Son Dakika
25 Nisan 2024 Perşembe

Korgeneral Yalçın’ın 28 Şubat tepkisi

04 Aralık 2013 Çarşamba, 16:18
korgeneral-yalcinin-28-subat-tepkisi-529f37860c5a6

Ankara onüçüncü A.Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, sanıklar savunmalarını yapmaya devam etmektedir.

Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) görevinden 2008’de emekli olduğunu bildiren Yalçın, Sam. Bebeğim. Ne çılgınca geceydi ama. Lütfen kapa çeneni. Katey Alvaro ikinci perdede. Bileğini burkmuş. Kırık değil gibi ama bir göz at. Bakıyorum. Son dakika haberleri he? Onu geberteceğim. Üçüncü perdedeki fizikçiye bakan oldu mu? Subraventrikül taşikardisi olan hastadan sonra sıra onda. Affedersiniz. Hâlâ doktor bekliyoruz. Üzgünüm. Çok yoğunuz. Nasılsın? Yorgunum. Bu konferansa hazırlanmak için son altı aydır eşek gibi çalışıyorum. Altı ay mı? Yirmi yıl desek. Kariyerin boyunca kuantum işleme üstünde çalıştın. Kuantum işleme mi? Bir atomun Haber aynı anda iki yerde birden olabileceğini söyleyen bir fizik teoremi. Daha büyük bir matrikste de geçerli olduğunu gösterdim. Az önce ne söylediğinizi hiç anlamadım ama etkileyici bir şeye benziyor. Evet. Bu alanda bir yenilik yarattı. Bence bu bir virüs enfeksiyonu. Ama tedbir için kan testi isteyeceğim. Sekizde Osteria Angelo’da akşam yemeği yiyeceğiz Sam. Harika. İyi eğlenceler. Özür dilerim. Sinirli bir anakaralı gibi konuşmak istemem ama araç koltuğu Haber olan bir araba kiralanamayacağına inanmakta zorlanıyorum. Balyoz Eylem Planı davasından 18 yıla mahkum edildiğini söyledi.

28 Şubat Soruşturması kapsamında, savcılıkça ifadeye çağırıldığında, emekli Orgeneral Çetin Doğan’a, “Sizi hadi neyse de bizi niye götürüyorlar” diye sorduğunu anlatan Yalçın, soruşturma kapsamında Cumhuriyet Savcısı Yıldırım Bayyurt’a ifade verdiğini kaydetti. Yalçın, kendsine yöneltilen soruların göreviyle alakasının bulunmadığını, iddianamede, delil olarak yer alan evrakların da gerçeği yansıtmadığını iddia etti.

Genelkurmay Eğtim ve Teşkilat Daire Başkanlığında görev yaptığını belirterek, dairenin çalışmaları hakkında bilgi veren Yalçın, Başkanlığın, silahlı kuvvetlerin eğitim kurumlarıyla ilgilendiğini, 8 yıllık eğitimle bir alakasının bulunmadığını savundu.

Genelkurmay Başkanlığından aldığı, “BÇG ile ilgisinin bulunmadığına” Peki. Tamam. Kendimiz getiririz. Yardım etmediğiniz için teşekkürler. Sophia van Brummelen. yaşında. Merdivenlerden, , metreden düşmüş. Ben Doktor Morris. Adınızı söyleyebilir misiniz? Kusacağım. Onu yana çevirin. Lütfen iyi olsun. Yardıma ihtiyacım var Abby. Merhaba! Ne olmuş? Merdivenlerden düşmüş. Ondan dinlemek istiyorum. Kaydı ve düştü. Kafası merdivenlere çarptı. Merdivenlerin altına geldiğinde hareket etmiyor, konuşmuyordu. Ben Doktor Lockhart. Kullandığınız bir ilaç veya alerjiniz var mı? Hayır. Sağlıklı. Fareler. Dayanın. Sizinle ilgileneceğiz. Damar yolu açıldı mı? Sağ koldan ‘lik. Nöbet geçiriyor. miligram Ativan. Travma ekibini buraya çağıralım. ilişkin belgeyi, mahkemeye sunan Yalçın, Genelkurmay Harekat Başkanlığında da görev aldığını, burada, denizlerdeki gemilerden, havadaki uçaklara kadar her şeyin takip edildiğini söyledi.

