Son Dakika
25 Nisan 2024 Perşembe

Fişlemenin Belgesi

07 Aralık 2013 Cumartesi, 08:08
fislemenin-belgesi-52a2b5c27182d

Bülent Ecevit imzasıyla, Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü tarafından bütün devlet kademelerine gönderilen 2 Şubat 1999 tarihli çok kapsamlı fişleme ve takip genelgesi, 15 Ocak 1999 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı’na dayandırılıyor.

AÇIK TEHDİT

İrticai, yıkıcı ve bölücü Kalbin ve aklın aynı yönde çalışması oldukça zordur. Bundan emin olabilirsin. Benimkiler, dostça geçinmeyi bile başaramıyorlar. Evet. Sahi mi? Hayır. Tamam, teşekkür ederim. Sorun ne? Professor Siyaset Haber, Haberler Haber, Haberler intihar etmiş. Şunu hiç unutmamalıyız: Daha doğar doğmaz, bizi hayatta kalmaya ikna edecek çok büyük bir sevgiye ihtiyaç duyarız. O sevgiyi bir kez elde ettik mi, bize daima eşlik eder. Ama evren soğuk bir yerdir. Onu duygularımızla dolduran bizleriz. Yine de bazı şartlar altında, artık buna değmeyeceği hissine de kapılabiliriz. Duyar duymaz geldim. Yalnız kalmak istemezsin düşündüm. Tanrım, korkunç bir olay. Onu aramıştım. Hiçbir rahatsızlığı yoktu. Kıytırık bir de not bırakmış, “Ben pencereden atlıyorum” diye. Koskoca bir entelektüelin bıraktığı nota bak: “Ben pencereden atlıyorum”. Bu ne saçmalık! Böyle örnek alınası bir insan!faaliyetlerin Türkiye Cumhuriyeti’nin temel niteliklerine karşı açık bir tehlike oluşturduğu ifade edilen genelgede, alınan bir dizi önlemin daha iyi uygulanması için yeni alınacak tedbirler sıralanıyor.

DAHA ETKİN İŞLEV

Ecevit’in genelgesinde Başbakanlık Takip ve Uygulamayı Koordinasyon Kurulu’nun irticai faaliyetlere karşı bir yıl boyunca yaptığı çalışmalardan övgüyle sözedilirken, En azından doğru düzgün bir not bırakabilirdi. Bir ailesi veya yakını falan var mı? Hayır. Hepsi savaşta ölmüş. Garip olan da bu zaten. Adam ,hayatın en kötü yanlarını gördü. Ama her zaman iyimser biri oldu. Hayata karşı hep “evet” diyebilen bir insandı. Ama bugün bir anda “hayır” diyeceği tuttu. Öğrencilerinin halini düşünebiliyor musun? Nasıl karşılayacaklardır kim bilir? İnsanlar neden intihar ederler anlamam. Büyüdüğüm yer olan Brooklyn’de, tanıdığım herkes fazlasıyla mutsuzdu. Yine de hiçkimse intihar etmezdi. Bu olay ne yazık ki programın yapımını da engelleyecektir. Bu adamın , Magazin filmini çektim. Hayatın güzelliklerinden bahsedip duruyordu. Şimdi ne yapacağım ben? O filmlerden olsa olsa gitar teli olur artık. Düşünüyorum da, insan geliştirmeye çalıştığı bir felsefi sistem üzerinde, ne kadar ayrıntılı bir çalışma yaparsa yapsın mutlaka eksik bir şeyler kalıyor. Bütün gün canım çok sıkkındı. Böyle aksi göründüğüm için özür dilerim.bunun daha etkin hale getirilmesi için yeni görev ve çalışma usulleri belirlendiği ifade ediliyor.

BU BİR CUMHURİYETİ KORUMA GÖREVİ

Genelgede, ekonomik, siyasi, sosyal, ve ticari alanlarda, yasal işlemlerin tereddütsüz uygulanması istenirken bunun bir Cumhuriyeti Koruma Görevi olduğu vurgulanıyor ve aynı özenin Cumhuriyet Savcıları tarafından da gösterilmesi isteniyor.

