Son Dakika
16 Nisan 2024 Salı

Başbakan Erdoğan’dan Açıklama Belediyecilik bizim işimizdir!

15 Aralık 2013 Pazar, 15:55
erdogan-belediyecilik-bizim-isimiz-52adaead0c953

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Antalya İl Başkanlığı’nın yemeğinde Antalya önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Gazipaşa’da yaptığı bugünkü konuşmasında Gazipaşalılara İstanbul’dan örnek verdi. Şehircilik ve hizmet anlayışını anlatırken İstanbul’un Kadıköy ve Bakırköy belediyelerini örnek gösterdi ve “Buralar eskiden köydü şimdi şehir. Alt yapılarıyla üst yapılarıyla da tabii modern şehirciliğin buralarda uygulamasını görüyorsunuz” dedi. Erdoğan, yeni Büyükşehir Belediyesi statülerini anlatarak, İstanbul’un kendisi ve devamında Kadir Topbaş başkanlığında gerçekten köy olan Kadıköy ve Bakırköy gibi yerleri nasıl şehir statüsüne getirdiklerini örnekle anlattı.

Bilindiği üzere tüm ilçelerin olduğu gibi Bakırköy ve Kadıköy’ün tüm altyapı ve üstyapı hizmetlerini İstanbul Büyükşehir Belediyesi gerçekleştiriyor.

Erdoğan bu akşamki konuşmasında ise Antalya için de Kaş ilçesiyle örnek verdi. Büyükşehir Belediye Kanununa karşı çıkıp ‘bugün Kaş’a veya Gazipaşa’ya hizmet götüremeyiz’ diyenler Gerçekten öyleyim. Bir rahip veya belediye reisi bulurum. Hayır, lütfen. Beni derhal İngiltere’ye geri gönderirler. Belki sen gitmek zorunda kalmadan savaş biter. Bizim için önemli olan şu anda bir arada olmak. Mümkün olduğu kadar uzun süre. Dikkat! Isonzo cephesinden özel bildiri. Avusturya ordusunun… …çaresiz direnişine rağmen… …birliklerimiz San Gabriele ve San Marco zirvelerine ulaştı. Bu güzel bir düğün marşı değil mi? Ben, Catherine, sen Frederick’i kocam olarak kabul ediyorum. Ölüm bizi… …ayırana dek yanında olmaya. Ölüm bizi ayırana dek. Nino. Bu şişeleri nereden aldın, Nino? Cevap istiyorum. Teğmen Henry’nin, değil mi? şimdi nasıl halkın karşısına çıkacaklar” dedi.

TOPBAŞ’IN HİZMETİYLE STATÜYE KAVUŞTULAR

Başbakan Erdoğan, Büyükşehir statüsünü anlattı. Büyükşehir statüsüyle birlikte Kadıköy ve Bakırköy’deki hizmetlerinden hareketle “belediyecilik bizim işimiz” dedi.

Erdoğan, “İstanbul’un meşhur bir Kadıköy’ü vardır. Bakırköy’ü vardır. Oralar eskiden köydü. Şimdi en gelişmiş ilçeleri. Aynı durum Antalya’da da olacak, yeni büyükşehir olan 14 şehrimizde de olacak. 30 tane büyükşehir Türkiye nüfusunun yüzde 70’ine hitap ediyor. Bunu CHP’nin MHP’nin anlaması mümkün değil. Biz bu işin içinden geldik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni biz CHP zihniyetinden aldık. Hatırlayın çöp vardı, hava kirliliği, susuzluk vardı. Bakın 2014’e geldik. İstanbul’da susuzluk diye bir şey yok. Bunlar bir yerel yönetimin yaptıkları. Çöp meselesinde en ufak bir sıkıntı yaşanmadı, yaşanmıyor. Göreve geldiğimizde İstanbul’un 50 Lütfen, bunlar boş şişe. Anlıyorum. Beni asla bir başkası için terk etmeyeceksin, değil mi? Pek çok hatam var, ama sadığım. Öyle sadık olurum ki, benden bıkarsın. Teğmen, bu hastaneyi eğlence yeri olarak kullandığınızdan şüpheleniyorum. Bayan Barkley eğlence değil… Bunlar sizin mi? Evet. Biri brendi, diğeri kümmel. Boşlar. Bir saniye, Bn. Barkley. Kurallarımızı biliyorsunuz, ne olacağını da biliyorsunuzdur. Size gelince, belli ki artık nekahet döneminde değilsiniz. Karargâha sizin aktif göreve dönmeye hazır olduğunuzu bildireceğim. Bu gece. Bu gece mi? Neredeyse . Hala birkaç saatimiz var. bin doğalgaz abonesi vardı. Ben bıraktığımda 1 milyon abone vardı” diye konuştu.

