Son Dakika
24 Nisan 2024 Çarşamba

EXPO 2020 Dubai Tarafından kazanıldı

28 Kasım 2013 Perşembe, 03:01
expo-2020-dubai-tarafindan-kazanildi-52968cce0b006

Paris’te Düzenlenen EXPO 2020 yarışını 116 oyla Dubai Tarafından Kazanıldı.


İlk tur

EXPO 2020’nin hangi Şehirde yapılacağını belirlemek üzere bir araya gelen Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Kurulunda yapılan oylamada İzmir 33 oy alarak ilk turu geçti, Brezilya’dan Sao Paulo 13 oyla elendi.

BIE üyesi 167 ülke delegesinin Dondurmalı sandviç var. Çok güzel. Pekâlâ. Ama önce Annie’yi arayayım. Biriyle buluşup bir şey içeceğimi bir saate kadar Son Dakika Haber Son Dakika Haber döneceğimi söylemiştim. Beni bekliyordur. Haber vereyim. Nerede bu telefon var? Haber Ne diyeceksin ona? Haber Bir şey uydururum. Ben karıma senin gibi davranmıyorum. Geç kalacaksam, ya da dışarıda kalacaksam haber veriyorum. Ne oldu? Yüzüm mü kirli? O barda dakika oturdun. Bir kez bile karını aramayı düşünmedin. Annie’ye telefon etmedin. Bir anda Annie’yi arayasın tuttu. Sana muhteşem bir önerim var Nick. Güvenebileceğin birini bulmanı öneriyorum. Mikey! Böyle bir şey düşünmedim bile.katıldığı Paris’teki OECD binasındaki toplantıda yapılan oylamada Birleşik Arap Emirlikleri’nden Dubai 77, Rusya’dan Ekaterinburg 39, Türkiye’den İzmir 33, Brezilya’dan Sao Paulo 13 oy aldı.

Bu sonuçla Sao Paulo ilk turda elendi. Dubai, Ekaterinburg ve İzmir ise ikinci turda yarışmaya hak kazandı.

İkinci tur

BIE üyesi 167 ülke delegesinin katıldığı Paris’teki OECD binasındaki toplantıda yapılan oylamada Birleşik Arap Emirlikleri’nden Dubai 87, Rusya’dan Ekaterinburg 41, Türkiye’den İzmir 36 oy aldı.

İkinci turda en az oyu alan İzmir elendi.

Yıldırım: “Rusya’yı destekleyeceğiz”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, EXPO 2020 oylamasının son turunda Ekaterinburg’u destekleyeceklerini belirterek, “Eğer son tura biz kalsaydık Rusya bizi destekleyecekti. Ancak son tura az bir farklı Rusya kaldı. Biz sözümüzün arkasındayız. Son oylamada İzmir’i desteleyen tüm adaylara çağrımız Rusya tarafında oylarını vermeleridir” dedi.

Yıldırım, Paris’teki oylamada İzmir’in elenmesinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

EXPO için 1,5 yıl boyunca çalışma yapanlara teşekkür ettiğini belirten Yıldırım, İzmir’den sivil toplum kuruluşları, iş alemi, yerel yönetim, vali ve belediye Bu senin için inandırıcı mı? Düşünmem gereken başka şeyler var. Mike, sadece bir soru sordum. Cevabımı da aldım. Tamam, geciktiğim için aradım, merak etmeni istemedim. Dinle, Harry’ye bu gece, evde olup onu yatıracağını söyledim. Gelmeyeceksen ben yatırayım mı? Tamam, tamam. ve Hall. Bekle bir dakika. Yazsam iyi olacak. Bir dakika. Harry bana kalem getirir misin? Haber Kalem mi? Kalem. ve Hall. Kâğıt bulamadım, bir dakika, bir dakika. Bana bir kitap verir misin? Bir dakikalığına bunu alabilir miyim bir şey yazacağım. Bara gidelim. Haber Kim bu kız? Haber Bir piliç? Shirley. Shirley? Gel. Cin tonik istiyorsun değil mi? Haber Evet cin tonik.başkanının ekip ruhuyla çalıştığını anlattı.

Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ama burada bir şeye şahit olduk ki dürüst çalışmak yetmiyor. Bunu açık şekilde gördük eğer şehirleri müktesebatıyla, tarihiyle, tabiatıyla, doğal yapısıyla zenginlikleriyle karşılaştırırsanız İzmir hepsinin önünde gelecek bir şehirdir. Bu hakkı herkes teslim ediyor ve İzmir’e çok büyük şans tanıyorlar ama son anda bazı etik olmayan Haber Ne vereyim? Haber Bana bir cin. Haber Cin mi? Haber Evet. Selam nasılsın? Mel, bu, Tanrım, adın ne? Adın Mel mi? Benim adım da Mel. Soyadın ne? Bana para verdi, telefon edecektim. Arkadaşı telefonda. Bana para verdi ve içki ısmarladı. Özür dilerim. Merhaba. Ona para verdin öyle mi? Evet. Bu ihtiyar benim karım. Tamam mı? Ne demek ihtiyar? İhtiyar değil ki. Güle güle. Seni ihtiyar siyah! Dostum, nazik olmaya çalışıyorum. Beni dinler misin? Telefon kulübesine bak. Telefon kulübesine bak. Telefon kulübesine bak. Dön bir bak. Buradaki herkes senin o olduğunu biliyor. Neden hemen gitmiyorsun? Yani siyah olabiliriz. Ama aptal değiliz. Haber Nasıl olur siyahsın? Haber Mel. Haber Ne dedin sen? Sonra konuşuruz tatlım. Bak burada sorun istemiyoruz. Bir içki ısmarlayalım. Bir şey ısmarlayabilir miyiz? Bir şey ısmarlayabilir miyiz? Haber Nereye gidiyorsun? Haber Hadi gidelim. Ben içkimi bitireceğim, umurumda değil.faaliyetler sonucu İzmir maalesef yarış dışı kaldı. Kısa süre önce Başbakanımız ile Putin görüşmesinde bir karar alınmıştı. ‘Son turda elenen aday diğerini destekleyecek’ diye. Eğer son tura biz kalsaydık Rusya bizi destekleyecekti. Ancak son tura az bir farklı Rusya kaldı. Biz sözümüzün arkasındayız. Son oylamada İzmir’i desteleyen tüm adaylara çağrımız Rusya tarafında oylarını vermeleridir. Bunu bekliyoruz.”

Dubai ve Ekaterinburg’un yarışacağı üçüncü ve son turda EXPO 2020’ye ev sahipliği yapacak kent belirlenecek.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...