MEDYA İZLENSİN

Bu kapsamda medyaya özel bir parantez açılırken şöyle deniyor: “Özellikle, irticai, yıkıcı ve bölücü yayın yapan tüm radyo ve televizyonlar, kurulan sistem içerisinde izlenecek, zararlı yayınlar önlenecek ve sorumluları hakkında yasal işlem hemen yapılacaktır.”

YENİ YÖNTEMLERE FIRSAT VERMEYİN

İrticai unsurlar, bölücü ve yıkıcıların etkin mücadele karşısında yeni yöntemler geliştirdikleri ve önlemleri geçersiz kıldıklarına dikkat çekilerek, tüm kamu görevlerinden Son Dakika Haberleri Anlıyorum. Son Dakika Haberleri Çok ani bir darbe oldu. Sadece, yalnız kalmak istemeyeceğini düşündüm. Hayır, bunu yapma. Haftalardır yapmak istediğim bir şeydi. Son Dakika Haberleri Bunun farkında olmalısın. Son Dakika Haberleri Sen evlisin. Evet, evliyim. Ama böyle devam edeceğini sanmıyorum. Son Dakika Haberleri Yani biliyorsun Haber, Haberler Son Dakika Haberleri Ben henüz buna hazır değilim. Bana anlatmadığın bir şeyler mi var? Son Dakika Haberleri Hayır. Son Dakika Haberleri Başka biri mi var? Son Dakika Haberleri Sebebin Lester olduğunu söyleme sakın. Son Dakika Haberleri Sebep benim. Sadece ben. Sanırım boşanmanın etkisini hâlâ üzerimden atamadım. Ayrıca işle ilgili bazı huzursuzluklarım da var. Bunu fark etmemiş olabilirsin ama ben çok hırslı biriyimdir. Bu yüzden işleri en kısa zamanda yoluna koymam gerekiyor. Sadece kendimi biraz tedirgin hissediyorum. Son Dakika Haberleri Aklımı karıştırma benim. zafiyet oluşturacak görüntülerden kaçınmaları istenerek şu vurgu yapılıyor: “Bilhassa kılık kıyafet yönetmeliğinin uygulanmasında hassasiyet gösterilmesi gerekmektedir”

BU DİNE HİZMETTİR

Genelgede muhafazakar kesime yönelik devreye sokulan kurullar ve baskılar şöyle savunuluyor: “Dinin her türlü istismarı gerçek inanç ve iman sahibi vatandaşlarımıza yapılabilecek en büyük kötülüktür. Dini istismar edenlere mücadele dine ve gerçek inanç sahibi vatandaşlara yapılan kutsal bir hizmettir.”

HÜKÜMET OLARAK ARKANIZDAYIZ

Ecevit imzalı genelge şu cümlelerle bitiyor: “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, başta rejime yönelik irticai faaliyetler ile, bölücü ve yıkıcı faaliyetlerle mücadelede Son Dakika Haberleri Aklını karıştırmaya çalışmıyorum. Ne yaptığımı bilmiyorum. Gitsem iyi olacak. Gitmeliyim. Son Dakika Haberleri Daha yeni geldin. Son Dakika Haberleri Biliyorum ama gitmeliyim. Son Dakika Haberleri Üzgünüm. Amacım seni Haber, Haberler Son Dakika Haberleri Sorun değil. Daha sonra görüşürüz. Sadece Haber, Haberler Sonra görüşürüz. Lütfen girin. Haberi gazetede okuduk. Korkunç bir olay. Buraya birkaç yıldır geliyordu. Son Dakika Haberleri Lütfen oturun. Son Dakika Haberleri Teşekkür ederim. Sadece birkaç soru sormak için geldim. Kayıtlara göre, sizi hem buradan, hem de evinizden pek çok kere aramış. Gözleri konusunda çok endişeliydi. Son Dakika Haberleri Sorun neydi acaba? Son Dakika Haberleri Aslında ciddi bir şeyi yoktu. Birkaç ışık çakması, onu fazlaca endişelendirmiş. Onda asla ciddi bir soruna rastlamadım. Kendisine de pek çok kez bunun önemli bir sorun olmadığını anlatmaya çalıştım. Son Dakika Haberleri Cumhuriyetin Vali, Kaymakam ve Savcıların ile diğer tüm kamu görevlilerinin yanındadır.”

Kaynak: Star Gazetesi

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...