Son Dakika
19 Nisan 2024 Cuma

Artık Yoksulluk Sınırı 3470 TL’ye Geldi.

27 Kasım 2013 Çarşamba, 03:03
yoksulluk-siniri-3-bin-470-tlye-dayandi-5295417492453

Açlık Ve Yoksulluk Sınırı Kasım Ayı sonuçları Açıklandı.

 

Türk-İş, çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımalarını belirlemek amacıyla 26 yıldan bu yana her ay düzenli olarak yapılan “Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması”nın Kasım ayı sonuçlarını açıkladı.

Buna göre Kasım ayında Kişinin, hangi milletten olursa olsun, kendi hükümetini seçme şansının olması temel bir Amerikan kavramıdır. Japonlara bu hak verilseydi,İmparatorlarını ülkenin sembolik başkanı olarak seçerlerdi. Gerçekte kansız istilamız için, İmparatorun hizmetlerini talep ettik. Onun emriyle, yedi milyon asker silahlarını bıraktı. Bu hareketiyle yüzbinlerce Amerikan askerinin zayiatı önlenmiş oldu. Savaş kovuşturmasında masumiyeti yada suçluluğu bilinemeyecektir. Ama savaşın bitirilmesindeki kesin rolü su götürmezdir. Eğer İmparator savaş suçlarından yargılanırsa, hükümet yapısı yıkılacak, ve geniş çaplı ayaklanma kaçınılmaz olacaktır. Kaos ve katliam olacak. Milyonlarca Amerikalı çalışanın istilanın gerçekleştiğini gözlemlemesi yıllar alacak. Son DakikaHaberleri Uzaklaş. Son DakikaHaberleri Efendim! Sonuç olarak, Japon halkı çok acılar çekti, diğer bütün sebeplerin ötesinde, dikkate almanızı Haberler şiddetle tavsiye ederim ki İmparator, tahtında halkının lideri olarakdört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarı bin 65 TL oldu. Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarı ise 3 bin 470.42 TL oldu.
Türk-İş tarafından “insana yaraşır geçim koşulları” tutarını hesaplamaya dönük olarak yapılan araştırmanın sonucuna göre; dört kişilik ailenin yaşam maliyetikalmalıdır. Haber Bunu duyun. Bunu duyun. Limanda mayın temizlenmesine başlanılacakmış. İkinci bir emre kadar tüm küçük gemiler silahsız kalacakmış. Bu da neyin nesi? Soruşturmamın sonucu, efendim. Ne soruşturması? Bu sadece senin görüşün, Hiçbir delil bulamadım. Hiçbir somut delil yok, efendim, ama yapmamız gereken bu. Neye dayanarak, kendi inancına mı? Burada Japonya’yı yeniden inşa etme gerçeğiyle bulunduğumuza, ve asla Haberler Ben burada Japonya’nın geleceğini belirleyecek istilanın en büyük kararını vermek üzereyim ama elimde sadece varsayım var. Asla İmparator’un ne kadar işin içinde olduğunu bilemeyeceğiz, efendim. Binlerce yıl arasak bile yine bilemeyeceğiz. Kararımızı vermeliyiz. Ben verdim. Washington’u arayıp onlara, Haber ‘a güvenerek kararımı veriyorum mu diyeyim? Hayır, efendim. Bu kararı veriyorsunuz çünkü İmparatoru, suçlayacak hiçbir şey yok, yıl başına göre 262 TL artış gösterirken, gıda harcaması tutarına on ayın sonunda gelen ek yük ise 80 TL olduğu vurgulandı.

Çalışanların, haneye giren toplam gelirlerinin 2013 yılı itibariyle “yaşam maliyeti”ndeki artışın gerisinde kalması durumunda geçim koşullarının bozulmakta olduğu belirtilen araştırmada şunlar kaydedildi: “Örneğin Kasım efendim. Otur. Efendim, Hirohito’ya eğer teslim olurlarsa Japonya’da Haberler İmparatorluk makamının devam edeceğine söz verdik, ve teslim de oldular. Savaşı kimin başlattığını asla bilemeyeceğiz ancak kimin sonlandırdığını biliyoruz. İmparator’u aklayacak olsam bile, hiçbirşey ama hiçbirşey, durumumu tehlikeye sokamaz. Aleyhinde hiçbir kanıt yok efendim. Bomba! Öylese, onunla görüşmek istiyorum. Kiminle, efendim? Bütün kaderimi bağladığım bu hükümdar ile. Yüz yüze mi? Evet. Washington’u aramadan önce, onunla tanışma, elini sıkmak, gözlerinin içine bakıp, nasıl bir adam olduğunu görmek istiyorum. Hirohito’ya son dakika daveti gönderemeyiz, efendim. Ben kimseyi davet etmiyorum, , sen ediyorsun. Efendim. Bana kanıt getirmedin, öyleyse İmparator’u getir. Öyleyse aramanızı ertelemenizi talep ediyorum, efendim. Madem sonlarını göreceğiz, o zaman istifimizi bozmayalım. Tam bir gün öndeyiz, Şu an Washington’da hala dün. Majesteleri gelmeyecek. Bence, efendim, 2013 itibariyle tek bir işçi için hesaplanan yaşama maliyeti bin 172 TL’dir ve yılbaşına göre 111 TL artış göstermiştir. Oysa tek işçi için belirlenen asgari ücret, yıl içinde iki kez artmasına rağmen sadece 64 TL artış göstermiştir.Asgari yaşam maliyetini karşılayacak ücret düzeyi belirlenmeden, mevcut ücretin enflasyon kadar artırılması yoksulluğu ortadan kaldırmamaktadır.”

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...