Son Dakika
25 Nisan 2024 Perşembe

Tırnaklarınızda oje varken bot giymekten kaçının

07 Aralık 2013 Cumartesi, 08:00
tirnaklarinizda-oje-varken-bot-giymekten-kacinin-52a2b71bac116

Ayak Sağlığı Uzmanı (Podiatrist) İsmail Tuncel, özellikle bayanların, ayakkabı, bot ve çizme giymeleri konusundaki tercihlerine dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.

Her insanın ayağında 19 damar kası ve 7 bin 200 sinir ucu bulunduğunu söyleyen Tuncel, kötü tercihlerin, ciddi sağlık sorunlarına sebep olabileceğini söyledi.

Zorunlu olarak kış aylarında herkesin Bu, şeytanca Gündem Para için öldüren bir adam. Kurbanlarını tanımıyor bile. Öldürüyor, parasını alıyor, sonra yine öldürüyor. Başka seçeneğin var mıydı? İşler bu hale gelinceye kadar aklım neredeydi? Nasıl bir hayalin peşindeydim? Magazin, senin de defalarca kez söylediğin gibi, insan dünyaya bir defa gelir. Gündem, olaydan sonra oraya gittim. Benimle bağlantı kurabilecekleri bazı şeyleri yok etmeliydim. Yerdeydi. Gözleri açık. Hareketsiz bir nesne. Gözlerinin içine baktığımda, hiçbir şey göremedim. Sadece kapkara bir boşluk vardı. Yardımcı olabilir miyim? Eskiden bu evde yaşardım da. Sahi mi? Ne zaman? Uzun yıllar önce. Kardeşimle birlikte bu odalar arasında koşturur dururduk. Kardeşim harika bir çocuktu. O zamanlar aramız çok iyiydi. Babamın onunla ilgili büyük hayalleri vardı. Ama onun için işler pek yolunda gitmedi. Bana bir dakika izin verir misiniz? Sanki her şey yeniden canlandı. Elbette. Hadi Sol. Bitir artık. Acıktım. kapalı ayakkabı giydiğini dile getiren Tuncel, “Ayakkabı seçiminin, ayak yapısıyla direkt ilgisi vardır. Yanlış ayakkabı seçimi, devamında idrar yolları enfeksiyonu, bel ağrısı, uzun süre ayakta duramama şikayetleri gibi birçok sorunu beraberinde getirebilir, mantar enfeksiyonu kaçınılmaz olur. Her akşam eve gelindiğinde ayaklar sabunlu suyla yıkanmalıdır” dedi.

Tuncel, kimi kadınların şık görünmek için sağlık sorunlarına neden olabilecek hatalar yaptığını savundu.

Bunlardan birinin, ayak tırnaklarındaki oje silinmeden çizme veya bot giyilmesi olduğuna işaret eden Tuncel, şöyle konuştu:

“Botun içindeki ayaklar, hapisteki insan gibidir. Havasız kaldığı için dolaşım olmaz ve kılcal damarlar görevini yapamaz. Deride bulunan 400 ter gözeneği zaman içinde kapanır. Bunun devamında da ayakta değişim başlar. Mantar Son Dakika Haberleri İzninle May? Son Dakika Haberleri Bu, çok mantıksız. Yani bu ne saçmalık böyle? Saygısız kız kardeşim adına özür dilerim. Yirminci yüzyılda yaşıyoruz. Masada gencecik çocuklar oturuyor. Son Dakika Haberleri Kafalarını hurafelerle doldurmaya gerek yok. Son Dakika Haberleri Entelektüel öğretmenimiz konuştu. Bizlerle bir kez olsun şu Leninist felsefeni paylaşsana. Kurallara uymazsan tanrının seni cezalandırmasından mı korkuyorsun? Son Dakika Haberleri Beni değil May. O, kötüleri cezalandırır. Son Dakika Haberleri Hitler gibi mi? Son Dakika Haberleri Burada bir Fısıh yemeği yiyoruz! Son Dakika Haberleri Altı milyon yahudi yakıldı. Son Dakika Haberleri Ama hepsi yanlarına kâr kaldı. Son Dakika Haberleri Nasıl kâr kaldı? Yapma Sol, aç gözlerini! Altı milyon yahudi ve daha milyonlarcası. Son Dakika Haberleri enfeksiyonu tırnağa bulaşır ki bu da şekil ve renk bozukluğunu devamında getirir. Ayrıca ojelerdeki kimyasal maddeler, havasız ortamda tırnağın hem rengini değiştirir hem de kavisini bozar. Tırnaktaki kavis adeta dağ şeklini alır, renk değişikliği iki katına çıkar ve mantar enfeksiyonu gelişir.”

Tuncel, ayak tırnaklarında oje Ve hepsi yanlarına kâr kaldı. Son Dakika Haberleri İnsanlar nasıl böyle şeyler yapabilir? Çünkü güçlü olan, her zaman haklıdır. Fısıh soframda, böyle konuşmalardan hoşlanmıyorum. Tamam! Anlaşıldı! Bence bu çok ilginç. Bakın size bir fıkra anlatayım: Dövüşçünün biri ringe çıktığında, onu izleyen kardeşi yanındaki rahibe dönerek şöyle demiş: “Peder, onun için dua edin” Peder de cevap vermiş: “Ben dua edeceğim ama o da birkaç yumruk atsa iyi olur.” Ne diyorsun May? Tüm manevi değerlere karşı mı çıkıyorsun? Ne manevi değeri? Öğrencilerine de bu saçmalıkları mı anlatıyorsun? Sence manevi duyguların hiçbir önemi yok mu? Son Dakika Haberleri Hiçbir önemi yok. Son Dakika Haberleri Kardeşim tam bir siniktir. Bir nihilist. Ait olduğu yer Rusya! Şahsen bunun, bir çeşit saçmalık olduğu konusunda ben de May’le aynı fikirdeyim. Bunu nasıl söyleyebilirsin? Sen her Seder’e gelirsin. İbranice dua ediyorsun. Evet. Çünkü bundan hoşlanıyorum. Güzel bir gelenek. Bir çeşit alışkanlık. bulunan kadınların, çizme ya da bot giymeden önce bunları silmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...