Son Dakika
29 Mart 2024 Cuma

Emziren annelere aşure tavsiyesinde bulunuyoruz

07 Aralık 2013 Cumartesi, 16:37
emziren-annelere-asure-tavsiyesinde-bulunuyoruz-52a32f91197c5

Emziren annelere aşure tavsiyesinde bulunuyoruz : Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastaneleri Baş Diyetisyeni Sunay Kütük, oldukça fazla faydası olan aşurenin çeşitli tahıllar, kuru ve yaş meyveler, kuru baklagiller, yağlı tohum çeşitleri içeren zengin vitamin ve mineral özüne sahip olduğunu belirtti. Artık bir önemi yok, değil mi? Durma bebeğim. Hoşuna gitti mi? Kötü bir kız mıyım ben? Bana vurmak mı istiyorsun? Evet, sana vuracağım. Yaramaz kız. Ne oluyor burada? Sana sesi çok yüksek demiştim. Ne seyrediyorsunuz siz? İki hastamızın internet sayfası. Sence bu karşılıklı rızayla yapılan bir şey mi? Tensel bir şey bu. Karşılıklı rızayla mı? Ne? Anatomi dersinden kaldınız mı? İstemedikçe vücuda öyle bir şey yapamazsın. Bu kadın bu hastanede mi? Abby. Bayan Calder’in sistolik kan basıncı yine ‘e düştü. Dopamin verin diyeli bir saat geçti. mikrogramda maksimum seviyeye ulaştı. Kan basıncı düşük mü? Bu imkânsız. Merhaba Dokto Morris. Özür dilerim. Sizi korkutmak istemedim. Korkutmadınız. Tıbbi şeylere bakıyordum. Ne oluyor? Seni iş yerinden aradığım için özür dilerim. Ne yapacağımı bilemedim. Sorun değil. Büyük annenle büyük baban nerede? İçerideler. Merhaba Jim. Merhaba Tony. Ne oluyor? Bu hafta sonu Sarah’ı alıyoruz. Hatırladın mı? Evet. Kutular ne için? Helen ile Sarah’ın yazı bizimle geçirmesinin en iyisi olduğunu düşünüyoruz.

Aşurenin imkanlar dahilinde 7 ile 15 çeşit arasında malzeme ile hazırlanabileceğine dikkati çeken Kütük, başta çocuklar olmak üzere enerji gereksinimi fazla olan bireyler önemli bir besin kaynağı olduğunu vurguladı.

Aşureyi kilo problemi ve kronik hastalığı olan kişilerin, diyetisyenlerinin önerdiği miktarlarda tüketmesi gerektiğini belirten Kütük, “Tahıl, kurubaklagil ve meyveler ile hazırladığımız aşure hayvansal yağ ve kolesterol içermez. Aşurenin içinde bulunan buğday zihin yorgunluğu ve sinir bozukluklarını giderir, aynı zamanda bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. Fasülye, insan vücudunun ihtiyaç duyduğu amino asitler açısından iyi bir dengeleyicidir. Nohut içerdiği potasyum, magnezyum, fosfor ve demir gibi minerallerden County’de birine söylememi ister misin? Hayır. Bir şey yapmanı istemiyorum. Senin için çok endişe ettim. Eve bile gittim. Evine. Kiralık. Eğer yeniden oraya taşınmak istersen. O evde rampa yok. O gece Haberler Sen düğünden ayrıldıktan sonra Haber seni aradım. Konuşmak istemiştim. Biliyorum. Biliyorum. Bana kamyon çarptığı sırada mesajını kontrol ediyordum. Yani biliyorum. Ne kadar sodyum bikarbonat veriliyor? Litre başına iki ampul. Saatte . Peki. İdrarda asit oranına bakalım. Anlamıyorum. Bu adama ne oluyor? Bana kalırsa, klasik bir travma sonrası stres bozukluğu. Hayır. Hiç savaş görmemiş. Arkadaşları böyle dedi. Tercümanmış. Epey vahşet görmüş. Sorgularda kimin çeviri yaptığını sanıyorsun? Yanlış bir yere koymuşum Haberler Bu ne? Tüp yutturmak zorunda kaldık. Size yutturmayın diye bilhassa söyledim. Yine içimden konuştum belki. Kötü bir alışkanlık olduğunu biliyorum. Gag refleksini kaybediyordu. Hipoksikti. Ben burada hipoksiye dair bir şey görmüyorum. Karmaşık bir ortamdı. Dosyasını güncellemeye zamanım olmadı. zengin iyi bir posa kaynağıdır. Bu nedenle kalp hastaları için yararlı bir tatlı olarak değerlendirilir” şeklinde konuştu.

Anne sütünü artırıyor

Aşurenin içine katılan fındık, ceviz, badem gibi yağlı tohumların omega-3 başta olmak üzere demir, kalsiyum, E ve B vitaminlerini içerdiğine işaret eden Kütük, şöyle devam etti:

“Tamamen bitkisel kaynaklı protein içeriği olan aşure, emziren annelerin yeterli besin ögelerini almasını ve bu sayede de anne sütünün artmasını sağlamaktadır. Aşurenin kendi içeriğinde bulunan malzemelerin yanı sıra üzerini süslemekte kullandığımız portakal, nar gibi meyvelerde C vitamini ve antioksidanları içerdiği için kanser önleyici etkiye de sahiptir. İlaç parçalarını aldınız mı? Evet. Bunu çıkardık. Yeterli değil. Gates, Sarah arıyor. Sesi iyi gelmiyor. Lütfen oradan uzaklaş. Onu görebilir miyim? Toksit bradikardi. İlgileniyoruz. Öyle mi? Sahi mi? İlgileniyor musunuz? Çünkü hiç ilgili olmadığınız da iddia edilebilir. Tüp yutturmakla o kadar zaman harcamamış olsaydınız Haber şu anda aşırı doz vakasından paçayı kurtarmaya çalışıyor olurdunuz. Talimatlarıma uymayı öğrenince haber verin. Annenle baban seni eve mi götürecek? Annem birkaç gündür burada. Baton Rouge’a Haber hiç gitmedim. Belki seni siyarete gelebilirim. Yapma. Neyi? Yapmayacağını bildiğim bir şeyi yapacağını söyleme. Neden seni ziyarete gelmeyeceğimi düşünüyorsun? Çünkü bizim ilişkimiz böyle Neela. Bana umut veriyorsun, ben de bir ahmak gibi sana inanıyorum. Bu doğru değil ray. Doğru. Seni bekledim. Sana güvendim. Senin için mücadele ettim. Hatta sana aşık oldum. Niye? Sen sürekli koşup Gates’e git diye mi? Gitmiyorum. Sana söylemeye çalıştığım buydu. Bitti. Tony ile ilişkimiz bitti. Aşurenin 1 porsiyonu besin değeri açısından 350-400 kalori enerjiye sahiptir. Yüksek kaloriye sahip olduğu için dikkatli tüketilmesi gerekmektedir.”

Kaynak: AA

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...