Son Dakika
24 Nisan 2024 Çarşamba

Kalaşnikov’u icat eden kişi öldü

24 Aralık 2013 Salı, 12:05
kalasnikovu-icat-eden-kisi-oldu-52b95bc926628

Dünya’da en çok üretimi gerçekleştirilen ve kullanılan silahlardan biri olarak bilinen ve kullanım yelpazesinin çok geniş olduğu tüfek Mihail Kalaşnikov tarafından 1947 yılında üretilmişti. Gelecek ayı görmek istiyorsan tomografi çektirmeli, Son Dakika Haberleri cerrahi konsültasyon istemeli ve kemoterapiyi araştırmalıyız. Üzgünüm. Timmy, mide bağırsak uzmanını çağırıp endoskopi formu isteyebilir misin? Elbette. Kahve içmeye vaktin var mı? Evet. Her şey yolunda mı? Evet. Çok iyi bir ameliyattan çıktım. Konuşabiliriz diye düşündüm. Doktor Kovac. Merhaba. Bugün gelmeyeceğinizi sanıyordum. Şef doktor eksiği olduğunu duydum. Sıkılmıştım. İyi misiniz? İyi görünüyorsunuz. İyiyim. Burada ne işin var? Timmy’yle konuştum. Yardıma ihtiyacınız olduğunu söyledi. Şuna bakabilir misin Haberler? Hastam Simon’ın tomografisi geldi. Bir okul müdürü seni arıyor Gates. Apandisit mi? Alo. Ağlıyor mu? Hayır. Anlamıyorum. Onunla konuşmama izin verin lütfen. Şu çekuma bak. Duvar kalınlaşmış ve şişme var. Sana okula gitmek zorunda olmadığını söylemiştim. Tamam. Seni almaya geleceğim. Müdürünle konuşayım. Tiflit bu. Bağışıklık sistemi zayıf olanlar, çekum enfeksiyonu yaşayabilir. Evet. Annesi öldü? Ameliyat mı edilmeli? Perforasyon olmadıkça antibiyotik tedavisi.
Dünyanın en popüler askeri tüfeklerinden olan AK-47 (Kaleşnikof) bayraklarda bile kullanılan bir simge oldu.
Yağmur, kum, toz, sualtı ve aşırı soğuk-sıcak havalarda bile sorunsuz atış yapabilen bu silahın mucidi Ruslar tarafından halk kahramanı olarak görüldü. Ondan sonra mı ameliyat? Normalde öyle. Lösemi olduğu düşünülürse, yaşayacağından şüpheliyim. Yani? Hayır. Aradığınız için teşekkürler. Yani bir şey yok. Ameliyat edilmez. Peki. Teşekkürler. Haberler üzgünüm. Sarah okulda sorun yaşıyormuş. Onu almam lazım. Seni sonra ararım, olur mu? Gidip bir kahve alacağım. Bir şey ister misin? Sana katılırım. Bu insanların sigortası yok. Doktora gidecek paraları yok. Bazıları ilaç bile alamıyor. Konu bu değil. Biraz yol gösterilirse klinik iyi olur diye düşündüm. Neden onları County Hastanesi’ne yollamadınız? Hiç County’ye gittiniz mi? Yirmi yıl önce orada staj yapmıştım. Günümüzde durumu kritik hastalarla dolu. Bazıları ilaç yazdırmaya geliyor. On iki saat bekledikleri oluyor. Yani kolaylık olsun diye miydi? İnsanlara yardım etmek içindi. Onun için programlar var. Evet, haklısınız. yaşın üstündeyseniz veya bakmanız gereken çocuğunuz varsa. Düşük maaş alan sıradan insanlar, programdan faydalanamıyor. Klinik zor durumdaki kişilere yardım ediyordu. Dört ameliyathane, dört hasta, dört böbrek.
Uzun süredir hasta olan ve geçtiğimiz haftalarda hastaneye kaldırılan Mihail Kalaşnikov dün akşam saatlerinde 94 yaşında hayat veda etti.

100 MİLYON TÜFEK

Bugüne kadar varyasyonlarıyla beraber 100 milyon adedin üstünde üretilen silah, Vietnam, Afganistan, Doğu Avrupa, Afrika ve Güney Asya’daki savaş ve iç-savaşlarda birçok gerilla ve askeri birlik tarafından kullanıldı.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...