İddinamede, İran ile ilgili “Humeynicilik” iddialarının yer aldığını hatırlatan Yalçın, “Bunlar beni ilgilendirmeyen işler, ben profesyonel askerim” ifadesini kullandı.

Yalçın, “Profesyonel asker görev aldığı zaman onun adı plansa, mutlaka onun üst komutanlıktan aşağıya doğru planı yapılır. Böyle bir plan yok. Hem de 7 kişiye görev verilmiş. Kim yapacak, kimse sahip çıkmaz. BÇG’de görev almadım, alsam, aldım derim. Herhangi bir şeyden kaçmak, korkmak gibi bir amacım yok. Böyle yaşadım, böyle gidiyorum” dedi.

“8 yıllık eğitimle ilgilenen daire yok”

Üye Hakim Süleyman Köksaldı’nın, “Sincan’da yürüten tanklarla ilgili bilginiz var mıydı” sorusuna Yalçın, “Hayır, bizim planladığımız her şey, tatbikatlar kitabında vardır. Bu kitabın dışına kimse çıkamaz. Bu, Genelkurmay Başkanlığı onaylıdır. Bunun dışında da yüzlerce tatbikat var, diğer tatbikatlar bizi ilgilendirmiyor” yanıtını verdi.

Müşteki avukatı Emrullah Beytar’ın, “Güven Erkaya, BÇG’nin kuruluş amacını belirttikten sonra, ‘BÇG’nin kara, hava, deniz ve jandarmadan personelle oluşturulmuş bir yapı olduğunu’ söylüyor. Hemen ikinci damar ve miligram Mannitol. Karında şişlik ve büyük bir yarık var. Ultrason isteyin. Neden? Pilor stenozu olabilir. Pratt. Üçüncü odadaki fizikçiye antibiyotik yazılması gerekiyor. Mikrobiyolojiden aradılar, gram boyası testinde koküs görülmüş. Muhtemelen bulaşmıştır. Septik olmayacak kadar iyi görünüyor. Hâlen ateşi yüksek ve taşikardi. Nasıl göründüğünü nereden biliyorsun? Onu bir saat önce getirdiğimizden bu yana görmedin. Yeni doğmuş kabız bir hastam, altıncı ünite kan verilen, ülseri olan bir hastam ve Haber tomografide kan basıncı düşen afazisi olan bir hastam var. Ona iki gram Ceftriaxone ver. Hemen gelmeye çalışacağım. Luby yokken onların evinde kalacağım. Luby mi? Luka ve Abby. Brangelina, Bennifer, Tomkat gibi. Evleri güzelmiş. Abby senin de kalabileceğini söyledi. Ne? Sen ciddi misin? Onlara sormadan yataklarında birlikte olmamız doğru olmaz diye düşündüm. Bir gram Dilantin. O ne? Tekrar nöbet geçirmesini önleyecek bir ilaç. Burada kalmak istiyorsanız, geride durmanız gerek. Biraz daha aspirasyon. Siz ise bu yapının askıda kaldığını söylediniz. İki söylemde çelişki var, bunu gidermek istermisiniz” sorusuna, Yalçın, “Çelişki yok” karşılığını verdi.

Avukat Cüneyt Toraman’ın, “Sanık, 8 yıllık eğitimin kendi dairesinin işi olmadığını söyledi, Genelkurmay’da böyle bir daire var mıydı” sorusuna Yalçın, “Böyle bir daire yok” cevabını verdi.

