Son Dakika
24 Nisan 2024 Çarşamba

28 Şubat’ın 48. Duruşması Karadayı’nın duruşma anı resmedildi

12 Aralık 2013 Perşembe, 20:48
28-subatin-48-durusmasi-karadayinin-durusma-ani-resmedildi-52aa03992fa52

28 Şubat davasının bir numaralı sanıklarından biri olan 28 Şubat döneminin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, davanın 48. duruşmasında Ankara Adliyesi’ne geldi. Bir, iki, üç. Satürasyon . Doğru olduğuna emin misin? Evet. Dalga şekli iyiydi. Peki. Solunum sığ, altta düşük. Oksijen torbasını fırlat. İlaç kullanıyor mu? Orkestrada birlikteyiz. Aslında arkadaş sayılmayız. Anne babasını arayan oldu mu? Timmy arıyor. Nabız düşük. Taşikardi. Kalp atışı . Uyuşturucu kullanıyor musunuz? Öyle şeylere bulaşmayız. Peki. Düştü mü? Kavga mı ettiniz? Bayıldı. Peki. Tüp gerekecek. Bir ‘lik, bir de MAC . Damar yolu açtım. Ne istiyorsun? Tam kan sayımı, travma paneli, uyuşturucu testi. Kan grubu belirlensin. Cerrahiye Haber buraya gelip travma muayenesi yapmaları gerektiğini haber ver. Benim suçum değildi. Yemin ederim. Arteryel kan gazı alalım. Bu sabah bana dönmedin. Ne? Bu sabah beni aramadın. Şu Morris tam bir adi. Ne oldu? Beni eve yolluyor. Ne yaptın? Birinin çıkan omzunu yerine oturttum. Yaptığım buydu. Anlamıyorum. Hasta için en güvenlisi neyse onu yapmaya çalışıyordum. Sonra geldi ve bana büyüklük tasladı. Yani ona karşı mı geldin? Önemli olan bu değil. Önemli olan bu. Hayır, değil.

Karadayı, 103 sanığa darbeye teşebbüs suçlamasıyla Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada bugün savunma yaptı. Duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar, müştekiler ve tarafların avukatları katıldı.
Mahkemelerde fotoğraf ve görüntü çekimine izin verilmediği için Bunu konuşmak bile istemiyorum. Unut gitsin. Morris’ten özür dilesene. Pişman değilim. Yani Son Dakika Haberleri Yani ben yalaka değilim. Şikayet edilmeyi mi istiyorsun yani? Onda beni şikayet edecek yürek yok. Haber. Ne var? Doktor Crenshaw’ın çağrılarını görmezden geldiğin için şunu sana okumamı istedi. “Travma odasına gel. Karadayı’nın katıldığı duruşma anı amatör çizimler yapan Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabiri Seyfettin Koçak tarafından resmedildi.
Karede Karadayı elinde mikrofon olduğu halde mahkeme heyetine açıklamalarda bulunuyor.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...