Son Dakika
25 Nisan 2024 Perşembe

BDP’liler Hakkari ilde Seçim Çalışması Yapmayacak

30 Kasım 2013 Cumartesi, 01:32
bdpliler-hakkari-ilde-secim-calismasi-yapmayacak-52991ed85e5ac

Kale Hakkari

BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, BDP il Başkanı Rahmi Kurt ve Halkların Demokrasi Partisi İl Başkanı Rahmi Temel ile birlikte kent merkezinde esnafı ziyaret etti. Esnafın sorunlarını dinleyen Zozani, gazetecilere de açıklamalarda bulundu.

30 Mart 2014’te yapılacak yerel seçimlerde Hakkari halkından oy istemeyeceklerini ifade eden Zozani,Yani bu neyi değiştirir ki? Espri yapıyordum. Sen hiç yapmıyor musun? Beni Resnick’e malzeme yaptın. O kızın yanında yaptığın gibi. Haber Mikey yanılıyorsun. Ben senin için her şeyi yapardım. Her şeyi. Ama senin başın dertte olmadıkça, hasta olmadıkça Son Dakika Haber Son Dakika Haber aklına bile gelmiyorum. Şimdi yaptığına bak. Bana telefon ettin, yanına geldim ama yaptığına bak! Hem de neden yokken! Hiçbir neden yokken! Kahretsin! Kendine başka arkadaş bul. Haber Yanılıyorsun. Gerçekten, Mike? Mike! Mikey? Ulu tanrım, yapma! Mike! Özür dilerim. Özür dilerim. Yemin ederim yanılıyorsun. Sana kötü bir şey yapamam. Seni seviyorum Mike. Lütfen beni bırakıp gitme. Mikey? Lütfen. Lütfen beni bırakıp gitme. Lütfen, beni bırakıp gitme. Mike? Canın cehenneme. Gitmek mi istiyorsun? Tamam git. Benimle gelmemek için güzel bir bahane buldun, değil mi? Sana “Yankı” dedim diye, öyle mi? Bahane bunlar. halkın kendi idaresiyle BDP’ye sahip çıkacağını belirtti. Seçimlerde erde rakip tanımadıklarını dile getirdi Zozani, “Biz Hakkari halkına gidip oy istersek, buradaki halk bize güler. Zaten herkes tercihini kendi şahsında yapıyor, kendisine oy veriyor” dedi.

“BDP OLARAK İLKLERİ Ne yapmaya çalıştığını biliyorum. Canın cehenneme! Canın cehenneme kahrolası! Bir dakika, bir dakika. Öyle değil mi? Ne yapmamı bekliyorsun? Seni çanta gibi yanımda mı taşıyacağım Mikey? Telefon ettiğinde evde değilsem ne yapabilirim? Ben en iyi arkadaşlarından biriyim. Mikey, bak. Yapma dur lütfen! Başka arkadaşın var mı? Mike. Mike, bak özür dilerim, özür dilerim. İzin ver bir açıklayayım tamam mı? Resnick’in seni restoranların hepsine sokmadığı için üzgünüm. Bunu ondan ben istemedim. Bak, sana yemin ederim. Senden hoşlanmıyor, sinirine dokunuyorsun. Seni ona karşı savunan bendim. Bankaya gelmeni isteyen bendim. Benim için neler yaptığın zırvasına gelince Son Dakika Haber Son Dakika Haber benim için yaptıkların, bana verdiklerin Son Dakika Haber Son Dakika Haber ihtiyacın olduğunda sana dolar veren bendim. Sen benim için ne yaptın ki! Al! Sen bir zavallısın! Warren Kinney? Warren Kinney? Adamı kaybettim.GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

2014 yerel seçimleri sonrası Türkiye’de ilk olabilecek uygulamalar yapacaklarını söyleyen Milletvekili Adil Zozani şöyle devam etti:

“Esasında yaptığımız uygulamalarla Türkiye demokrasisinin önünü açmaya çalışıyoruz. Mesela eşbaşkanlık Beş, altı blok önce. Gel arabanın içinde anlat. Beni fena hırpaladı. Tamam hadi bin. Haber Hall ve . Cadde’deydik. Beş altı blok ileride, dövüştük. Saatimi kırdı. Babamın saatini kırdı. Babamdan kalan tek şeydi. Sokağa fırlatıp kırdı. Bunu niye yaptı? Deli da ondan! Manyağın teki! Adamı bulmaya çalışalım. Hall’dan sağa dön. Nereye gittiğimizi söylesene, tabelaları okuyabiliyorum. Onu bıraktığım yerde değildir. Buralarda bir yerde olmalı. Sokağın ortasında dikilip bizi bekleyecek hâli yok. Bir şoför tutmalıydım, lanet olsun. Bu gece nereye gitsem park edemedim. Her köşeye park yapılmaz tabelası koymuşlar. Sağa dön. Sonunda, bütün gece, park yapılması yasak yerde Son Dakika Haber Son Dakika Haber seni bekledim. Haber Bir şoför tutmalıydın. Tanrım, şoför tutsam ona da para vermem gerekecek. Bu işte şoföre ihtiyaç olmamalı. Sola dön. Bu o mu? Hayır. Emin misin? Evet eminim. Belki odur diye vur istersen.sistemi uygulamamız Türkiye’de kabul gören bir uygulamaya dönüştü. Türkiye’de seçim sistemi antidemokratik bir sistemdir. Yani adayların kendi güçleriyle ön plana çıktığı ve halkın kabulüne dair bir sistem Türkiye’de yok. Biz de bunun sıkıntısını yaşıyoruz. Pratik bir uygulamayla bu sıkıntıyı aşmaya çalışıyoruz.”

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...