Son Dakika
29 Mart 2024 Cuma

TÜİK Geçtiğimiz yıllarda illere göre işsizlik istatisliklerini açıkladı

02 Aralık 2013 Pazartesi, 23:48
işsizlıik

İstatislik Kurumu Verilerine göre

Türkiye İstatistik Kurumu, 2011 ve 2012’nin İl Düzeyinde Temel İşgücü Göstergeleri’ni açıkladı. 2012’de en yüksek işsizlik Batman’da, en düşük işsizlik ise Kütahya’da gerçekleşti.
Türkiye İstatistik Kurumu, 2011 ve 2012 yıllarına ilişkin İl Düzeyinde Temel İşgücü Göstergeleri’ni açıkladı. Buna göre, Türkiye genelinde 2011’de işsizlik oranı Haber Hudson! Hadi gidelim. Kilitli. Tamamdır. Gidelim! Hadi, hadi! Kapat, Gorman! Kaynatın! Burke! olsun sana! Aç şu kapıyı! Geri çekil. Haber Acele et. Haber Gorman, önümden çekil! Haber Ripley, bu taraftan! Haber Ne? Bekle. Arkama geç. Her ne yapıyorsan çabuk yap. Haber ! Haber Hadi gidelim! Yürü! Haber İniş pisti hangi tarafta? Haber Bu taraf? Sağdan git! Bu tarafa. Bu tarafa. Haber Hangi taraf? Haber Düz git, sonra sol. Bishop, beni duyuyor musun? Cevap ver. Tamam. Gemi yolda. Tahmini varış süresi dakika. İyi. Orada bekle. Biz yoldayız! Haber Şimdi ne tarafa? Haber Şu tarafa. Haber Hayır, bekle. Bu tarafa. Haber Emin misin? Vasquez, yürü! Haber Hemen şu yukarıda. Buranın üstü. Haber ! Neredeyse vardık! Newt, bekle! Newt! Vasquez! Git! Hayır..! Newt! Şu yukarıda. Çatıya kestirme bir yol var! ! Sen hep işe yaramazın tekiydin, Gorman. Newt! Haber Haber Haber Newt! ! yakala onu! Acele et! Sıkı tutun, Newt. Haber Kayıyorum. yüzde 9,8, 2012’de yüzde 9,2 olarak tahmin edildi.

Türkiye genelinde 2011’de işsizlik oranı yüzde 9,8 ve 2012’de yüzde 9,2 olarak tahmin edildi. Geçen yıl işsizlik oranının en yüksek olduğu iller Batman, Mardin ve Siirt; işsizlik oranının en düşük olduğu iller ise Kütahya, Uşak, Haber Düşmesin! Haber Haber Haber Sıkı tutun! Haber İmdat! Haber Tuttum! Tuttum seni. Newt!.. Hayır! Hadi. Yerini bununla bulabiliriz. Olduğun yerde kal, Newt. Haber Ripley Son Dakika Haberleri ! Haber Geliyoruz! Haber Bu taraftan. Yakınımızda. Newt! Haber Neredesin? Beni duyuyor musun? Haber Newt! Haber Buradayım. Buradayım. Nerede? Newt, iyi misin? Kesmek zorundayız. Aşağı in, tatlım. Kesmemiz gerekiyor. Newt? Şimdi sakın kımıldama. Sabit şekilde dur. Tamam. Neredeyse geldik. Dayan biraz tamam mı? Haber çabuk ol. Haber Farkındayım. Haber Farkındayım. Haber Ciddiyim. Newt, sakın kımıldama. Haber Neredeyse bitti. Haber Hayır. Newt! Hayır, hayır! Haber Gidelim! Haber Hayır. Öldürmüyorlar. Öldürmüyorlar.. Haber Yaşıyor, o yaşıyor! Haber Tamam. Sana inanıyorum. Yaşıyor. Gitmek zorundayız. Hemen! Son Dakika Haberleri Çıkar şunu. Çıkar. İşte. Gidelim. Hadi, başarabilirsin. Bishop! Ne kadar vakit var? Epey. dakika. Manisa, Ardahan ve Afyonkarahisar olararak belirlendi.

Model çalışması sonucuna göre 2011’de işsizlik oranının en yüksek olduğu iller sırasıyla Adıyaman (yüzde 16,1), İzmir (yüzde 14,7) ve Gaziantep (yüzde 14,4) olarak belirlendi. İşsizlik oranının en düşük olduğu iller Kütahya (yüzde 4,6), Haber Ayrılmıyoruz. Haber Öyle mi? Duymak istemiyorum, Bishop. O yaşıyor, hala vakit var. dakika içinde burası buhar bulutu olacak. Haber ayrılmasına müsaade etme. Haber Hiç bir yere gitmiyoruz. Haber Görüşürüz, . Haber Dwayne. Adım Dwayne. Ellen. Çok kalma, Ellen. Dikkat! Acil durum. Bütün personel derhal binayı terk etmeli. Minimum güvenli mesafeye ulaşabilmeniz için şu anda dakikanız var. Dikkat! Acil durum. Bütün personel derhal binayı terk etmeli. Minimum güvenli mesafeye ulaşabilmeniz için şu anda dakikanız var. Haber Haber Bana sarıl! Sıkı tutun! Gidelim! Arkamızdalar! Dikkat acil durum. Bütün personel derhal binayı terk etmeli. Dikkat! Acil durum. Bütün personel derhal binayı terk etmeli. Minimum güvenli mesafeye ulaşabilmeniz için şu anda dakikanız var. Hadi, olsun! Bana tutun! Dikkat! Acil durum. Bütün personel derhal binayı terk etmeli. Minimum güvenli mesafeye ulaşabilmeniz için şu anda dakikanız var. Hayır! Manisa, Uşak ve Çorum (yüzde 4,7), ve Çanakkale (yüzde 4,8) oldu.

