Son Dakika
26 Nisan 2024 Cuma

K.Kılıçdaroğlu Wall Street Journal’a Özgürlükler Konusunda Yazı Yazdı

26 Kasım 2013 Salı, 11:10
k-kilicdaroglu-wall-street-journala-ozgurlukler-konusunda-yazi-yazdi-529464481537d

K.Kılıçdaroğlu Wall Street Journal’a Özgürlükler Konusunda Yazı Yazdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesi için bir makale yazdı. ‘Türk özgürlüğüne tehdit’ ismini verdiği yazısında Kılıçdaroğlu, İktidar partisinin “sözde demokratik” olduğunu ileri sürdü.

Kılıçdaroğlu, WSJ’de bugün yayınlanan yazısında hükümeti sert bir dille eleştirdi. O Son Dakika Haberleri çok büyük bir toptu. Şimdi son top. Kazanmak için koşu. Tüm tutucular sınırda. Atıcılar koşuyor. Haber vuruş için sopasını kaldırdı. Kalabalığın tezahüratları Son Dakika Haberleri Kuzey, Güney, Doğu, Batı Son Dakika Haberleri Haberze en iyisi Haber Son Dakika Haberleri Haber Son Dakika Haberleri Atıcı atışını yaptı ve Haber sopasını salladı. Bunların hepsi akılsızca, aptalca Son Dakika Haberleri Haber Televizyonu boks torbası yaptın. Vurucu muydun dövüşçü müydün? Haber Son Dakika Haberleri Haber Son Dakika Haberleri Kıçına iyi bir tekme lazım. Özür dilerim, Haber Yarın maç var. Ne yapacağım? Onu dava et. Şimdi sen söylersin; Hayatın hep iyi tarafına bak. Aslında evet, Haber. Ya maç esnasında kırılsaydı? Dinle, yarın yeni bir sopa alacağız. Kırmızı kalemle işaretlediğim sopayı hatırlıyor musun? Onu alacağız. Ama o Haber. Ne olmuş? Senin için alacağım onu. Maç saat ‘da ama dükkan :’da açılıyor. İlk sen oynamıyorsun, değil mi? Senin sıran gelmeden önce getireceğim. Emin misin? Eminim. 1946’dan bu yana Türkiye’deki demokrasinin tüm engellere rağmen ayakta kalmayı başardığını kaydeden CHP lideri, “Müslüman bir topluma özgü Türk demokrasisi, bu uzun serüvenini din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasına borçlu ancak günümüzde bugüne kadarki en zor sınavıyla karşı karşıya: AKP ve lideri. Ülkemiz işlevsel bir demokrasiden hızla uzaklaşıyor ve tek kişinin sözüne bağlı otoriter bir rejime doğru ilerliyor” ifadelerini kullandı.

DEMOKRASİ YOK EDİLİYOR

Kılıçdaroğlu, 2002 yılından bu yana iktidarda olan AK Parti’nin, Sünni İslam’ı istismar ederek sistematik bir şekilde demokrasinin altını oyduğunu Satıcı onlar. Onlar sabun ve pomat satıyor. Don Bradman’ın kokulu saç jölesi sattığını duymadın mı? Şimdi git başımdan, kurnaz. Sürekli topa vurup duruyorsun. Baba, büyükbabam çok huysuz. Boşver Haber, sorun değil. Hintli Kriket oyuncularından bu kadar nefret ediyorsa neden Hindistan’da yaşıyor? Hey kurnaz, neler oluyor? Yok bir şey, baba. Haber, büyüklerinle böyle konuşma. Git, üzgün olduğunu söyle. Haber Özür dilerim. Baba, erişten. Çok sıcak. Özür dilerim. Peynir ekledin mi? Evet, baba. Zencefil ve sarmısak? Evet, baba. Ve Bay Haber, işte bu da sizinki. Geçen gece bir rüya gördüm. Lord’s’daydım. Kriket Dünya Kupası finalini izliyordum. HindistanPakistan Son sayıydı, Hindistan’ın kazanmak için koşuya ihtiyacı vardı. Son koşucu Haberler Tendulkar’dı. Ve son vurucu ise Son Dakika Haberleri Tahmin et, Haber? Tahmin et Son Dakika Haberleri Haber? Pes mi? Son vurucu Son Dakika Haberleri Son Dakika Haberleri Hindistan Kriket takımının kaptanı. Shoab Akhtar saatte km hızla topu attı. Ve Haber onu kolayca karşıladı Son Dakika Haberleri iddia ederek şu ifadelere yer verdi: “Anayasamızın güçler ayrılığı ilkesi tek kalemde bir kenara atıldı. Yasama ve yargı artık bağımsız değil ve rutin olarak Başbakan’ın sözlerine göre hareket ediyor. Türkiye’de artık ifade, toplanma ve basın özgürlüğü bulunmamaktadır. Ülkem tutuklu gazeteciler bakımından dünyada ilk sıralardadır. Sınır tanımayan gazeteciler örgütünün verilerine göre basın özgürlüğünde Türkiye 179 ülke arasında 154.’cü sıradadır. Geniş kapsamlı telefon dinleme hayatın bir parçası haline geldi.”

