Son Dakika
25 Nisan 2024 Perşembe

Başbakan Fethiye’de açılış konuşması Yaptı İşte Detaylar

01 Aralık 2013 Pazar, 17:34
basbakan-fethiyede-acilis-konusmasi-yapti-iste-detaylar-529b55f15752a

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Muğla’nın Fethiye ilçesinde toplu açılış töreninde konuşma yaptı. Başbakan konuşmasında kredi kartlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Frank, sence de uygunsa, Bay Haber seninle tekrar konuşmak istiyor. Bak, Frank. Ben bu haberi sürdürmeye karar verdim. Haberi senin istediğin biçime getireceğim. Senin suçsuz olduğuna hala inanmadığımı da bilmeni istiyorum. Fakat araştırmak, gerçekleri elde etmek niyetindeyim. Fakat şunu aklından çıkarma. Yalan söylediğini yakalarsam, sana öyle bir darbe indiririm ki, yılını çeksen de şartlı tahliye bile alamazsın. Anlaştık mı? Benim korkacak bir şeyim yok. Anlaştık. Pekala, Frank. Bana biraz bilgi vermeni istiyorum. Şu, ah… Şu yargıç, bana sözünü ettiğin. Biliyorsun, şu ölen yargıç? Sana yeni bir yargılama hakkı elde etmeğe çalışacağını söylediğinde, bir görgü tanığı var mıydı? Evet, mübaşir vardı. Ahhah. Adı ne idi? Bilmiyorum. Şey, öğrenirim. Avukatının adı ne idi? Adı Underwood’du. Underwood. Mesleğini nerede sürdürüyor? Barodan atıldı. İşte bu muhteşem… barodan atılan bir avukat ve bir ölü yargıç. Pekala. Başka? Bir de Haber Skutnik var. Beni bulunduğum yere yerleştiren tek başına oydu. Beni teşhis etti. Fakat öteki iki görgü tanığı, Gruska ve postacı, hayır dedi. Faiz lobisine gönderme yapan Başbakan “Dikkat edin elinizde ne var ne yok alıp götürürler” dedi.

İşte Başbakan’ın o açıklamaları;

Bu ülkede faizin yüksek olması faiz lobisinin ihya olmasını sağladı. Bak şu kredi kartlarını alırken de lütfen hassas olun. Faiz lobisinin en büyük kaynağıdır. Paranız kadar yorganınız kadar ayağınızı uzatın. Evinizde ne var ne yok alıp götürürler. Onun için de bu konuda hassas olmanız lazım.

“BİZİM SİYASETİMİZ SİNDİRME SİYASETİ DEĞİLDİR”

Bizim siyasetimiz, ideoloji siyaseti değildir, hizmet siyasetidir. 11 yıldır bunu yaptık, bunu yapıyoruz, bunu yapacağız. Bizim siyasetimiz korkutma, sindirme siyaseti değildir. Sonra bir de Haberler yüzbaşısı vardı. Skutnik’e ben olduğumu söyleten oydu. Beni tutukladıklarında onun tam yanıbaşında duruyordu. Haber ondan korkuyordu. Adı neydi? Hiç öğrenemedim. Mahkemede yoktu. Şey, şu Skutnik hanımefendiyi nerede bulabilirim? Bil bilmiyorum. İyi malzeme. Bildiklerimin hepsi bu, fakat yalan yok. Yalan makinası testine girmek ister misin? Bay Haber, yıldır o cihaza girmek için bir fırsat beklemekteydim. Neyle karşı karşıya olduğunu biliyor musun? Eğer kötü giderse, mahvolursun. İyi giderse, elimizde sadece Leonarde Haber mesleki görüşü bulunur. Hukuksal anlamda geçerli değil. Testi alacağım. Pekala, bunu senin için ayarlayacağım. Bak, delikanlı. Haberin olsun. Haber’den ve şu yalan makinasından uzak dur. Oh, ondan korkum yok. Ben söyleyeyim de. Haberlerler, savcı, hatta bana inanan kendi avukatım oldu. Ben kolay bir lokmaydım. Beni o cihaza sokmaya ikna ettiler. Peki, ne oldu? Ne mi oldu? Müebbet yedim, öyle değil mi? Makinanın yaptığı tek şey insanın duygusal tepkilerini kaydetmek. Ah, kişinin üst koluna bir kan basıncı kelepçesi yerleştiriyoruz. Hakkari’de bizim miletvekilimiz yok diye, oraya hizmet vermeyelim diye bir şey yapmadık. Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda ne gerekiyorsa oraya da götürdük. Aynı şeyi Şırnak’ta da yaptık. Doğu, Güneydoğu tarihinde görmediği yatırımları bizim dönemimizde gördü. Daha da görmeye devam edecek.

“MUĞLA’YA 5.5 KATRİLYON YATIRIM”

Aynı şeyi Batı’ya da yaptık.Muğla’da 5.5 katrilyon yatırım yaptık. Muğla’da birinci parti değiliz demedik. Olması gereken neyse onu yapacağız. Daha ideali neyse onu yapacağız.

Seçim döneminde sandıklar kapanır, bizim için o oranlar gündemimizden çıkar. Oy oranlarına göre muamele eden bir iktidar değiliz. 81 vilayet bizim için aynıdır. Nerede insan varsa nerede can varsa biz onlara hizmet götürme gayesi içinde olduk.