Geçen yıl ise işsizlik oranının en yüksek olduğu iller sırasıyla Batman (yüzde 25), Mardin (yüzde 20,9) ve Siirt (yüzde 20) olarak belirlendi.

İşsizlik oranının en düşük olduğu iller ise Kütahya ve Uşak (yüzde 4,2), Manisa ve Ardahan (yüzde 4,4) ve Afyonkarahisar (yüzde 4,6) olarak tahmin edildi.

İstihdam oranları

Türkiye genelinde, 2011’de istihdam oranı yüzde 45 ve 2012’de yüzde 45,4 olarak hesaplandı.

Model çalışması sonucuna göre 2011’de istihdam oranının en yüksek olduğu iller Burdur ve Kastamonu Bishop! olsun sana! Kapa gözlerini, bebeğim. Bak! Hadi! Hadi! Uçur şunu, Bishop! Geçti. Güvendeyiz. Başardık. Geleceğini biliyordum. İyileşecektir. Şimdi daldı. Ağrısı için ikinci bir iğne yapmak zorunda kaldım. Onu revire taşımamız için sedyeye ihtiyacımız var. Tamam. Korkuttuysam özür dilerim. O platform çok dengesizleşmeye başlamıştı. Daire çizmek ve işlerin sizi oradan alamayacak kadar zorlaşmamasını ummak zorunda kaldım. Haber İyi iş çıkardın. Haber Öyle mi? Evet. Git. Yürü. Hayır. Buraya! buraya! Kaç! Buraya! Uzak dur ondan, k.ltak seni! Hadi. Hadi! Haber Bishop! Haber Anneciğim! Haber Aman Tanrım! Bir insan için hiç fena değil. Dönüş yolu boyunca uyuyacak mıyız? Dönüş yolu boyunca. Rüya görebilir miyim? Evet tatlım. Sanırım ikimiz de görebiliriz. İyice uyu. Olumlu. (yüzde 58,4), Bartın (yüzde 56,6) ve Sinop (yüzde 56,1) olarak belirlendi. İstihdam oranının en düşük olduğu iller ise Diyarbakır (yüzde 28), Siirt (yüzde 29,1) ve Batman (yüzde 29,5) oldu.

Geçen yıl istihdam oranının en yüksek olduğu iller Bartın (yüzde 57,5), Ardahan (yüzde 57,3) ve Burdur (yüzde 55,8) olarak tahmin edildi. İstihdam oranının en düşük olduğu iller ise Diyarbakır (yüzde 25), Batman (yüzde 26,5) ve Siirt (yüzde 27,2) olarak hesaplandı.

İşgücüne katılma oranı

İşgücünün önemli bir göstergesi olan işgücüne katılma oranı, 2011 Hanehalkı İşgücü Araştırması yıllık sonuçlarına göre, Türkiye genelinde yüzde 49,9, 2012’de yüzde 50 olarak tahmin edildi.

İşgücüne katılma oranının en yüksek olduğu iller 2011’de sırasıyla Burdur (yüzde 62,5), Kastamonu (yüzde 61,7) ve Bartın (yüzde 60,1), işgücüne katılım oranının en düşük olduğu iller ise Diyarbakır (yüzde 30,6), Siirt (yüzde 33,0) ve Mardin (yüzde 34,1) oldu.

Geçen yıl işgücüne katılma oranının en yüksek olduğu iller Bartın (yüzde 60,9), Ardahan (yüzde 60) ve gerçekten ölü mü yoksa sadece bilincini mi kaybetmiş anlayamadım Anlayacağınız, kemer felan görmedim Koşarak yardım çağırmak istedim böylece suni tenefüs yapabilecektim Orada sadece birkaç dakika bulundum Bu kadın sadece birkaç dakikadır ölü Pekala, bu işi bitirmenin zamanı Şimdi, bu kemer senin mi değil mi? Size yüzüncü kez söylüyorum. Değil! Olmadığını nasıl biliyorsun? Zaten bir trençkotunun olduğunu kabul ettin “Don’t put down ” “got”, put “had” a ” raincoat.” Haber Kaybettiğin Haber Hayır, hayır kaybetmedim, çalındı Neden söylediğim herşeyi çarpıtmaya çalışıyorsun? Heyecanlanma, yaşlı adam, bu sadece formalite Demek çalındı, eh, öyle olsun. Ne zaman çalınmıştı? Şey, hatırlayamıyorum Anlayacağınız, arabada bırakıp sigara almaya gitmiştim Döndüğümde yoktu Yani kısaca buhar olup uçtu? Nasıl bir yerdeydiniz? Genel bir büfeydi Tom’un Şapkası Anlaşıldı. Bunu bırakalım Şimdi, ölen kadını iyi tanır mıydınız? Evet, şöyle böyle, Amerika’dan tanırdım Sizin oldukça yakın arkadaş Burdur (yüzde 59,2), işgücüne katılım oranının en düşük olduğu iller ise Diyarbakır (yüzde 26,9), Şanlıurfa (yüzde 30,4) ve Siirt (yüzde 34,0) olarak hesaplandı.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...