Son Dakika
20 Nisan 2024 Cumartesi

Başbakan: Şanghay’a Türkiye’yide Alın Talebinde Bulundu

23 Kasım 2013 Cumartesi, 10:41
Başbakan: Şanghay'a Türkiye'yide Alın Talebinde Bulundu

Başbakan: Şanghay’a Türkiye’yide Alın Talebinde Bulundu 

Başbakan Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile birlikte ortak basın toplantısında Suriye ile ilgili ciddi mesajlar verdi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan, “Suriye halkının önünü açalım, bırakalım kendi iradeleri ile kendi yöneticilerini seçsinler” dedi.

BİRİNCİ DERECE REJİM SORUMLU

Başbakan Erdoğan, Suriye’deki durumu değinerek ” Kimyasal silahlarla Suriye’de 1500 kişi öldü. Konvansiyonel silahlarla 150 bin kişi öldü. Şu kart gönderen çocuk kim? Şu Juan? Okudun mu yoksa? Evet. Buna nasıl cüret edersin? Sakın yanlış anlama. Seninle ilgili her şey ilgimi çekiyor, mani olamıyorum. Bir daha sakın yapma! Bu çocuk sana çok aşık gibi. Ama öyle değil. O kart, saçma bir şaka gibi. Aşk asla şakaya gelmez. Umarım sen onu sevmiyorsundur. Kimseyi sevmiyorum. Yalan söyleme Haber. Beni sakın aldatma. Dur, dur! Sana hiçbir şey için söz vermedim. Bana bağlanmamanı da söylemiştim. Haydi, numarayı bırak, bunu Haberemiyorsun. Beni seviyorsun, bunu anlıyorum. Fakat uçarı biri gibi davranmak, hoşuna gidiyor. Zaten uçarıyım. Sen sevgi diye haykırıyorsun. Olabilir. Ama her zaman işe yaramıyor. Sandığından daha iyi birisin. Ama sağlıklı bir yaşam sürmüyorsun. Ben de bunu düzeltmek için uğraşacağım. Senle konuşmanın olanaksız olduğunu bildiğim için, bir mektup yazmıştım. Bilmiyorum onu Son Dakika Haberleri Evet, evet şu mektup. Ben onu yırttım. Tabii okumuştum da. Onu hiç yazmamalıydın. Ama neyse, bunu unutalım, kahvaltı edelim mi? Oraya varınca sana yazarım. Bana göre sonucu ölüm olan her işlem suçtur. Uçaklarla, helikopterlerle, tank ve toplarla halk öldürülmüştür. Suriye’de rejim bunun birinci derece sorumludur.Karşısında aşırı gruplar da bundan sorumludur.  Fakat rejim hiç insan ayırmadan bütün şehirleri yerle yeksan etmiştir. Ve bunlar konvansiyonel silahlarla olmuştur. Ve Lahey’de yargılanması gerekir. Ve Birleşimş Milletler Güvenlik Konseyi bu işin takipçisi olmalıdır.” dedi.

EN BAŞINDAN  CENEVRE2’Yİ DESTEKLEDİK

Erdoğan,”Biz başından beri Cenevre 2’yi destekledik. Ancak ilkinden bir sonuç alınmadı. Yine destekliyoruz umarız sonuç alırız. Kaybedecek vakit yok. Süre kaybı sadece Suriye rejimine vakit kazandırıyor. Suriye halkı bırakalım kendi iradeleriyle kendi yönetimini seçti.” şeklinde açıklama yaptı.

SURİYE KONUSUNDA HEDEFLERİMİZ AYNI

Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin, Suriye ile ilgili olarak ” 2007’den bu yana Esad ile temasım yoktur. Geçen gün telefonda konuştuk. Kendisi de insani durumdan endişe içinde. Girişteki elektrik düğmesini yaptım. Evet, gördüm, teşekkür ederim. Bence bir felaketsin. Birilerinin seninle ilgilenmesi gerekiyor. O kadar işe yaramazsın ki. Bu tanıdık geliyor. Tamam. Kuruduktan sonra bir kat boya atarım, yeni gibi olur. Bak! Bugünlük yeterince uğraştın, bu kadar yeter. Antonio, canım, Sen öyle sanabilirsin ama ben sana aşık değilim. Şefkatin beni duygulandırıyor. Ama bana aşık olmanı tavsiye etmem. Ben fazlasıyla bencilim ve hayatımı kimseyle paylaşamam. Teşekkürler ve iyi şanslar. Haber’cuğum! Uyan haydi, uyansana. Trenin kaçta kalkıyor? İki saat sonra. İki saat mi? Biraz uyumama izin ver lütfen. Peki tamam. Sen uyanana kadar masaj yapayım o halde. Tamam kalkıyorum. Tamam, kalkıyorum işte. Git. Duş al, haydi. Banyoya git. Başka çocuklarla çıktığını öğrenmek istemiyorum. Ve bir daha kokain almanı da istemiyorum. Ve sana haber verdiğim zaman beni görmeye gelirsin. Baş başa iki hafta yelkenle açılırız. Daha sağlıklı bir yaşam sürmen gerek. Baksana biraz tutucu davranmıyor musun? Ben olmam gerektiği gibiyim. Buna dikkat ediyor. Fakat bu trajedinin sorumlusu kimdir? Bu önemli. Bu konuda farklı değerlendirmeler olabilir. Fakat hiç kimse tartışmıyor ki, Suriye’de hem faaliyet gösterip hem savaşan aşırıcı gruplar vardır. Çok vahim şekilde faaliyet gösteriyor.” şeklinde konuştu.

