Son Dakika
24 Nisan 2024 Çarşamba

Kadın girişimciler başarılara damga vuruyor

06 Aralık 2013 Cuma, 18:07
kadin-girisimciler-basarilara-damga-vuruyor-52a1f5af9294c

Iğdır Sanayi mah.de yaşamını sürdürmekte olan Ülker Balaman, uzun süre iş bulamayınca bulunduğu yerde 3 yıl önce tavuk yetiştirmeye başladığını söyledi.

Balaman, evinin bahçesinde 20 tavukla bu işe ilk adımı attığını, Seninle birlikte olmaya karar verdim, çünkü bir anlamı var. Kaçamak değil bu. En azından benim için. Kontrolünü yitirmiş. Anlık bir hata yapmış. Sürekli onu taciz eden biri değil. Bunu bilmiyoruz. Bilsek de bir önemi yok. Ray geldi mi arkadaşlar? Hayır. Aradı mı? Megan onu merdivenlerden itmek istememiş. Yapma lütfen. Onu itmiş. Bu olmasa, Sophia’ya AVM teşhisi konamayacaktı. Affedersiniz. Doktor Pratt hâlâ içeride mi? Hemşirelerin yerinde. Sadece bir olay, taciz etmek değildir biliyorum. Öfkeye şiddetle karşılık vermiş. Tanımı da bu zaten. Doktor Pratt. Tanrım! Seninle işim bitti sanıyordum. Millicent Lawford. Acil servisin bekleme odasında kalp krizi geçirmiş. Triyaja dek yedi saat oturmuş. Gertie Minton. Böbrek yetmezliği. Muayene için saat beklemiş. Hiperkalemiden kalbi durmuş. Derek Shank. Üç gün acil serviste kalmış. Derin ven trombozu önlenememiş. Üniteye götürülmeden pulmoner embolizminden ölmüş. Onları daha iyi tedavi edebiliriz. Tamam. Seni anlıyorum. Ama sorunlar sistemik. İnsan çok, kaynak yetersiz. aradan geçen süre içerisinde yetiştirdiği hayvan sayının artmaya başladığını belirtti.

Hedefinin sayıyı 2 bin 500’e kadar çıkarmak olduğunu anlatan Balaman, yetiştirdiği köy tavuklarını organik yemle beslediğini, onlardan günlük 600 yumurta elde ettiğini anlattı.

Yumurtaları 5 kentin yanı sıra birçok markete de sattığını ifade eden Balaman, şöyle devam etti:

“Evimin bahçesi artık bu iş için küçük geliyor. Bundan dolayı boş bir arazi bulup tavuk çiftliğimi büyütmek istiyorum. 20 tavukla başladığım çiftliğimde şu anda 5 türden 700 tavuk bulunuyor. Tavuklarıma kesinlikle şişirici yem ya da başka bir gıda malzemesi vermiyorum. Organik yem, mısır ve fırınlardan aldığım ekmeklerle besliyorum. Tek başına zor oluyor ama eşim bana yardımcı oluyor. Tavuklarım benim için çok özel yere sahip. Sence bununla nasıl ilgileneceğiz? Öncelikle elimizden gelenin bu olmadığına inanarak. Çünkü bu değil. Haklısın. Bunlar senin. Melissa’nın benden kopya çektiğini söyleyebilirdim ama Haber onu ispiyonlarsam ispiyoncu, ispiyonlamazsam suç ortağı Haber olurum, değil mi? Doğru. Biliyorum. Kendini kandırıyor sadece. Yine de bunu yapmaz gibi geliyor. Bugün kimya dersinde uyuşturucu içmeyi öğrendik. Sahi mi? Beni hiç dinlemiyorsun Tony. Sarah, büyük anne ve büyük baban yanlarına taşınmanı istediğinde, Haber belki de en iyisi bu demiştim. Yeni bir okula gitmek istemiyorum Tony. Onlarla yaşamayı istemiyorum. Korkmuştum. Ben de bunun için gerekli vasıfların olmadığını düşünmüştüm. Ama testi yaptırınca fark ettim. Keşke aksi çıksaydı. Keşke baban olsaydım. Bunu ben de istemiştim. Yani Haberler Çok çalışıyorum. Dağınığım. Seni bana, kız danslarında utandırabilirim. Ama seni seviyorum Sarah. Sen benim ailemsin. Sonuç olarak Haberler Benimle kalmak istiyorsan, kalabilirmişsin. Yani eğer hâlâ istiyorsan. Özledim sizi. Biz de seni özledik. Erzurum, Ağrı, Ardahan, Kars’tan benden tavuk yumurtası istiyorlar. Hedefim çok büyük. Bu sektörde insanları istihdam etmek istiyorum.”

“Iğdır’ın hanımağası olmak istiyorum”

Çiftliğini daha geniş bir alana taşımak istediğini belirten Balaman, şunları kaydetti:

“Ben bu işte kendimi kanıtlamak, birçok kadına örnek olmak için işimi büyütmek istiyorum. Çünkü bu işin hakkını verdiğimi düşünüyorum. Tavukların bakımından çok iyi anlıyorum. Hergün tavukların kümeslerini temizliyorum ve sürekli taze toprak serpiyorum. Aslında devlet bana destek verirse yurt dışına bile tavuk, Nöbetin nasıldı? Kimin umurunda? Bitti. İki hafta çalışmayacağım. Balayı şimdi başlıyor. Yani bikini giymeye hazır mısın? Belki Joe uyuduktan sonra. Joe uyu. Hemen. Ben bakarım. Tatlım. Futbol mu oynuyorsun? Alo. Merhaba Donald. Ben Kevin. Evet. Seni kaçırmadığıma sevindim. Acil servis hakkında konuştuğumuz şeyi hatırlıyor musun? Bunu söylediğime inanamıyorum Haber ama fikrimi değiştirdim galiba. Fikrimi değiştirdim. Yapacağım. Tamam. İyi akşamlar. İyi geceler. İyi geceler. Yoğun bakımdan uzak dur. O herif hıyarın teki. Biyolojik tehlikeye hazırlık planı, tahliye prosedürleri. Kıyamet için temel kurallar bunlar. Farklı bir şey mi yapmamız gerekiyor? Kimliğini yakında tut. Garip ya da şüpheli görünen şeyleri bildir. Burada her şey garip ya da şüpheli. Şimdi aklıma geldi. Yeni hapishane müdürü burada. Moretti mi? Ne şanslısınız. Tabii ya. Yoğun bakım hemşirelerinin o çalışırken izin yaptığını duydum. Onları suçlayabilir misin? Yoğun bakımda göreve gelince Haber oradaki şef doktorların yarısını kovmuş. Merhaba Doktor Moretti. yumurta ihracatı yaparım. Yaptığım bu işle Iğdır’ın hanımağası olmak istiyorum.”

Balaman, il özel idaresinde geçici olarak aşçılık yapmaya başladığını da anlatarak, bu işe kısa süreli gittiğini, o sürede tavuklarına eşinin baktığını ifade etti.

Kaynak: AA

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...