EĞİTİM İÇİN ATILAN ADIMLAR

Geldiğimizden bu yana eğitimde attığımız adımlar ortada. Cumhuriyet tarihinde yapılmış kadar neredeyse derslik yaptık. Okullarımıza bilgisayarlar gönderdik. Şimdi de Fatih Projesi Ve sonra, atışlardan zamanlama düzeneğine kan basıncındaki ve bu iğnede beliren atışlardaki değişiklikler kaydedilir. Daha sonra solunum kaydedici kişinin göğsüne sıkıca bağlanır ve biz nefes alıştaki değişiklikleri kaydederiz. Avuç içindeki ve dışındaki elektrotlar ise derinin elektriksel geçirgenliğindeki değişiklikleri kaydetmek içindir. duygusal tepki duygusallık açısından çok duyarlı bir ölçüttür. Bay Haber senin için tamamıyla hazır, Frank. Otur, Frank. Sadece rahat ol ve gevşe. Elimden geleni yaparım, Bay Haber. Merhaba, Mac. Burada ne yapıyorsun? Kardeşimi görmeğe Decatur’a gidiyordum, bir uğrayayım dedim. Daha önce hiç yalan testi görmemiştim. Decatur tam aksi istikamette. Evet, şey, yolu uzattım, buradan dolanayım dedim. Evet. Evet. Bunlar elektrotlar. Onları avuç içine ve dışına tutturdum. Buradan sinir sistemindeki elektriksel değişiklikleri elde edeceğiz. Şimdi bir deneme testi yapmağa çalışacağım. Bu kartlardan birini almanı istiyorum, ona bak, seçtiğin kartı aklında tut, ve sonra da pakete geri yerleştir. çalışması başlattık. Okullarımızın bazı sınıflarına akıllı tahta uygulaması başlattık. Kara tahtadan akıllı tahtalara geçiş yaptık. Şimdi de öğrencilerimize tablet veriyoruz.

“DÜNYA TÜRKİYE’Yİ KONUŞUYOR”

Türkiye’nin dünyada etkinliği arttı. Dünyanın bütün başkentlerinde, gazetelerinde televizyonlarında Türkiye konuşuluyor. Bundan 15-20 yıl önce yabancı basında Türkiye ile ilgili haber çıkınca olay oluyordu. Ama şu an dünya medyası Türkiye’nin güzelliklerini her an yazıyor. Marmaray’ı yazıyor. Biz Pendik’i, Pekin’i Londra’ya bağlıyoruz. Muhalefet nerede? Onlar hala nasıl kulp takılır, ona bakıyorlar.

Bu göreve geldiğimizde İstanbul’da bir tane kongre merkezi yoktu. İstanbul’a kongre merkezlerini biz kazandırdık.Antalya’da da Muğla’da da adımlar atalım diyoruz. Sadece yaz mevsiminde çalışan bir Fethiye değil Muğla değil yaz kış çalışan bir Muğla istiyoruz. Bunu biz yaparız.

AYAĞINIZI YORGANINIZA GÖRE UZATIN

Şu an dünya Türkiye’nin ekonomisini konuşuyor. Eskiden delikli bir kuruşla tuvalete giderdik. Bunların iktidarında 1 milyon lira ile tuvalete gittik. Dedik ki, biz bu sıfırları atacağız. Enflasyon patlar dediler. Enflasyon patlamadı, çatladı. Bizden önce enflasyon 3 haneli rakamlara çıkmıştı, şimdi tek hanelerde. Enflasyon bir canavardı değil mi? Şimdi böyle bir durum yok.

Kredi kartları da faiz lobisinin en büyük kaynağıdır. Paranız kadar, yorganınız kadar ayağınızı uzatın. Evinizde ne var ne yok alır götürürler.

“EĞER SUSSAYDIK BÜYÜYEMEZDİK”

Bize Suriye’de ne işiniz var diye soruyorlar. Mısır ile niye bu kadar ilgilisiniz diye soruyorlar. Bizim orada şehitlerimiz var. Tarihimiz var. Kapılarını herekese kapatan büyük devlet olamaz. Eğer Suriye, Irak, Lübnan, Filistin sorunlarında sussaydık büyük devlet olamaz, ekonomiyi bu kadar büyütemezdik. Veren el alan elden hayırlıdır. Korkularla büyük devlet olunmaz.

“ASİLİME EDEN BÜYÜK DEVLET OLAMAZ”

Vatandaşının kılık kıyafetinden korkan, ona göre vatandaşını ayırandan büyük devlet olamaz. Vatandaşının etnik kökeninden dilinden korkan büyük devlet olamaz. Türk’ü sevdiğim kadar Kürt’ü de seviyorum. Gürcü, Laz, Arnavut, Boşnak’ı da seviyorum. Onları da Allah yarattığı için seviyorum. Bizim farkımız bu. Reddeden, asimile eden, inkar eden büyük devlet olamaz. Ege’yi kucaklayan, Doğu’yu da Güney Doğu’yu da kucaklayacak. Biz yola çıkarken “etnik ya da bölgesel milliyetçilik yapmayacağız” dedik.

Biz Laik bir devletin yöneticisi olarak tüm inançlara eşit mesafedeyiz. Bizi hor gördüler. Kızlarımız başka memleketlerde okumak zorunda kaldılar. Şimdi hepsi üniversteye gidiyor, kamuda çalışıyor. Var mı bir sıkıntı? Yeni Türkiye böyle olacak.

“TÜRKİYE DAHA DA ÇOK BÜYÜYECEK”

2023’e böyle yürüyoruz. 2053 daha farklı olacak. 2071 daha farklı olacak. Hayalimizdeki, hedefimizdeki yeni Türkiye bu olacak. Özüne rücu eden bir Türkiye olacak. Geçmişten aldığımız ilhamla geleceğe yürüyoruz. Çocuklarımız torunlarımız Türkiye’yi daha da büyütecekler.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...