ÇOCUK DOĞURMAYA BİLE KARIŞIYOR

Barışçıl protestoların polis şiddetiyle son bulduğunu öne süren CHP lideri, “Bu arada ülke etnik köken, cinsiyet ve mezhep alanlarında git gide farklı kutuplara kaymaktadır. Bu kayma, ülkedeki farklı ve çok geniş sosyo-ekonomik sınıflar ile coğrafi bölgeler arasında da görülmektedir. Hükümet, kadınların kaç çocuk sahibi olacağına, bu çocukları nasıl doğuracağına, Bu arabanın ne kadar pahalı olduğunu biliyor musun? İstanbul’da . milyon Haber değerinde. BMW serisi, en son model Efendim, lütfen parayı alın. Bu ne? Dürüstlük Kralı “Mahatma Ganhdi” ile tanış. Bir dakika, efendim. Hatırladınız mı? Tabii ki! Rustom Behram Deboo. Baş Katip, Ulaştırma Ofisi Nandkumar HaberUsta.com. Müfettiş, Trafik Ve oğlum Son Dakika Haberleri Shinde, bu adam şaşırtıcı biri. Trafik polisleri için bir nimet. Hayal edebiliyor musun Son Dakika Haberleri Tek eliyle Ballar Pier’daki sıkışıklığı düzeltti. Vaay Ona sorun çıkarma. Asla. Sana bu boş ceza defterini hediye ediyorum. Gelecek sefere, kendi cezanı kendin yazarsın. Efendim, lütfen parayı alın. Shinde Tamam anladım, efendim. Bay Deboo, sizinle tanıştığıma memnun oldum. Teşekkür ederim, efendim. Ama efendim Son Dakika Haberleri İsmin neydi? Rustom Behram Deboo. Baş Katip, Taşıma Ofisi Rusy Evet baba? Nerede kaldı bu erişteler? Hazır baba, neredeyse hazır. Üzerine biraz peynir rendele. Tamam, baba. Biraz kriket seyredelim, büyükbaba. Onlar kriket oyuncusu değil. eğitileceğine, toplum içinde nasıl davranacağına, ne giyeceğine ve ne yiyip içeceğine bile karışmaktadır” sözlerini sarf etti.

GEZİ EYLEMLERİNDE ŞİDDET KULLANILDI

Hükümetin baskıcı tutumuna karşı protestoların baş gösterdiğini belirten Kılıçdaroğlu, yazısında şunları belirtti: “Hükümetin demokrasi ihlallerine karşı bu yaz Türkiye genelinde protestolar patladı. Olayları, İstanbul’daki Gezi Parkı’nın AVM’ye çevrilme planlarına karşı başlayan barışçıl protesto tetikledi. Eylemlere katılanların talepleri açık ve netti: Demokrasi, özgürlük ve yaşam tarzına müdahalelerin son bulması. Hükümetin bu taleplere karşılığı orantısız polis şiddeti, biber gazı ve başka kimyasallarla göstericilerin dağıtılması oldu ve geride ölüler ile binlerce yaralı bıraktı. Şimdi de binlercesi hapis cezalarıyla yüz yüze.”

LİDERİN ADALETİ YOK

Tüm bunların basit bir gerçeği gösterdiğini anlatan Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin şimdiki hükümeti sadece sözde demokrattır. Demokrasi görüntüsü vardır ama aslında sistem diktatörce yürütülmektedir. Erdoğan, güçler ayrılığını bir “sistem hatası” olarak görmektedir. Seçimleri de kendisine her şeyi yapması için verilen bir lisans olarak kabul etmektedir. Böyle bir liderin bir demokraside yeri yoktur. Hükümetin halka hesap verebilirliği seçimlerden çok daha öte olmalıdır. Protesto hakkını kullanan vatandaşlarına ‘çapulcu’ tanımlaması yapan bir liderin insanların özgürlüğüne saygısı yoktur. Yargıyı kontrol eden bir liderin insanları mahkumiyet kararı olmadan yıllarca parmaklıkların ardında tutması ve bu kişilerin sahte delillerle mahkum edilmesi için emir veren bir liderin adalet anlayışı da yoktur” ifadelerini kullandı.

