Son Dakika
19 Nisan 2024 Cuma

Kredi Kartı İle Alışveriş Yapanlara Kötü Haber!

27 Kasım 2013 Çarşamba, 02:59
kredi-karti-kullananlara-kotu-haber-5295416acf858

Yeni Düzenlemeler Hazırlanıyor

 

BDDK Başkanı Mukim Öztekin, bireysel kredilerle ilgili üç yeni düzenleme taslağı hazırlandığını açıkladı. Buna göre;
– Kredi kartlarının taksitlendirilmesine sınırlamalar getiriliyor.
– Genel taksit sayısı,Haber İmparator tekrarladı, Haber Benimle aynı fikirde olmanızı diliyorum, Haber ve sonra odayı terketti. Ya ordudaki tutucular? Ne oldu? Onlar ne yaptı? Majesteleri savaşa devam edeceklerini biliyordu, bu yüzden insanlara dileklerini yaymak istedi. Sesini kaydetti, ve yayınlanması için Tokyo Radyo’suna göndermeye hazırlattı. Ne zaman oldu? Saat :’te. Aniden Haberler Binlerce asker Saray’a saldırdı. Hepsi bir seferde mi? Altı farklı zamanda. Ses kaydını arıyorlardı. Aynı zamanda beni öldürmek için de geliyorlardı. Ve inanıyorum Majestelerini de öldürecekelerdi. Bodrum katında bir odada beraber saklandık. Ne bizi ne de kaydı bulamadılar. Sabah :’de, Haber Tanaka geldi ve askerleri durdurdu, ve birçok subay kendini vurdu. Sonra Haber Tanaka odasına gitti ve kendisini öldürdü. Saatler sonra,kayıt yayınlandı ve bütün halk, İmparatorun kendi sesinden Japonya’nın Müttefiklerin şartlarını kabul ettiğini söylediğini duydu. Bunun anlattığın şekilde yaşandığına dair bana kanıt lazım. mevcut ortalama taksit sayısı olan 9 ayla sınırlandırılacak.
GIDADA VE AKARYAKITTA TAKSİT KALKIYOR
– Elektrikli ve elektronik eşya ile bilgisayar alımları, araç kiralama, telekomünikasyon ve kuyumculukla ilgili işlemlerde taksit sayısı 6 ay ile sınırlandırılıyor.
– Beyaz eşya ve mobilya alımlarında taksit üst sınırı 12 ay olarak belirlendi.
– Gıda ve akaryakıt alımlarında taksitlendirme yapılamayacak.
TAŞIT KREDİLERİNE SINIRLAMA
– Bir diğer düzenleme taslağıyla Bütün kayıtlar yok edildi, ve birçok şahit kendini öldürdü. Bana inanıp inanmamak size kalmış, ama Japonya’nın teslim olmasının gerçek hikayesi budur. Anlamalısınız Haber, İmparator Tanrı olarak kabul görür, Ama aslında bu sembolik bir roldür. Anlaşılması zor bir hayat yaşadı ve hırsıyla gücü kullanan insanlarla karşılaştırılmamalı ancak askerlere karşı duracak cesarete de sahipti, ve savaşı bitirdi. Elimde sadece sözleri var. Bunun İmparator’a körü körüne itaat olmadığını nasıl bilebilirim? Sizi alayım mı, efendim? İyiyim. Söylediğim şeyler için özür dilemek istiyorum. Gerek yok, efendim. Bir ailen var mı, Bay Takahashi? Karım, Tokyo’ya yapılan ilk saldırılarda öldü. Nasıl dayanabildin? Dayanamadım. Keşke ben de ölseydim. Gitmelisin. Polis Amerikalıları toplamaya başladı. Ülkelerimiz yakında savaşta olacak. Araba seni alacak.da binek araç alımında kullanılacak taşıt kredilerine yeni sınırlamalar getiriliyor. Bu sektörde kullanılacak kredilerde konut kredilerinde olduğu gibi, kredi kullananların kredi tutarına bağlı olarak kredi teminat oranı uygulamasına gidilecek.
– Kredilendirme oranı, taşıt değerinin 50 bin lira ve altı olması halinde yüzde 70; taşıt değerinin 50 bin lirayı aşması halinde ise bedelin 50 bin liraya kadar olan kısımTrenleri izliyorlardı. Aya nerede? Aya’yı riske atıyorsun. Onu bir daha asla görmemelisin. Hayır. Bunu yapamazsınız. İstediğiniz şey imkansız. Yürü. Size birşey söylemem gerek. Birliklere komuta ettim. Evet. Sicilinize baktım. Saipan, Okinawa’daydınız. Kanlı savaşlar. Görevimizi yaptık, ama insanlığımızı kaybettik. Şunu anlamalısınız, biz Japonlar değerlerimize mutlak adanmışlık adına büyük fedakarlıklar yapabilecek insanlarız. Ve yine aynı mutlak adanmışlık adına, konuşulamayacak suçlar işleyebilecek acımasız savaşçılarız. Size İmparator’un suçlu ya da masum olduğunu söyleyemem. Bizi savaşa sürükledi mi bilmiyorum. Ama bize barışı getirdi. Yoğun baskı altında cesur bir karar aldı. Biliyorum sende aynısını yapardın. Bunlar size yazılmış. Bana büyük mutluluk veriyorsun, ama hayat o kadar da basit değil. Seçme şansımın olmadığını umarım bir gün anlayacaksın. Sonunda, ait olduğum yerdeyim, ama kalbim her zaman seninle. Senin olan, Aya. Onurlu bir şekilde öldü. için yüzde 70, 50 bin liranın üstünde olan kısım için yüzde 50 olarak sınırlandırılıyor.
– Yeni düzenleme taslağı çerçevesinde, konut kredileri hariç tüketici kredilerinin vadesinin 36 ayı, taşıt kredilerinin vadesinin ise 48 ayı geçmemesi öngörülüyor.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...