Son Dakika
20 Nisan 2024 Cumartesi

“Milli İradeye Saygı Konvoyu” Sırbistan’a Vardı

03 Ocak 2014 Cuma, 16:25
milli-iradeye-saygi-konvoyu-sirbistana-vardi-52c6c6894ba5d

Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Avusturya Şubesi tarafınca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a destek çıkmak sebebiyle organize edilen “Milli İradeye Saygı Konvoyu” Sırbistan’ın başkenti Belgrad’a ulaşmış bulunmakta. Kardeşinizi ölmeden önce bu tütsüyü yakmaya çalıştığını duydum. Neden olduğunu bilmiyorum. Birkaç gün sonra Haber Yeni bir düzeltme geldi. dakika. Başkan Son Dakika Haberleri şu anda görüntülü konuşmada. . kareyi geriye aldık . kare ise silindi. Nerede şu anda? Başkan Choi’nin kaldığı otelin toplantı salonunda. Bir dakika ver bana. Hazırlatacağız. dakikaya hazırız! Haberleri bekliyor. Sadece haberlerde oğlunu izledikten sonra yattığını biliyorsunuz. Gizemli bir şekilde asla kaçırmıyor. Gerçekten sizi tanıyor olabilir. Bu akşam televizyon izlemsini engelleyebilir misiniz? Öyle mi? Neden? Bazı ağır sahneler var. İzlememesinin daha iyi olduğunu düşünüyorum. Rica ediyorum. Lütfen. Peki, anladım. Tamam. Televizyon izlemesine müsaade etmezsek üzülecektir. Neler oluyor? Oğlu izlemesini istemiyor. Hanımefendi. Yatma saatiniz çoktan geçti. Zürih, İsviçre Size bahsettiğim sorular. Haberler dakika içinde başlayacak. Video dakika saniye sonra yayında. Giriş röportajı dakika. Her soruya cevap vermek için dakikanız var. Pekala.

Konvoya, Sırbistan’ın güneyindeki Sancak bölgesinden ve Bosna Hersek’ten Boşnaklar da araçlarıyla katıldı.

UETD Avusturya Şubesi Başkanı Abdurrahman Karayazılı, Belgrad’da gazetecilere yaptığı açıklamada, “17 Aralık operasyonalarının hem Türkiye’yi hem de Avrupa’yı ciddi anlamda yıprattığını”, buna karşın gurbette yaşayan Türkler olarak, Türkiye’nin istikrarının devam etmesini arzuladıklarını ifade etti.

Başbakan Erdoğan ve hükümetinin büyük işler başardığını Park Haber Sağlığı değil mi o? Evet sunucumuz Park Haber Sağlığı. İş için yurt dışında olduğunu sanıyordum. Kore’ye döneli bir yıldan fazla oldu. Haber Sağlığı şu nada seni sayın Choi’ye bağlıyorum. Merhaba demek istiyormuş. Muhabir Park uzun zaman oldu. Yurt dışında olduğunu sanıyordum. Nasılsınız? Ben daima meşgulüm. Seni bu şekilde gördüğüme inanamıyorum. Tebrik ederim. Tebrik mi? Daha değil. Kore’ye geldiğimde görüşeceğiz. Uzun zaman oldu. En Son Haberler nasıl? Hala kayıplarda mı? Annesini düşünüp yetişkin gibi davranması lazım. Son bir dakika. Bağlantıyı kesin. belirten Karayazılı, bu nedenle hükümete yönelik girişimlere tepki göstermek amacıyla “Milli İradeye Saygı Konvoyu” etkinliğini düzenlediklerini söyledi.

Karayazılı, sosyal medya üzerinden yaptıkları çağrıyla 294 araçlık konvoy oluşturduklarını, Sırbistan’ın Sancak bölgesinden ve Bosna Hersek’ten gelen Boşnaklar’ın katılımıyla da konvoydaki araç sayısının arttığını anlattı.

“Müslümanlar birlik ve beraberlik içinde olmalı”

Konvoya Balkanlar’da yaşayan Müslümanların da destek vermesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Karayazılı, ”Tek isteğimiz, tek ümidimiz ümmet anlayışının canlanması ve birleşmesidir. Bütün Müslümanlar’ın, artık birlik ve beraberlik içinde olmasını temenni ediyorum” dedi.

UETD Avusturya Şubesi Sözcüsü Hoşada Özkılıç da Türkiye’de, milli iradenin imajının kötülenmeye çalışıldığını iddia etti.

Türkiye’nin yurtdışında prestij kaybetmesinden Kesildi mi? Sunucu Park’ı nereden tanıyorsunuz? Arkadaşımın oğludur. Arkadaşımın ölümden beri görmemiştim kendisini. Son kareye giriyoruz. Yayın! Neden başını aşağıda tutuyorsun? Yayın! İyi akşamlar. Başkanın yaktığı ateş henüz sönmedi. Genom taşımayan kök hücre araştırmalarının nihayete ermesi dünya çapında konuşuluyor. Uzmanlar bu yeni adımın tıp dünyasını temelden değiştireceğine inanıyorlar. İşbirliği içerisinde olan tüm şirketlerin hisseleri yükselişe geçmiş durumda. Şimdi muhabir Yoo’dayız. Kök hücreler farklı tipte hücrelere özelleşebilme Haber Sitesi yönleri ile normal hücrelerden ayrılırlar. saniye içinde sona eriyor. Video hazır. Yayın! Şimdi röportaj için İsviçre’ye Haber Sitesi Başkan Son Dakika Haberleri bağlanıyoruz. kaygılandıklarının dile getiren Özkılıç, ”Türkiye, son 10 yılda çok güzel yerlere geldi. Bu sadece bir ülkenin refaha değil, aynı zamanada Avrupa’da yaşayan Türkler’in de özgüvene sahip olmalarına vesile oldu. Bundan sonra Türkiye’nin hep ileriye gitmesine istiyoruz. Milli irademize sahip çıkmak için yola çıktık” diye konuştu.

Avusturya, Almanya, Macaristan, Bosna Hersek ve Batı Trakya’dan çok sayıda kişinin katıldığı konvoyun, akşam saatlerinde Kapıkule Sınır Kapısı’na ulaşması bekleniyor.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...