Putin,” Rusya Federasyonu, Suriye’nin ikna edilmesi taaddüdünü üstlendi. Biz çalışmalarımızı tamamladık. Ve muhalefeti aynı Cenevre’ye katılım konusunda ikna edilecek, ortaklarımızdan hareket bekliyoruz.
Bu konuda da Suriye muhalefetinin liderlerinin Rusya’da bir araya gelmesini teklif ettim. Bunu görüştük. Suudi Arabistan kralı ile bu konuyu görüştük. İran devlet başkanı ile görüştük ve Kasık biti bile. O hastalıklar beni korkutuyor anlıyor musun? Bak, istersen bırakabiliriz. Sen bırakmak istiyor musun? Eğer böyle şeyler sormaya devam edeceksen evet. Tamam, artık bir şey sormuyorum oldu mu? Söz veriyorum. Son bir sorum var, son soru. Sadece bir tane. Tamam mı? Beni Habermek istiyordun değil mi? Seni diskoda gördüğümden beri, aklımda sadece Habermek vardı. Biliyordum. Daha önce hiç yapmadım biliyor musun? Sevgili Haber; Bana her yaptığını anlat. Hangi kitapları okuyorsun? Hangi filmleri izledin? Kokaini bıraktın mı? Her şeyimi seninle paylaşmak istiyorum. Ama eğer, hoşlandığın biri olursa bana anlatma. İşte onu paylaşmaya gücüm yok. Sana tapıyorum. Juan. Bok herif! Domuzun tekisin. Yirmi değil de on altı yaşında olsaydım, seni küçük yaştakilere tacizden ihbar ederdim. Çünkü yaptığın bu. Kim o? Ben Antonio. Bu ne sürpriz! Gel, gel, çekinme sakın. Üç gün sonra kasabaya gidiyorum ve seni görmek istedim anladın mı? Bir tacizciye fazla bulaşmamalısın. Haydi. Yatağa gidelim. Günaydın. Günaydın. Artık vakti gelmişti değil mi? Bağırma. Beşar Esad ile bunu görüştüm. Biz bu istikamette ilerliyoruz. Temennimiz bu konferansın en yakın zamanda düzenlenmesidir.”

ŞANGHAY İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI’NA TÜRKİYE’Yİ ALIN

Başbakan Erdoğan, “Ben sayın başkanın tabii bu tespitine karşı bir başka tespitle diyorum ki Şanghay İşbirliği Teşkilatı’na gelin Türkiye’yi alın. Bizi de bu sıkıntıdan kurtarın. Biz bunun yanında Avrasya’daki ülkelerle ilgili de serbest ticaret anlaşmasına varız. Ama dediğim gibi Seninle konuşmayı çok istiyordum. İşte şimdi konuşuyorsun. Ben de gidiyordum. Neden benimle eve gelmiyorsun? Erkeklerle yatmaya alışkın değilim. Peki. Ben gidiyorum, memnun oldum. Sen kazandın. Seninle geliyorum. Bak, bu bir tür yarışma değil. Evet, öyle. Ve ben az önce kaybettim. Ama önemi yok. Gel! Gelsene! Bugün oyunu izleyemedim, davetiye yoktu. Yarın gişeye birkaç tane bırakırım. Olur mu? Bırak onu. Bir bira ister misin? Olur. Hiçbir şeye dokunma. Baksana Laura P. kim? Yeni filmimin başrol oyuncusu, bırak şunları. Bunlar sadece taslak. Kız kardeşinin transHaberlerüel olduğu doğru mu? Bu konu seni çok mu ilgilendiriyor? Gel, toparlamana yardım edeyim. Hayır, hayır. Bu başına çok sık mı geliyor? Devamlı. Hala hiçbir yerin yanmamış olması büyük bir mucize. Sakin ol, sakin ol. Öyle vantuzlar gibi öpüşülmez. Öyle mi? Hayır. O zaman öğret bana. Büyük bir zevkle. Nasıl? Baksana! Bulaşıcı bir hastalığın yoktur değil mi? Şimdi bunu neden soruyorsun ki? Bu kadar uçkuru gevşek olduğuna göre. Hayır. Merak etme. Hiçbir hastalık kapmadım. Şangay İşbirliği Teşkilatı olayını daha öncede Sayın Başkana izah etmiştim. Bunu önemsiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...