Son Dakika
23 Nisan 2024 Salı

Başbakan Erdoğan’dan ünlü modacı Şansal’a Dava

29 Kasım 2013 Cuma, 12:03
basbakan-erdogandan-unlu-modaci-sansala-dava-529865f380858

Başbakan Erdoğan’ın avukatları, kendisini ‘terzi yamağı’ olarak adlandıran tanınmış modacı Barbaros Şansal hakkında sosyal paylaşım sitesi Twitter’da, ‘twitter.com/barbarossansal’ adlı Seni aradığımızı biliyordun. Yakın arkadaşların Helen’le Haber’i tutukladığımızı biliyordun. İleri sürdüğün gibi masum idiysen niçin teslim olmadın? Ben ben korktum. Ben bazan Haber’nın yerine takılırdım. Onun tanıdığı herkesin tutuklandığını duyunca, ee, beni kimsenin atlamayacağını düşünerek kaçtım. Şimdi biliyorum ki, hata yapmışım. Fakat kendi isteğimle teslim oldum, değil mi? O gece Haberler’in evine gittiğinde, orada uyumak için ne mazeret ileri sürdün? Hiç bir mazeret belirtmedim. Arada bir geceyi orada geçirirdim. Onlara hiçbir mazeret göstermedin? Göstermedim, sadece orada kalmama izin vermelerini istedim, onlar da izin verdiler. Onlara hiçbir mazeret göstermediğine emin misin? Eminim. CEZA MAHKEMESİ Yargıç Moulton Bir görgü tanığının teşhisinden sonra, Haber ve Son Dakika Haberleri memur Bundy’nin öldürülmesinden dolayı tutuklandı ve hızla mahkemeye çıkarıldı. Size soruyorum, Bayan Skutnik, mahkeme salonunda Haberler Son Dakika Haberleri’yi öldüren iki adamı görüyor musun? Evet, efendim. O… ve o. Ateş edilmeden önce bu adamlardan birini hiç görmüş müydün? Oh, elbette. adresten atılan tweetler hakkında şikayetçi oldu.

FACEBOOK’TA PAYLAŞIM

Dilekçede, Barbaros Şansal’ın ismini taşıyan ‘barbarossansal’ isimli adresten atılan mesajların eş zamanlı olarak bir başka paylaşım sitesi olan Facebook’daki ‘facebook.com/terziyamagi2′ isimli adreste de paylaşıldığı belirtildi.

GEREKÇESİ HAREKET DOLU YORUMLAR

Çeşitli tarihlerde yapılan yazı Şartlı tahliye memuruna Perşembe günü gittin, Cuma günü değil. İşte senin rapor kartın. Senin kafan karışmış, oğlum. Biraz daha kesin olmağa çalış. Aralık saat :’da nerede idin? Ben… ben karımlaydım. Anımsıyorum, çünkü karımın yapacağı pasta için ceviz kabuklarını ayıklamasına yardım ediyordum. Şartlı tahliye memurunu gördüğün gün konusunda yanıldın. Belki Aralığın ‘unda evde ceviz kabukları ayıkladığın konusunda da yanılmışsındır. Ben… şartlı tahliye memuru konusunda yanıldığımı biliyorum, fakat öteki konuda doğru olduğumu biliyorum. Bu ifade bir saat önce karın tarafından imzalandı. “Kocam Aralık ayının dokuzunda evde benimle birlikte idi. Bunu anımsıyorum, çünkü bana hurma çekirdeklerini ayıklamakta yardım ediyordu.” Ceviz olduğundan emin misin? Bilmiyorum. Karım mutlaka yanılmıştır. Karısı, Helen, salıverildi. Fakat Frank’ın önemsiz noktalardaki karışık ifadesi ve önemsiz Haberler sicili nedeniyle şüpheli olarak tutuklandı. Sonunda, altı haftalık saklanmadan sonra Son Dakika Haberleri da masumiyetini ileri sürerek Haberlere teslim oldu. paylaşımlarında AK Parti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Başbakanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsiyet haklarına saldırıda bulunulduğunun savunulduğu dilekçede, “Erdoğan’ın şeref, haysiyet ve onuruna yönelik fevkalade ağır küfür, saldırı, iftira, hakaretler, yorumlarda bulunduğu” belirtildi.

İDDİANAME HAZIRLANDI

Şikayet dilekçesinde, şüphelinin iletilerini twitter’daki 9 bin 645, Facebook’da ise 33 bin 882 kişi tarafından görüldüğü ve paylaşıldığı bilgisine yer verildi. Söz konusu şikayetin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da modacı Şansal hakkında iddianame hazırladı.

2 YIL 3 AY HAPİS İSTEMİ

Şansal hakkında Erdoğan için ‘onur ve şeref ve saygınlığını rencide etmek’ suçundan 2 yıl 3 ay hapsi istenen iddianamede, paylaşımları yapan kişinin Soğuk için, bire bir. Teşekkürler, Haber Haberler, Haber Haberleri ara. Çabuk. Alo. Alo, Santral. Bana Haberleri bağlayın. Evet. Çabuk olun, lütfen. BİR POLİS DAHA ÖLDÜRÜLDÜ Devriye görevi yapan Haberler içki kaçakçısının dükkanında vuruldu. Bu köşeye sıkıştırılmış, korkutulmuş içki kaçakçısı şüpheleri Son Dakika Haberleri adında biri üzerine toplayan bir ifade vermişti. Son Dakika Haberleri bulunamadı. Fakat iki hafta sonra, bir başka kaynaktan gelen bir ihbar Zaleska’nın cinayet gecesini arkadaşı Haber ile birlikte geçirdiğini ortaya çıkardı. Haberler Helen ve Haber’in evine baskın yaptı. Helen ve Frank sorgulama için gözaltına alındı. Haber Son Dakika Haberleri’nın cinayet gecesini evinde geçirdiğini kabul etti, fakat cinayet konusunda bir şey bilmediğinde ısrar etti. Tomek niçin senin evinde uyumak istedi? Şey, yaşlı babasıyla başı dertteydi. Eve gitmekten korkuyordu. Şartlı tahliye memuruna en son ne zaman rapor verdin? Geçen Cuma günü. Perşembe olmadığından emin misin? Eminim, Cuma günü olduğunu biliyorum, çünkü o gün karımın bir bebeğimiz olacağını söylediği gündü. açık kimlik ve adres bilgileri tespit edilemediği belirtilse de dava açmaya yeterli şüphe bulunduğu açıklandı.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...