Son Dakika
28 Mart 2024 Perşembe

Sıcak çay kalbe bire bir

25 Aralık 2013 Çarşamba, 09:57
sicak-cay-kalbe-bire-bir-52ba8de83cce5

Uzmanlar, hepimizin 1. isteği olan sağlıklı bir yaşam geçirmek için çaba göstermek gerektiğini belirten uzmanlar, özellikle beslenme alışkanlıklarımızı gözden geçirip yanlış olanları terk etme tavsiyesinde Hayır, önemli. Sarah’ın böyle bir şeyin üstesinden gelmesi için erken olduğuna karar vermiştik. Bir saat daha uyu. Buraya geldiğini bile anlamaz. O zaman ne söyleyeceksin? Ne söyleyeceğim? Yapma! Doğru olup olmadığını bile bilmiyorum. Test yaptırırsan öğrenirsin. Ne yapacağım? “DNA’ndan alabilir miyim? Baban olup olmadığımı öğreneceğim” mi diyeceğim? Ya değilsem? Çocuğun kafasını karıştırmak istemiyorum. Öğrenmeye korkuyor musun? Hayır. Belki de. Bilmiyorum. Belki biyolojinin bir önemi yoktur. Elbette önemli. Gitmeden bir şeyler yemek ister misin? Hayır, gereği yok. Meyve suyu ister misin? Meyve suyumuz yok. Özür dilerim. Seni uyandırdık mı? Hayır. Uyuyamadım. Gidiyorum. Gizlice kaçmana gerek yok. Gizlice kaçmıyor. İşe gidiyor. Geç kaldım. Sana sonra çağrı bırakırım. Peki. Kahve yaptım. Ne zamandır kahve içiyorsun? Meyve suyumuz kalmadığından bu yana. Ben de biraz alayım. Affedersin. Alışverişe çıkacaktım. İstersen yemek, alışveriş ve temizlikle ilgilenebilirim. bulunuyor.

Uzmanlar, hepimizin birinci isteği olan sağlıklı bir yaşam sürmek için çaba göstermek gerektiğini belirten uzmanlar, özellikle beslenme alışkanlıklarımızı gözden geçirip yanlış olanları terk etme tavsiyesinde bulunuyor.

İşte sağlıklı bir yaşam için yapabileceklerimiz…

Gün içerisinde yediğimiz ve içtiğimiz gıdalar bize daha zinde bir yaşamın anahtarını sunuyor. Bazı besinler ise yanlış kullanımları sebebiyle birçok hastalığa yol açıyor.

Reem Nöroloji Merkezi Kurucusu Dr. Mehmet Yavuz çay gibi sıcak tüketilen bazı içeceklerin ömrü uzattığını aktardı ve konu hakkında bilinmeyenleri anlattı.

Yemeklerden sonra sıcak çay ya da su içmek kişileri, kalp krizi ya da beyin damar hastalıklarından korumaktadır. Aynı şekilde birçok ülkede de yemeklerden sonra çay içmek bir alışkanlıktır.

Çinliler ve Japonlar da yemeklerinden sonra soğuk su değil sıcak çay içmektedirler. Ülkemizde de çoğu bölgelerimizde yemekten sonra çay içmek bir gelenektir.

Yemek sonrası soğuk içmeyin

Yemek arasında su içmek zararlı değildir. Fakat yemeklerden sonra su, Bunları yaparsan ödevlerini ne zaman yapacak, erkeklerle ne zaman telefonda konuşacaksın? Buna çok yönlülük deniyor. Bir cerraha sabahın :’inde Tylenol gibi aptalca bir şey Son Dakika Haberleri yüzünden çağrı bırakmak saçma olduğundan Son Dakika Haberleri aramanın tek akla yatkın nedeni, benden hoşlanıyor olman. Gurur duydum. Teşekkürler. Hoşça kal. Kimdi? Yoğun bakımdaki yeni hemşire. İşe yaramazın teki. Birinin ona işlerin nasıl yürüdüğünü göstermesi lazım. İşlerin mi dedin? Haydi Jane. Viziteye çıkmam gerekiyor. Bilgin olsun, bu çağrı odasındaki son gecem. Protez laboratuarı da eğlenceli olabilir. Hayır. Hastane artık bitti. Bundan sonraki sefere sende kalacağız. Hayır, kalamayız. Biliyorum. Yatağın yok. Koltukta uyuyorsun. Lavabon tıkalı. “Çok çalışıyorum, Son Dakika Haberleri evim berbat halde” bahanesi artık işe yaramayacak. Ne? Evet. Evini temizleyeceksin ve düzgün bir yatak alacaksın. Bugün. kola, ayran ve benzeri soğuk şeyler içmek damar hastalıklarına neden olabilir. Yemekten sonra soğuk bir şeyler içmek sizi rahatlatabilir ancak tükettiğiniz soğuk su katılaşarak yağlı madde haline döner ve yavaş sindirilir.

Alınan gıdaların midede ya da ince bağır sakta en iyi şekilde sağlıklı olarak sindirimi için öncelikle bunların mide asidi ve enzimlerle çok iyi parçalanması gereklidir. Bu sitemin sağlıklı işlemesi için de sıcak ortama ihtiyaç vardır.

Gıdaları parçalayacak enzimler sıcak ortamlarda çok iyi fonksiyon görürken soğuk ortamlarda ise görevlerini tam yapamazlar.

Besinler tam parçalanamaz ve kana geçen moleküller Jane, senin evimde kalmayı istiyor olman Son Dakika Haberleri Üç ay oldu, tamam mı? Evdeki düzenini iyileştir, yoksa cezalandırılacaksın. Anlıyor musun? Evet. Bir gelecek bu. Sembol. Evet. Endüstriyel evlilik kompleksinin sembolü. Hayır. Yüzük takacağım. Yüzük takmak istiyorum. Yüzük kuralıma uymak zorundasın. Yüzük kuralın mı? Evet. Birimiz alyansımızı kaybedecek olursa, hemen yüzüğün yenisini alacak Son Dakika Haberleri ve o resmen yeni yüzüğümüz olacak. Yüzüğü kayıp mı edeceksin? Bilmiyorum. Yüzüğüne bir şey olunca herkes panikler. Sanki evliliğin kaderi kötüymüş gibi. Ama basit altın bir alyans yüzük iyi olur. İşte şimdi ilerleme kaydettik. Sence bir duyuru yapmalı mıyız? Yoksa birkaç kişiye söyleyelim, yayılıp duyulsun mu? iyi parçalanamadıkları içinde damar tümenlerinde kolesterol ya da yağ zerrecikleri halinde birikirler. Bu ise vücudun hayati bölgelerinde ilerleyen zaman süreci için de damar hastalıklarının (kalp krizleri, beyin damar hastalıkları gibi) gelişmesine neden olur.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...