DEMOKRASİNİN YENİLENMESİ LAZIM

Demokrasinin güçler ayrılığı gibi araçları ortadan kaldırıldığında demokratik bir şekilde seçilen liderlerin diktatöre dönüşebildiğini gördüklerini aktaran Kılıçdaroğlu, Bhau Waghmare Son Dakika Haberleri Bunun kısa adı ne? Günaydın, efendim. Evet? Efendim, kırmızı ışıkta geçtim. Para cezasını ödeyebilir miyim? Oradaki trafik polislerine ödemedin mi? Orada kimse yoktu. Peki seni kim durdurdu? Kimse durdurmadı. Kırmızı ışıkta geçtiğini söylüyorsun. Polis yoktu Son Dakika Haberleri Bu yüzden yoluna devam edebilirdin. Sorun olmazdı. Sonuçta kimse seni görmedi. Biri beni gördü. Kim gördü? Oğlum gördü. O ne yaptığımı biliyor. Kırmızı ışıkta geçtim, para cezasını ödemeliyim. Kanunlara göre, senin cezanı alamam. Lütfen terk et burayı. İşte başka bir dert daha. Orada dur. Bu arabayı buraya koyamazsın. Hadi, indirin arabayı. Müfettiş HaberUsta.com, size söylemiştim Son Dakika Haberleri Bu alandaki ithal arabaları çekemezsiniz. Onlar politikacılara ait. Bu araba iki kilometre uzunluğunda bir trafik sıkışıklığına neden oluyordu. Onlar arabayı yanlış park etmişti biz de çektik. Müfettiş HaberUsta.com, lütfen beni dinleyin. Bu arabadaki tek bir çizik büyük bir soruşturmaya neden olur. şunları yazdı: “Benim partim, gerçek demokrasi ve temel hak ve özgürlüklerin Türkiye’de yeniden sağlanması için yola çıkmıştır. Bunu başarmak için temsili demokrasinin yenilenmesi, bunun için de siyasi sistemin baştan aşağı yenilenmesi ve kadınlar ile gençlerin yönetimdeki gücünün artırılması gerekmektedir.”

“Amacımız, katılımcı demokrasi ve fırsat eşitliği sağlayarak sürdürülebilir gelişme ve herkes için en yüksek hayat şartlarını ve fırsatlarını sağlamaktır. Bir hikaye parıldıyor Bu esintinin taşıdığı bir koku Bu rüzgarın fısıldadığı bir melodi Yardımlarınız için teşekkür ederim, efendim. Hayat akarken yenieski şarkıları fısıldıyor Bir göz kırpışa, bir iç çekişe, ben bittim Burada, her anı birlikte kutlayalım Beraberliğimiz ipliklerle dokunmuş Bir hikaye parıldıyor Bu esintinin taşıdığı bir koku İyi kurtarıştı, Haberze Maçı kazandıran kurtarışın bu olabileceğini söylüyorlar. Haber’nun kurtarışı kesinlikle maçı geri döndürdü. Çekilin, çekilin. Dışarıda değil, efendim. Ayağım çizgideydi, efendim. Efendim, topu yakaladığımda Haber ayağım sınır çizgisindeydi. Hadi çocuklar, saldırın! Baba, biliyor musun bugün çok iyi oynadım. vuruş yaptım. Dinliyor musun, baba? Dinliyorum, Haber Top yüksekteydi ama uzaktı bana. Topa doğru çok hızlı koştum Son Dakika Haberleri ve atladım. Fantastik Ve tabi ki yakaladım. Baba, kırmızı ışıktı. Oh hayır. Özür dilerim oğlum, özür dilerim. Hayır baba, ben özür dilerim. Trafik polisi görüyor musun? Hayır baba, görmüyorum. Nasıl yaparsın bunu Rusy Son Dakika Haberleri Özür dilerim. Bu evrensel değerler çerçevesinde yeni anayasa yapılması için liderlik etmek istiyoruz. ABD’li dostlarımızla ziyaretim sırasında detaylı olarak da bunu konuşacağız: CHP’nin istikameti, milli birliği ve beraberliği yeniden inşa etmektir. Bizler güçler ayrılığını yeniden sağlayıp halkın yargıya olan güvenini yeniden yükselteceğiz.”

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...