Son Dakika
25 Nisan 2024 Perşembe

Hamilelere Süpriz Grip Aşısı Ücretsiz

23 Kasım 2013 Cumartesi, 10:35
Hamilelere Süpriz Grip Aşısı Ücretsiz

Hamilelere Süpriz Grip Aşısı Ücretsiz

Torunoğlu,  kısa bir Zaman evvel toplanan Bilim Kurulunun grip hastalığı ile  alakalı yeni kararlar aldığını söyledi.

Kurulda, risk grubundaki 65 yaş üstündekilerle kalp, böbrek, kanser, KOAH gibi altta yatan hastalığı bulunanların grip aşısını ihmal etmemesi gerektiğinin Hangi oyunu sahneleyeceksin? “İnsan Sesi” Benim için bir rol var mıdır? Bu bir kadın monologu! Bir erkek de yapamaz mı? Hayır. Bak gitmelisin. Üzgünüm, ama çok yorgunum. Seninle kalmamı istemez miydin? Hayır, hayır. Bu gece olmaz. Bana veda etmedin, üstelik son gecemdi. Orada bir kızla konuşuyordun, takılırsınız diye düşündüm. Öyle olsa söylerdim. İkimiz bu işi yürütemiyoruz. Bana aşık olmaman senin suçun değil. Tabii sana aşık olmak da benim suçum değil. Bu yüzden gitsen daha iyi. Seni görmezsem belki atlatırım. Ama ben atlatmanı istemiyorum. Artık bunu konuşmayalım. Haydi yatalım, çok geç oldu. Sahildeki bara beni görmeye geleceğine söz ver. Harika bir plaj var. Bir de fener, görsen bayılırsın. Tamam, çok iyi! Baksana. Bunu hala tamir ettirmedin mi? Yakın bir zamanda yaparım. Hep aynı şeyi söylüyorsun, eylülde döneceğim ve hala bozuk olacak. Tamam, o zaman sen tamir edersin, hem dönmek için nedenin de olur. Haberler mahsuru var mı? Endişelenme, hiçbir şey yapmayız. Peki ya sonra uyuyamazsan? Ben de bir hap alırım. vurgulandığını belirten Torunoğlu, hamilelere de 3. aydan sonra aşı yaptırmalarının önerildiğini dile getirdi.

Domuz gribine neden olan H1N1 virüsünün hamilelerde ölümcül seyretmesi nedeniyle Dünya Sağlık Örgütünce (DSÖ) gebelerin de risk grubuna alındığını kaydeden Torunoğlu, şunlara işaret etti:

“Hamilelerin ilk 3 ayda grip aşısı yaptırmaları önerilmiyor. Ancak 3. aydan sonra hiçbir sakınca yok. Çünkü grip aşısı canlı virüs içermiyor. H1N1 gebelerde, Hoşça kalın. Güle güle. Seni motorla bırakmamı ister misin? Hayır. Siz başarının tadını çıkarın. Görüşürüz. Görüşürüz. Sizin tüm filmlerinizi birkaç kez izledim. “Midyenin Paradigma”sını bugün tam üç kez izledim. Saat dörtte, yedide ve de onbirde. Beğendin mi? Evet, ikinci kez çok beğendim, ama “Tekrar Yapım”ı ilk seyredişimdeki kadar değil. Peki ya “Kıç Suratlı” yı kaç kez izledin? Onu “Tekrar Yapımı” ilk izleyişimden daha az sevdim, ama “Ağız Kokusu”nu üçüncü seyredişimden daha fazla. Ya sen? İçlerinden en çok hangisini beğeniyorsun? Ben sadece film çekmeyi seviyorum, izlemeye katlanamıyorum. Ne hakkında konuştunuz? Sinemadan. Peki, ne anlattı? Bir şeyler. Nereye gidiyorsun? Evime. Seninle geleyim mi? İstiyorsan. Araba kullanabilir misin? Evet. Senin araban nerede? Onu çalmak isterdim. Bir Vespa’yı mı? Neden? Yarın buradan gidecek bir arkadaşımın. Onu bir fetiş olarak saklamak isterdim. Yanında hiç kokain var mı? Bak bakalım kalmış mı? Geç. Ben mankenim ama gerçekten yapmak istediğim şey sinema. Öyle mi? Bağışla, sanırım kusacağım. Prömiyerleri yasaklamalılar bence. hele ileri dönemde daha büyük tehlike oluşturuyor. Domuz gribi pandemisinin yaşandığı 2009-2010 döneminde ülkemizde hayatını kaybeden 656 kişiden 36’sı hamileydi. Bilim Kurulu kararı doğrultusunda grip aşısının gebeler için de ücretsiz olması için süreç başladı.”

“Aşı yaptırmanın tam zamanı”

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Torunoğlu, yürütülen sürveyans çalışması kapsamında 17 ildeki 180 noktadan griple ilgili düzenli veri toplandığını, ülkede virüs dolaşımı olup olmadığının ve tipinin belirlendiğini ifade ederek, “Kasım ayı başından beri grip aktivitesi görülüyor. Ülkemizde grip sezonu başladı” dedi.