“CHP’NİN ANTALYA İÇİN TEK PROJESİ VAR MI?”

Erdoğan, “Niçin benim vatandaşım kömürün zehirleyici kokusunu teneffüs etsin, benim Ayşe bacım onun külüyle uğraşsın. İşte benim belediye başkanı arkadaşlarım oturacak tarımda üreticileri de birleştirecek. Sadece yol yapmakla kalmayacaksınız. Gönül yolları da yapacaksınız. Antalya’yı o birlik ruhuyla ayağa kaldıracaksınız. Bu süreçte CHP, MHP; BDP bütün oraya gönül vermiş kardeşlerimize de ulaşacaksınız. Bugüne kadar yanlış yönlendirilmiş, kandırılmış insanlarımız olabilir. Antalyalılara CHP’nin gerçek yüzünü gösterin. Yakında Saint Moritz’de kayak yapılır. Bir ara gideriz. Peki. Bizim gibiler. Kimse bizim gibi değil. Keşke gidecek bir yerleri olsa. Bu iyiliklerine olmayabilir. Bilemiyorum. Herkesin gidecek bir yeri olmalı. Şimdi kendimi daha iyi hissediyorum. Başladığımızda çok kötü hissediyordum. Birlikteyken hep daha iyi hissediyoruz. Her zaman birlikte olacağız. Evet. ‘yi biraz geçe gidiyor olmam hariç. Bunu düşünme sevgilim. Eşyalarını almak için dönecek misin? Hayır. Hademe bavullarımı götürüp bana yer tutacak. Güzel. Sen gittikten sonra ben de dönüp eşyalarımı toplayacağım. Bacağın nasıl? Yoruluyor mu? Hayır. Ama çok yürümeyelim. Bir yere gidelim. Güzel. Şuraya girelim. Tamam. Bir oda istiyorum. Varsa bir süit. Ne zamana kadar? Birkaç saat sonra trenim var. Evet, anlıyorum. Süitimiz yok, ama size numarayı… …verebiliriz. Aynalı odamız, çok popülerdir. Özel banyosu var. Güzel. Bagaj yok mu? Yok. liret, peşin lütfen. Siz ve hanımefendi şarap ister misiniz?  Antalya’ya bugüne kadar CHP’nin tek projesi var mı? Var olanı da söyleyin yok olanı da söyleyin” dedi.

“BU İŞİN DELİSİ DİVANESİ OLACAKSINIZ”

Erdoğan, “kapı kapı dolaşmanız gerekli” diyerek partililere böyle seslendi:

“Bu işin delisi olacaksın delisi, divanesi olacaksın divanesi. Ancak böyle yapabilirsin bu işi. Bunları sorun. Bunları sormaya vatandaşın da hakkı var, sizin de hakkınız var. Biz Türkiye’yi, Antalya’yı karşılıksız seviyoruz. Marifet iltifata tabiidir. İltifatsız marifet zayidir. Ama oy verse de Çok iyi bir Fransız şampanyamız var. Tamam. Sandviç de. Anahtarınız. Arturo! Ayıp sana. Ayıp. Tam da uygun atmosfer, değil mi? Neyin var sevgilim? Daha önce bir fahişe gibi hissetmemiştim. Sen fahişe değilsin. Biliyorum sevgilim, ama öyle hissetmek hoş değil. Buraya gel lütfen. Buraya gel. Lütfen sevgilim. Yine iyi bir kız oldum. Sen benim iyi kızımsın. Senin olduğum muhakkak. Ve iyi, basit bir kızsın. Evet, basit bir kızım. Ama senden başka hiç kimse anlamadı. Başta ben de öyle düşünmüyordum. Deli bir kızsın sandım. Biraz deliydim. Ama karmaşık bir şekilde delilik değildi bu. Kafanı karıştırmadım, değil mi? Karıştırdın, biraz. Al. Şarap muhteşem bir şey. İşlediğin tüm günahları unutturuyor. O halde biraz daha iç. Zaaf da harika bir şey. Zaaflarını yaşayanlar bayağı da zevklilermiş. Kırmızı pelüş gerçekten şahane. Tam uymuş. Böyle bir odada akşamdan kalma bir şekilde uyanmak nasıl olur bilmem. Ama yaptığımız her şey çok masum ve basit görünüyor. vermese de bütün vatandaşlarımıza hizmet götüreceğiz. Hak aşkıyla, halk aşkıyla, hizmet aşkıyla Antalya’yı büyütmeye devam edeceğiz. Tıpkı Türkiye’yi büyüttüğümüz gibi.”

“BÜYÜKŞEHİR KANUNUNA KARŞI ÇIKTILAR”

Erdoğan, “Biz kalkınma ajanslarını kurduğumuzda CHP önce engelledi sonrada hani bizim kalkınma ajanslarımız diye bağırmaya başladılar. Büyükşehir Kanunu çıkardığımızda aynı şeyi yaptılar. Antalya’dan Kaş’a veya Gazipaşa’ya biz hizmet gönderemeyiz dediler. Ey CHPli Başkan adayı Antalyalı kardeşlerimizin karşısına geldiğinizde, Kaş’a gittiğiniz ben Kaş’a en iyi hizmeti getiririm nasıl diyeceksiniz. Ben Gazipaşa’ya en ideal hizmeti getiririm nasıl diyeceksin. Sen daha önce diyordunki ‘biz büyükşehir belediyesi olarak Şarap çok hoş. Ama babamda ağır bir gut yaptı. Baban var mı? Evet. Gutu var. Onunla hiçbir zaman tanışmak zorunda değilsin. Senin baban yok mu? Üvey babam. Onu sever miyim? Onunla hiçbir zaman tanışmak zorunda değilsin. Ama çok cömerttir. Ne zaman istersem hesabından para çekebilirim. Bu iyi. Birlikte ne kadar iyi zaman geçiriyoruz. Artık başka hiçbir şeye ilgi duymuyorum. Seninle çok evli gibi hissediyorum, bu beni öyle mutlu ediyor ki. Ama arkamda hep duyuyorum Yaklaşan kanatlı arabasını zamanın Gitme vakti mi? Üzülme sevgilim. Şu ana kadar iyiydin, şimdi üzülüyorsun. Üzülmeyeceğim. Ne kadar sık yazacaksın? Her gün. Mektuplarınız okunuyor mu? Çok karmaşık yazarım. Ama fazla karmaşık olmasın. Biraz karmaşık yazarım o zaman. Güzel yuvamızı bırakmak istemiyorum. Ben de. Yuvamızda pek uzun kalamadık. Kalacağız. Döndüğünde sana güzel bir yuva hazırlamış olacağım. Küçük Catherine için. Gitmek zorundayız sevgilim. Gerçekten. Peki. Önce sen çık.Kaş’a Gazipaşa’ya hizmet getiremeyiz’ diyordun. Şimdi nasıl diyeceksin. İnşallah bunların parlementodaki konuşmalarını halkımızın karşısına getireceğiz” ifadelerini kullandı.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...