Son Dakika
26 Nisan 2024 Cuma

Başbakan Erdoğan Parkistan’da

23 Aralık 2013 Pazartesi, 15:32
basbakan-erdogan-parkistanda-52b838cc98ae6

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için Pakistan’ın Pencap eyaletinin başkenti Lahor’a geldi.

Başbakan Erdoğan ve beraberindekileri taşıyan THY’ye ait özel uçak TSİ 23.25’te Lahor Allama İkbal Uluslararası Havalimanı’na indi. Erdoğan’ı burada, Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif, Türkiye’nin İslamabad Büyükelçisi Babür Girgin ve diğer ilgililer karşıladı.

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Mevlüt Çavuşoğlu da Bana inanmalısın. Çünkü problemlerimizi çözebileceğimize inanıyorum. Haberler Ben deneyeceğim Haberler Haberler Neyi? Evliliğimizi mi? Yoksa aşkı mı? Her ikisini de. Merhaba. Böldüğüm için kusura bakmayın ama sanırım herkes hazır. Aşağı gelecek misiniz? Evet, teşekkürler Eve. Hemen geliyoruz. Sen gittiğin zaman Haberler neredeyse kendimi kaybolmuş hissettim. Sensiz ev bom boştu. Bir daha böyle hissetmek istemiyorum. Bugün buraya gelen kişi sayısına bakarak Haberler galiba babamın dünyadaki en yalnız insan olduğunu söyleyebiliriz. Bu aslında normal Haberler çünkü tanınması zor biriydi. İkinci şanslara inanmazdı. “Olan olmuştur. Pakistan’a geldi.

Coşkulu karşılama

Askeri törenle karşılanan Başbakan Erdoğan için 19 pare top atışı yapıldı. Havai fişek gösterisi de gerçekleştirilen törende, yerel kıyafetli çocuklar Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a çiçek sundu. İki ülkenin milli marşlarının çal Ne zaman duydun? Dün gece. Köpek ile ilgili bir adamla görüşmem gerekiyor. Haberler Eve, yatak odanı kullanabilir miyim? Haberler Evet. Haberler Ben Thom. Haberler Selam, Eric. Senin hakkında çok şey duydum. Claire, konuşabilir miyiz? Haberler Bira ister misin? Haberler Evet Yolculuk nasıldı? Haberler İyi Haberler Haberler Uzun. Geçen ay Haberler çok fazla birlikte çalıştık ve yakınlaştık. Galiba bizim hakkımızda bir başkasıyla konuşmak hoşuma gitti. Bilmiyorum. Neyse, o zaman süresince, seninle büyük bir kavgamız olmuştu Haberler ilişkimizi düzeltmemiz gerektiğini biliyordum Haberler ben de evden ilişkiyi bitirmek için Candy’i aradım Haberler çünkü bitirmek istemiştim Haberler O zaman eve geldin ve bizi öğrendin. Claire bu onun hatası değil, tamam mı? Benim hatam, benim yüzünden uzun sürdü. Kontrolden çıkmadan önce bitirmeliydim ve Haberler O harika biri, eminim farklı şartlarda siz ikiniz Haberler Önemli olan Claire, hiç bir zaman sınırı aşmadım.ınmasının ardından askeri bando, “Katibim” ve “Bir Şarkısın Sen Ömür Boyu Sürecek” şarkılarının da arasında bulunduğu bazı Türk sanat müziği eserlerini seslendirdi.

Havalimanında beyaz ve kırmızı güllerden oluşturulan büyük Türk ve Pakistan bayrakları ile Sultanahmet Cami ve Başbakan Erdoğan’ın portresi, Türk mimar Vedat Dalokay’ın yaptığı İslamabad’ın simgesi Faysal Cami ve Pakistan Başbakanı Navaz Şerif’in posterlerinin yer aldığı dÇöp tenekemi kaldır. Kaldır şunu. Çöpümü. Bir saniye. Tamam. Kusura bakma. Hadi içeri gir. Havlular banyonun yanındaki dolapta. Teşekkürler. Onu sevmememe rağmen, şimdiden ağlamaya başladım. Bir sürü şekerleme, patates cipsi, çubuk kraker ve çok fazla sakız getirdim. İyi gözüküyor muyum? Seksi bir perma yapacaktım ama vaktim yoktu. Bu iyi. Neler yapıyorsun? Şu güzel eve bak. Eve. Claire. Sen çok yanmışsın. Haberler Tam bir Meksikalısın. Haberler Anne. Haberler Bu iltifattı. Haberler Bu Thom. Selam Eve. Merhaba, memnun oldum. Bu benim kocam Allen, bu Jill. Merhaba. Nasılsınız. Merhaba, memnun oldum. Hoş geldiniz, hoş geldiniz. Haberler Ve bu Claire. Haberler Selam Claire, çok memnun oldum. Tanrım. Haberler Erik, ayıcığım benim. Haberler Nasılsın? Hediye ettiğin süveteri her zaman giyiyorum. Zaten başka bir şey de beklemezdim. Selam. Duyduğum anda uçağa binip geldim. ev tablolar dikkati çekti.

Başbakan Erdoğan’ın alandan çıkarken kullanacağı yol üzerine de kırmızı ve beyaz güllerden yapılmış geleneksel süslemeler yerleştirildiği görüldü.

Pakistanlı yetkililerin ziyarete büyük önem verdiği ve Lahor’da ilk defa bu ölçüde bir karşılama Çok uzun ve kaslı. Bana yılbaşında çok güzel bir süveter verdi. İpek Haberler Kısaca harika. Haberler Nevada’da çok kullanışlı. Bence çok güzel. Jered’in bana aldığı golf sopalarından çok daha güzel. Yani, ben golf sopalarıyla ne yapacaktım? Onun kafasına vurmak dışında. Anne. Tatlım. Baban hakkındaki mesajımı aldın, değil mi? Evet, o sabah buraya doğru yola çıktık. Haberler Nasıl hissediyorsun? Haberler İyi. Haberler Sonra konuşuruz. Haberler Ne hakkında konuşacağız? Henüz aramadım bile. Gidip görmeye karar verdim. Hala hastanede mi? Mesajımı almamışsın. Pazartesi gecesi. Hayır ondan sonra bir tane daha bıraktım. Cenazesi yarın. Üzgünüm Claire. Haberler Claire! Claire. Haberler Ben hallederim. Claire, tatlım. Tamam, tamam hadi ama. Hayır, hayır, hayır Claire, hadi ama. Haberler Hayır, hayır yapma şunu. Haberler Çık dışarı. Sakin ol. Nefes al şimdi. Yapma Haberler tamam dinle, bunu al Haberler hayır, hayır. Sorun değil, sorun değil bunu ben her zaman yaparım.töreni yapıldığı öğrenildi.

Başbakan Erdoğan, Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif ile aynı makam aracında havalimanından ayrıldı.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...