Müşteki avukatı Mehmet Şamil Şenalp’ın, “Sorguya gelirken, Çetin Doğan’a, ‘Sizi hadi neyse de bizi niye götürüyorlar’ dediğinizi söylediniz. Çetin Doğan’ın suçu neydi” sorusu üzerine Yalçın, “Çetin Doğan o dönemin harekat başkanı. Konunun içinde olmadığım nedeniyle soruyu sordum” dedi.

“Evrak sahte”

Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin’in, “Tansu Çiller hakkındaki Kampanya Kontrol Formu Belgesi’nin doğruluğunu diğer sanıklar kabul etti. Belgeye baktığınız zaman hiçbir imza yok. Andıç belgesi var, bazı basın mensuplarna yönelik eylem planı yer alıyor. Bu tür belgelerin imzasız ve kurallara aykırı olarak hazırlanmış olması mümkün değil mi” sorusuna Yalçın, “Ben profesyonel askerim, bu evrak sahte diye iddia ediyorum. Sahte çıktığında inşallah göreceksiniz Sayın Savcım” yanıtını verdi.

Yalçın, bazı müşteki avukatlarının sorularını ise yanıtsız bıraktı.

Yalçın’ın avukatı Şule Nazlıoğlu Erol da savunmasında, müşteki avukatlarının sorduğu soruların, “sanıkları hırpalamak” gibi bir amaç taşıdığını iddia etti.

Yargılama sırasında önlerine getirilen belglerin, soruşturma safhasında Sonda zaten. Bir şey gelmiyor. Haydi Gates. Deniyorum. Bir halt göremiyorum. Satürasyon ‘ya düştü. Bu kötü mü? Abby, Gates’le yer değiştir. Daha denemedim bile. Kesinlikle. Ekipman yetersizliği yüzünden beni mi suçluyorsun? Lütfen konuyu kendine çekme. Ne yapıyorsunuz? Tüp, havayolunu koruyacak, durumu istikrar kazanana dek Haber nefes almasına yardım edecek. Hâlen Propofol yüzünden mi kızgın? Ya ondan, ya da düğünde çıkan olay yüzünden. Düğünde ne oldu? Hiçbir şey. Propofol yüzünden. Ona teslim olmamı istiyor. Neden özür dileyip konuyu kapatmıyorsun? Çünkü özür dileyeceğim bir şey yok. Bu yıl ameliyat sonrası ölenlerin sayısı yüzde yedi artmış. Sahi mi? Neden? Bilmiyorum ama öğreneceğim. Ameliyat sonrası ünitede iç denetim sistemi kuruyorum. Her ilacın, her hıçkırığın dikkatli bir şekilde kaydedilmesini istiyorum. Hemşireler senden nefret edecek. Hayır. Senden nefret edecekler. İncelemenin başında sen varsın. Acil servisten travma çağrısı. Sel gelme Dusty. Anestezi sonrası üniteyle ilgilenmeni istiyorum. Denetim bitene dek konsültasyona gitmiyorsun. gösterilmedini ileri süren Erol, “Keşke soruşturma sırasında da silahların eşitliğine uyulup delillerin hepsi önümüze konulsaydı. Ben, cumhuriyet savcısına müşteki Tamer Tatar ile ilgili sorduğum bir sorunun cevabını zor aldım. Bu anlamıyla, savunma hakkımız da engellenmiştir” dedi.

Yakın zamanda bir bakanın, “Biz irticayı tehdit olmatan yeni çıkardık” dediğini öne süren Erol, “Demek ki 2 yıla kadar tehditti hala. Bu konuyla ilgili bakanlıkların falan genelgeleri varken, neden sadece Genelkurmay’a bağlı askerlerin yargılandığını anlamakta zorlanıyorum. Her şeyi Genelkurmay’dan istediniz ve hepsi de geldi. Bu davanın beraatla sonuçlanacağına inanıyorum. Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonunun anayasal bir zemini yok. Bunların hazırladığı raporun, bu davada delil olarak kabul edilmesi gayet düşündücüdür” diye konuştu.

Duruşmaya, ara verildi.

Kaynak: AA

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...