundan 2 ay önce, 7 gece, yatıyorum kalkıyorum, sizi rüyamda görüyorum Başbakanım’ dedim. ‘Hayırdır inşallah’ dedi. ‘Rüyalarımdan birinde artık çok yorulmuş ağlıyordunuz. Ben de geldim sizin gözyaşınızı sildim. Başbakanım ne olur ağlamayın. Ben size dua ediyorum’ dedim. Ben o an hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladım. İşler her zaman öyle yürümüyor. Vücudunda sıvı birikmeye devam edecek. Biriktikçe ciğerlerine baskı yapacak ve nefes alman zorlaşacak. Boğuluyormuşum gibi geliyor. Acil servis kapanmadan herkesi tedavi edemeyeceğiz. Baş ağrım ne olacak? Beyin tümörü olabilir. Haftaya kadar bekleyemem. Çok kötü mantar enfeksiyonum var. Buna üzüldüm ama başka bir yerden doktor bulmanız gerekecek. Burada civardaki kliniklerin listesi var. Acil servis ne kadar kapalı kalacak? Bilmiyoruz. Odaya ihtiyacımız var. Kapattık. Bunu biliyorsunuz. Bu hastayı almanız lazım. Alamayız. Good Shepherd’a götürün. Doktor Pratt’in kardeşi. Chaz mi? Fazla içti denebilir. Kendimi pek iyi hissetmiyorum. Ne oldu? Ucuz içki saatinde çok içti. Buraya sedye lazım. Travma iki açık. Biz ilgileniriz Sam. Diana’ya durumunu anlat. Arkadan gelen seslerden Başbakan Erdoğan’ın da ağladığını hissettim.”

Kaynak: AA

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...