Son Dakika
26 Nisan 2024 Cuma

Uçak yolculuğu sırasında uyulması gereken kurallar ve cezayı gerektiren yönetmelik

28 Aralık 2013 Cumartesi, 23:16
ucak-yolculugu-sirasinda-uyulmasi-gereken-kurallar-ve-cezayi-gerektiren-yonetmelik-52bf3e2654348

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün (SHGM) 1 Ocak 2014’te yürürlüğe girecek yönetmeliğine göre, “kural tanımaz yolcu”, “uçağa binişten, uçak indikten sonra kapı açılmasına kadar olan sürede yolcu veya personelin düzenini veya güvenliğini tehlikeye atacak hareketlerde bulunan, uçaktaki malzemelere zarar veren, tehdit eden veya sivil havacılık alanında uygulanan mevzuat kurallarına ve mürettebatın uyarılarına uymayan kişi” olarak tanımlandı.

10 BİN LİRA CEZA VERİLECEK

Uçuş emniyetini riske edecek şekilde hava araçlarına lazer tutan, uçak haberleşmesine müdahale eden ve benzer ihlallerde bulunan kişilere 10 bin lira idari para cezası verilecek.

Uyarılmasına rağmen taşınabilir elektronik cihazları çalıştırmaya devam eden, yerine oturmayan, emniyet kemerini bağlamayan, baş üstü dolabını kapatmayan, başka yolcular veya kabin ekibiyle hayatın tehlikede. Kalbinde bir buz var. Ablan koymuş. Buz çıkarılmazsa seni sonsuza kadar donduracaktır. Ne? Olamaz. Sen çıkarabilirsin, değil mi? Çıkaramam. Üzgünüm, Kristoff. Kafasında olsaydı kolayca halledilirdi. Ancak gerçek sevgiyle yapılan bir şey donmuş kalbi eritebilir. Gerçek sevgiyle yapılan bir şey mi? Gerçek aşkla dolu bir öpücük olabilir belki. Anna, seni Hans’ın yanına götürmeliyiz. Hans. Götür bizi, Sven. Haber Olaf! Hadi gel. Haber Geliyorum. Gidip Hans’ı öpelim hadi! Kim bu Hans? Prenses Anna’yı bulmak için geldik. Tetikte olun. Kraliçeye en ufak bir zarar gelmesin. Haber Anlaşıldı mı? Haber Evet, efendim. Kraliçe. Haber Yukarıda! Haber Hadi gidelim! Yapmayın lütfen. Geri çekilin! Ateş et, ateş et! Vur onu! Kraliçe Elsa! Onların korktuğu gibi bir canavar olmayın. Olamaz Haberler Ne yaptım ben? Beni neden buraya getirdin? Sizi öldürmelerine tartışmaya devam eden, kabin ekibinin görevini yapmasına güç kullanarak engel olan, kabin ekibine ve diğer yolculara sözle tacizde bulunmaya devam eden, kabin ekibinin verdiği talimatları yerine getirmeyen, uçuş emniyet ve güvenliğine tehdit oluşturan davranışlarda bulunan ve uçak içerisinde sigara içen “kural tanımaz yolcuya” 1000 lira idari para cezası kesilecek.

LİMİTE AYKIRI ALKOL VEREN PERSONELE DE CEZA

Mevzuata ve onaylı uçuş işletme el kitapları limitlerine aykırı alkol kullanan uçuş personeline/eğitmene 5 bin lira, geçerli sağlık sertifikası olmadan uçuş yapan, hava/yer bantları kullanılaizin veremezdim. Ama ben Arendelle için tehlike arz ediyorum. Anna’yı getir. Anna dönmüş değil. Kışa son verip Haberler Haberler yazı geri getirin. Lütfen. Görmüyor musun? Yapamıyorum. Onlara beni bırakmalarını söyle. Elimden geleni yapacağım. Dayan biraz. Hadi dostum, daha hızlı! Şatoda görüşürüz! Kimseye görünme, Olaf. Tamam! Prenses Anna geldi! Sen ne yapacaksın? Sen beni merak etme. Haber Anna! Bizi meraktan öldürdün. Haber Leydim. Onu sıcak tutun ve derhâl Prens Hans’ı bulun. Tamam. Teşekkür ederiz. Gözünüzü üstünden ayırmayın! Prenses Anna’yı aramak için tekrar çıkacağım. Tekrar dışarı çıkarak kendinizi tehlikeye atamazsınız. Ona bir şey olursa Haberler Prensese bir şey olursa Haberler Haberler Arendelle’in elinde sadece siz kalacaksınız. İşte burada. Prens Hans. Anna. Buz gibi olmuşsun. Haber Hans, beni öpmen gerek. Haber Ne? Haber Hemen, n telsiz konuşmalarında freyzyoloji (hava trafik kontrolörleri ile pilotlar arasında kullanılan ortak dil) dışında yapılacak konuşmalarda havacılık adabına uygun olmayan ifadeler kullanan personeline/eğitmene verilecek para cezası bin lira olacak.

TAKSİT VE İNDİRİM

Cezalar taksit şeklinde ödeneceği gibi kanun yoluna başvurmadan önce ödeyen kişiden cezanın dörtte üçü tahsil şimdi. Haber Neler oluyor? Baş başa bırakalım sizi. Ne oldu orada? Elsa güçlerini kullanarak saldırdı bana. Sana asla zarar vermezdi hani? Yanılmışım. Anna? Kalbimi dondurdu ve sadece gerçek aşkla yapılan bir şey kurtarabilirmiş beni. Gerçek aşkla dolu bir öpücük. Ah Anna Haberler Keşke seni seven biri olsaydı. Ne? Sevdiğini söylemiştin ama. Kendi krallığımda . sırada olduğum için Haberler Haberler hiç şansım yoktu. Mutlaka Haberler Haberler bir yerde kraliyet ailesinden biriyle evlenip tahta geçmeliydim. Neden bahsediyorsun sen? Tahtın varisi olarak Elsa daha uygundu elbette Haberler Haberler ama onu kimse elde edemezdi. Haber Ama sen Haberler Haber Hans? Haberler aşk için öylesine çıldırmıştın ki Haberler edilecek.

Kaynak: AA

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...