Son Dakika
19 Nisan 2024 Cuma

4.8 Büyüklüğünde Deprem Bolu’yu Korkuttu

25 Kasım 2013 Pazartesi, 01:24
DEPREM

4.8 Büyüklüğünde Deprem Bolu’yu Korkuttu

 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi internet sitesinde açıklanan bilgide deprem, İstanbul. Ankara ve çevre illerden de hissedildi.
Artçı Deprem;
Bolu’da saat 22.51 de, 3.7 büyüklüğünde Artçı bir deprem meydana geldi.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü’nden yapılan açıklamaya göre, saat 22.49 sıralarında merkez üssü Bolu Ulumescit olan 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından, saat 22.51 de ise merkez üssü Bünüş köyü olan 3.7 büyüklüğünde Artç bir deprem oldu.
PENCEREDEN ATLAYANLAR Vardı!
Deprem sırasındaBu mümkün değil, efendim. Ama zaten bir fikirbirliği yok mu, efendim? Bütün dünya İmparator’un cehenneme gönderilmesini istiyor. Teşekkürler, bu yardımcı olur. Efendim. Gel içeri, Ne kadardır buradasın? Beş yıldır, efendim. Geri gelip böyle olduğunu görmek zor olmalı, değil mi? Evet, efendim. Yapmamız gereken bir iş var. İmparator’un kaderi hakkında güçlü bir fikirbirliği var, ama bu bana hiçbir şey ifade etmiyor. Washington’daki salakların beni zorlamasına izin vermeyeceğim. Görevim Japonya’yı yeniden inşa etmek. Evet, efendim. Eğer İmparator’u tutuklarsam, toplu intiharlar ve muhtemelen isyanın başlamasıyla yüzleşeceğim. Eğer onu mahkemeye çıkartırsam, en yanlış zamanda barut fıçısına ateşle yaklaşmış olacağım. Ne düşünüyorsun, ? Adalet meselesi hep vardır efendim. Diğer yandan Stalin örneği var elimizde. Ah, lanet herif. Komünistleri burada istemiyorum. Ama Washington İmparator’a karşı intikam istiyor, çünkü oy verenleri öyle istiyor, ama oy verenlerinin, kendileri için neyin iyi olduğu konusunda hiçbir fikirleri yok. korkuya kapılanlar panik içerisinde evlerinden dışarı çıktı. Deprem Düzce, Karabük ve Bartın’da hissedildi. Bolu’da deprem sırasında paniğe kapılarak pencereden atlayanların olduğu öğrenildi.
DEPREM ZONGULDAK’TA  HİSSEDİLDİ!
Boğaziçi Üniversitesi Eğer İmparator giderse, Kızıllar girecek. Komünistlere karşı koymak çağımızın gerekliliği, efendim. Sana ait bir durum, Bunu ‘ın değil, senin işin yapıyorum. On gün. Sana güveniyorum. Efendim, onur duydum ancak, emin değilim Haberler Bu ülkeyi biliyorsun. Onu seviyorsun. Ondan nefret ediyorsun. Şimdiye kadar ölmüş olmasını düşünüyordun, ve olayın nihayetini de göreceksin, çünkü, sen de benim gibi, o piçlerin bizim yerimize karar vermesini istemiyorsun. Son bizim olmalı. İmparatoru affet, veya tahtan indir ve tutukla, ama bir karar ver. Gözlemim ve onayım olarak bunları kağıda dök.. Haklısınız. Haber, size bir Jeep hazırlattım. Yürüyeceğim. Bu güvenli değil. Mart gecesi, bomba uçaklarımız Japon başkentini dünyadaki en büyük ölü yakma yerine çevirdiler , insan ilk hava saldırısında yanıp kül oldu . Yanmış etin ve çürümüş cesetlerin kokusu hala hissediliyordu. Ülke sefalet içinde, yıkılmanın eşiğinde sendeliyordu. Kinlerinin intikam ateşine dönüşmesi, uzun sürmeyecekti. Ve imparatorlarının kaderi bunun kıvılcımı olabilirdi. Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü’nden alınan verilere göre, saat 22.49 sıralarında merkez üssü Bolu Ulumescit olan 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Ankara, Sakarya, Düzce, Karabük ve Zonguldak çevrelerinde de hissedilen depremde can ve mal kaybı olmazken, vatandaşlar büyük panik yaşadı. Zonguldak’ın İncivez Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlar, panikle sokağa indi. Öğrencilerin çoğunlukla ikamet ettiği mahallede, kedisini ve köpeğini alan vatandaşlar sokağa inerken, bazı vatandaşlar, yaşadıkları anları anlatırken korktuklarını ifade ettiler.Bayan! Pardon, bayan. Bunları düşürdünüz. Teşekkürler. Sizd kalsın. Dans edelim! Aya, başka bir yere gidelim. Üzgünüm, bu kadar çılgınca olacağını bilmiyordum. Burda dans edelim. Tek başına evinden bu kadar uzağa, gelecek cesareti nasıl buldun merak ediyorum. Şey, ben çok, nasıl diyorsunuz Haberler Japon bir kız için fazla açık sözlüyüm. Açık sözlü? Bu büyük bir sorun mu? Efendim. Tokyo’daki adresini kontrol ettim. Apartmanı üç ay önce bombalanmış. Ev yıkılmış. yakınlarında bir okula yerleşmiş. Amcasıyla temasa geçin, Haber Kajima. O nerede olduğunu bilir. Emredersiniz. Beyler, görevimiz değişti. İmparator’u savaş suçuyla yargılayacağız. Esas oyuncular buraya gidecek. Üç kategoriye ayırıyoruz: askerler bu tarafta, İmparatorlukla alakalılar, ve politikacılar. Efendim, istediğiniz bilgi. Pekala. Bulabildiğimiz kadarını gözaltına alıp sorgulayacağız. Bayan, İngilizce biliyor musunuz? Onları takip etmek kolay olmayacak. Sokak adresinin olması, bütün sokaklar yeryüzünden silindikten sonra pek bir şey ifade etmiyor. Öğrenciler ise yaşadıkları panik sonrası evlerinin yolunu tuttu.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...