Gripte en yoğun dönemin ocak sonu olduğunu kaydeden Torunoğlu, şu bilgileri aktardı:

“Grip bölgemizde Batı Avrupa’da başlıyor, daha sonra orta Avrupa’ya yayılıyor ardından ülkemize geliyor. Kapalı ortamlarda daha fazla kalındığı, havalandırma yeterince yapılmadığı için salgınlar kışın oluyor. Ülkemizde grip aktivitesi her yıl kasım sonu gibi başlardı ancak bu yıl vakalar daha erken görüldü. Tam koruyuculuğun 2 hafta sonra başladığı düşünülürse grip aşısı yaptırmak için en uygun zaman.”

Korunma ve tedavi

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Torunoğlu, aşı dışında gripten korunmak için kişisel önlemler alınmasının yerinde olduğunu söyledi.

Solunum yoluyla bulaştığı için kapalı ortamların sık sık havalandırılması, öksüren ya da hapşıranların ağızlarını kapatması, sık sık ellerin yıkanması, dengeli ve düzenli beslenme, vücut direncini düşüren aktivitelerden kaçınılması, uyku düzeni gibi önlemler alınabileceğini bildiren Torunoğlu, şu uyarılarda bulundu:

“Hafif öksürük ve kırgınlığı olanların virüsü diğerlerine bulaştırmaması için dinlenmelerini öneriyoruz. Griple nezle çoğu zaman birbirine karıştırılıyor. Haber beni! Merhaba nasılsın? Nasıl gidiyor? Kalmamı istersen Son Dakika Haberleri gitmeyebilirim, tamam mı? Hayır, yazın orada daha rahat edersin. Hem kardeşine de yardım etmiş olursun. Beni görmeye gelirsin değil mi? Bilmiyorum. Haydi! Şimdi hazırlamam gereken bir tiyatro oyunu var. Bir hafta dinlenebilirsin ama. Hayır, hayır. Ben dinlenmek istemiyorum. Al bakalım şunu. İnsan sesini tiyatroya uyarlayacağınız doğru mu? Evet, öyle tatlım. Başka ne gibi projeleriniz var? Şimdilik sarhoş olmak, ve iyi vakit geçirmek. Ya sen Tina? Benim birçok tiyatro, sinema, radyo ve televizyon projem var. Hatta bir de fotoroman fakat imza atmadan bunları konuşmayı istemiyorum. Tina baksana! Gıdımı yakalayacaksan bakmayacağım. Lezbiyen olduğun dedikoduları doğru mu? Bütün erkekler senin gibi olsaydı, ben bile lezbiyen olurdum. Sanırım sizler de öyle! Biz zaten öyleyiz. Bizi hiç rahat bırakmayacaklar mı? Unut gitsin. Neler oldu orada? Hiç. Gidiyorum, kızı yalnız bırakmıştım. Annesinden haber aldın mı? Hayır. Hala Tokyo’da, bir ay daha kontrat yapmış. Seninle çok gurur duyuyorum. Oysa grip daha ağır seyreder, yüksek ateş, kas ve eklem ağrısı, hatta ishal bile olur. Yatak istirahati gerekir. Antibiyotik işe yaramaz, bu yüzden boş yere alınmamalı. Antiviral tedavi ise hekim kontrolünde olmalıdır. Nefes darlığı, bilinç bulanıklığı olanlar veya eşlik eden hastalığı bulunanlar hekime görünmelidir.”

Torunoğlu, grip aşısının risk grubundaki 65 yaş üstündekiler, kalp, böbrek, kanser, KOAH gibi altta yatan hastalığı bulunanlar, organ nakli Öptüğün kişinin ben olduğumu düşün ve hoşlandığını. Şimdi aletini aynaya sür. Durma. Hoşuna gidiyor, işte öyle. Şimdi yatağa dön. Parmaklarının ucuyla kendini yavaşça okşamaya başla, en çok hoşlandığın yerleri. Aletini tut ve onu külotunun üzerinden okşa. Gerçekçi olsun. Orada şehvetli görünmen gerekiyor. Şimdi külotunu çıkar. Haydi çıkar. Sırtını dön. Dizlerinden destek al. Kasıklarının arasını, okşa. Bacaklarını değil, kasıklarının arasını. İşte oldu. Şehvetin giderek artıyor. Şimdi, seni becermemi iste. Yüzüme bakma! Ben burada değilim. Senin yanındayım, ve seni becermemi istiyorsun. Haydi. Söyle şimdi. Ama böyle olmayacaktı. Sadece isteyeceksin. Haydi korkmayı bırak. Sadece iki kelime. Becer beni. Becer beni! Becer beni. Beni içinde hissetmeni istiyorum. Sadece tadını çıkarmanı istiyorum. Devam et. Devam et. Boşalacağın zaman söyle. Beni içinde hissediyor musun? Evet. Evet! Boşalacağım galiba! Ben de öyle. Çok iyi iş çıkardın. Duş aldıktan sonra gidebilirsin. Durdur. Galiba alkışlıyorlar. Bu harikaydı. Harika! Becer beni. Becer beni. olanlar gibi bağışıklık sistemi baskılananlar, sürekli aspirin kullanmak zorunda olanlar için ücretsiz olduğunu, devlet tarafından ödendiğini anımsattı.

Kaynak: AA

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...