Son Dakika
29 Mart 2024 Cuma

Ambulans şöförü Şehit Oldu

11 Aralık 2013 Çarşamba, 18:49
ambulans-soforu-sehit-oldu-52a894182ade7

Yurt içi ve Yurt Dışında Görev başında hayatını kaybeden sağlık çalışanlarınada şehitlik belgesi verilecek… Denizli İl Sağlık Müdürü Mahmut Tekin, Bana bu konuda güven. Yoğun bakımda tüp yutturulan hastalarımız için yatak var. İndirilebilen sadece üç yatağımız var. Diğerleri telemetriye gidebilir. On bir hastamız medikale gidecek. Yer bulunamayan hastalar için jinekoloji katını kullanabilirler. Ya bekleme odası? Onları ayakta tedavi merkezine yolla. Acil servis sekizde kapanıyor. Galaksiler arası asi savaşçıların dilinde “Acıyacak” nasıl denir? Ne yapıyorsun sen? Yaptı. Ne? Gates bunu denemeyi düşündü. İşe de yaradı. Propofol’e gerek kalmadı. Bu kararı kim verdi? Ben verdim. Omzunu yerine oturttum. Konu bu değil. Sana bir emir verdim. Patronların yaptığını yap. Benim becerikliliğimle övün. Şikayet yazısı yazacağım. Neden? Metodum seninkinden iyi olduğu için mi? Evine git. İşin bitti. Beni eve yollayamazsın. Bunu daha önce düşünmen gerekirdi kovboy. Yatıştırıcı vermeden adama yardımcı oldum. Emirlerimi çiğnedin. Yapma Morris. Sen askersin. Askerim zaten. Gerçek anlamda. Beni kandırabilirdin. Adamı öldürmüşüm gibi davranıyorsun. Emirlere uymamandan bıktım usandım artık. Akyaka ailesini evinde ziyaret ederek Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen “Şehitlik Belgesi”ni Birgül Akyaka’ya teslim etti.

Belgeyi gözyaşları içinde teslim alan Birgül Akyaka, hüznü ve sevinci bir arada yaşadığını belirtti.

Akyaka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının üniversiteyi kazandığını ve yurt işlemleri sırasında görevi başında hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının da “şehit” sayıldığını öğrendiklerini, bunun üzerine Denizli Sağlık Müdürlüğüne başvurduklarını anlattı.

Başvuru sonrası kocasının şehit sayıldığını ve Sağlık Bakanlığı’ndan gönderilen belgeyi aldıklarını ifade eden Akyaka, “Devletin bize sahip çıkmasına sevindik. Buraya geldiğinden bu yana Haber başında doktor olmadan subklavyen damarı açtın, Haber beyin cerrahiyi aramadan shunt yerleştirdin. Şef doktoru dinlemeyip beyin ölümü gerçekleşen bir adama Digibind verdin. Çetelemi mi tutuyorsun? Oranlarda hata yapıyorsun, Haber dosyaları değiştiriyorsun. Biliyor musun Son Dakika Haberleri Belgelemede çok yavaşsın. Son Dakika Haberleri liseli bir kız arkadaşım gibi konuşuyorsun. Hâlâ Tanrı’nın tıbba armağanı gibi davranıyorsun. Tavsiye ve yardıma ihtiyacın yokmuş gibi. Kibirlisin, tehlikelisin. Bıktım artık. Hepimiz bıktık. Evine git. Haber nerede? Bu benim kararım, onun değil. Peki. Ne oldu öyle. Onu evine yolladım. Bunu ben de bir kez denemiştim. Bu sefer dosyasına şikayet yazılacak. Bacağını nasıl kestin? Çipi çıkarmaya çalışıyordum. Ne tür bir çipi. Nörojenik biomatriks nanosilikat bir çip. Uzaylılar yerleştirdi. Uzaylılar sana başka bir şey yaptı mı? Gerçi kabul etmedim denemez. Dinle. Dönüp bulgularımı rapor etmemi istiyorlar. Gerçekten mi? Rapor vermeye hazırım ama beni takip etmelerini istemiyorum. Sağlanan imkanlarla çocuklarımın mesleği olacağı için sevinçliyim. Keşke eşim şehit olmasaydı, yanımızda olsaydı” dedi.

Denizli Sağlık Müdürü Mahmut Tekin de, Bakanlığın 3 Ekim 2012 tarihinde çıkardığı yönergeyle yurt içi ve yurt dışında görev başında hayatını kaybeden sağlık çalışanlarına şehitlik belgesi verildiğini, Hüseyin Akyaka’nın ailesinin de “Şehitlik Belgesi” alma hakkı kazandıklarını dile getirdi.

Tekin, “Belge, Sağlık bakanlığımız tarafından bize gönderildi, ailemize teslim ettik. Sağlık çalışanları halkımıza 24 saat hizmet veriyorlar ve bu tür olaylarla karşılaşabiliyorlar. Temennimiz bu tür olayların yaşanmaması. Devletimizin ailelere sahip çıkıyor olması, sağlık çalışanlarının motivasyonu açısından önemli. Şehidimize Allah’tan rahmet, aileye de sabır diliyorum” diye konuştu.

Tekin, Şehitlik Belgesinin aileye bazı avantajlar sağlayacağını bildirdi.

Denizli’nin Çal ilçesinde 20 Mart 2012 tarihinde meydana gelen kazada ambulans ve bir aracın çarpışması sonucu ambulans şoförü Hüseyin Akyaka’nın da aralarında bulunduğu 5 kişi ölmüştü.

Kaynak: AA

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...