Son Dakika
18 Nisan 2024 Perşembe

2014’de ‘açık görüşler’le ilgili Duyuru

31 Aralık 2013 Salı, 14:35
2014de-acik-goruslerle-ilgili-duyuru-52c2b71e72184

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderilen genelgeye göre, Adana E Tipi, Ankara 1 ve 2 Nolu L Tipi, Alanya L Tipi, Antalya E ve L Tipi, Balıkesir L Tipi, Bursa E Tipi, Kesiklerine bakayım. Hayır, ben hallederim. Teşekkürler Dawn. Dikiş atılması gerekecek. Bundan sonra seninle ilgileneceğim. Büyükanneni kontrol edeceğim. Hemen gelirim. Tamam mı? İyi. Gracie iyi mi? Evet. Ben’le geliyor. Ben mi? Ben kim? Erkek hemşire Ben mi? Akşam yemeğine gelmişti. Tamam. Haberleri tedavi edeceğim. Kolunu temizledikten sonra gel. Yüzde, göğüste ve kollarda yanıklar var. Satürasyon nasıl? ‘larda. Nefes alması güçleşiyor. Damar yolu açılması lazım. Kan tesleri, tam kan sayımı, laktat ve karbonmonoksit oranı. O benim komşum. Uyuyormuş. Bayan Owens, iyileşeceksiniz. Nasıl başladı bu? Emin değilim. Haberler mumu devirdiğini söyledi. Biri şuna bakın. Giysilerini çıkarıp havayoluna bakalım. Merhaba. Gelmem uzun sürdüğü için özür dilerim. Trafik Haber Merhaba. İşten kovuldum. Burada ne arıyorsun? Bir şeye ihtiyacım olursa uğramamı söylemiştin. Ben de uğradım. Pekâlâ. Neye ihtiyacın var? Konuşmaya. Dinlenilmeye. Çocuğu yukarı götür Son Dakika Haberleri. Hayır, buna gerek yok. Curtis Haber Onu yukarı götür. Bolu T Tipi, Çorum L Tipi, Denizli D Tipi, Diyarbakır E Tipi, Eskişehir H Tipi, Gaziantep E Tipi, İzmir Buca Kapalı, Kocaeli 1 ve 2 Nolu T Tipi, Maltepe 1, 2 ve 3 No’lu L Tipi, Mersin E Tipi, Osmaniye T Tipi, Silivri 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8 No’lu L Tipi, Ümraniye E Tipi, Ceza İnfaz Kurumlarındaki hükümlü ve tutuklular, 2, 3, 4, 5 ve 6 Ocak günlerinde 5 gün boyunca açık görüşten yararlandırılacak.

Diğer bütün ağır ceza merkezi ve müdürlük teşkilatı bulunan bağlı kapalı ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklulara 2, 3 ve 4 Ocakta 3 gün açık görüş yaptırılacak.

Müdürlük teşkilatı bulunmayan bağlı kapalı ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklular ise 2 ve 3 Ocak’ta ve Cumhuriyet Başsavcılıklarının görüşü alınarak kurum tarafından, Burada kalabilirler, çünkü biz geziye çıkıyoruz. Peki. Hayır. Gitme. Sorun değil. Arabam köşede. Hayır, lütfen. Lütfen bunu yapma. Luka, gitme. Gidemezsin. Son Dakika Haberleri. Son Dakika Haberleri. Sohbet için teşekkürler. . Evimde silahlı bir adam vardı. Kocamı götürdü. Adı Curtis Ames. Nabız yok. Kalp masajına başlıyorum. ‘a ayarla. Bir ampul epinefrin ve sodyum bikarbonat. Hazır. Kalbinin durduğunu bilsinler. Geride durun. Çekilin. Hâlen fibrilasyonda. Anneni ambulansa alacağız. Sen Neela ile arabayla git. Hayır. Yanında durmak istiyorum. Sarah lütfen. Bunu yapmalısın. Yanında durmak istiyorum. Neela ile git lütfen. Yol boyunca oları takip edeceğiz. Neela ile git Sarah. Hemen. Olmaz. Düz git. Başka bir iş bulmana yardım edebilirim. Eğer sorun buysa. Paraya mı ihtiyacın var? Param var. Buradan sağa dön. Haydi, konuş benimle Ames. İstediğin bu sanıyordum. Kenara çek. Şurada dur. Farları kapat. İçeri nasıl girdiğini bilmiyor musunuz? Hayır. Neden onu aramıyorsunuz? Onlara arabayı gördüğümü söyledim. belirlenecek bir günde yapılmak suretiyle 2 gün açık görüşten yararlanacak.

Sayıları ve konumları değerlendirilmek suretiyle adli suçlardan hükümlü ve tutuklular ile örgütlü suçlardan hükümlü ve tutuklu bulunanlar için ayrı gruplar oluşturulup, her grubun görüş günleri ve saatleri, Cumhuriyet Başsavcılıkları ile cezaevi idareleri tarafından tespit edilecek. Bu gruplar, aynı zamanda ve aynı görüş mahallinde birlikte bulundurulmayacak.

Akrabalık durumu

Hükümlü ve tutuklular, belgelendirilmek suretiyle sadece anne, baba, eş, çocuk, torun, büyük anne, büyük baba ve kardeşleriyle görüştürülecek. Hükümlü ve tutuklular model, steyşın bir araba, açık taba rengi mi? Evet, sanırım. Araştırdık. Üstüne kayıtlı bir araba var. Bakıyoruz. Onu tanıyor musunuz? Ames’in geçmişini biliyor musunuz? Polislere bunu anlattım. Felç geçirdi. Sol kolunu kullanamıyor. Dava açmıştı. Tamam. Hemen birine bunu araştırtacağım. Peki. Louise, bir süreliğine onu evine götürebilir misin? Elbette Son Dakika Haberleri. Bizi merak etme. Teşekkürler. Olup bitenleri öğrenmelisiniz. Her tür bilginin olduğu bir tıp raporu var. Numaraları, adresleri yazılı. Psikolojik değerlendirme bile yapılmıştı. Nerede? County General’de. Onu bulabilirim. İyi misiniz Bay Owens? Cordis kateteri ver. Ana damar açacağım. Bu kabuklar varken subklevyen damarından girmek istemiyoruz. Yangın. Aşağıda mı başladı? Femoralden açalım mı? Enfeksiyon riski fazla. Benim evimde. Nasıl? Emin değilim. Kolun bir bölümü yanmamış. Galiba mum yüzünden çıktı. Çok üzgünüm. Ultrason cihazını ver. Basilik venden kanül yerleştireceğim. Ağrısı için ona bir şey verebilir miyiz? İşte. Peki. ile görüşmek isteyen kişilerin, akrabalık durumlarını nüfus idarelerinden veya ilgili konsolosluklardan verilen resmi belgelerle ispatlamaları gerekli olacak.

Anne, baba, eş, çocuk, torun, büyük anne, büyük baba ve kardeşi olmayan hükümlü ve tutuklular, üçüncü dereceye kadar olan akrabalarından en çok üç kişiyle, önceden haber verilmesi ve belgelendirilmesi kaydıyla görüşme yapacak.

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükümlü olanlar, bu haktan yararlanamayacak.

Hükümlü ve tutuklu sayısının verilen açık görüş günü sayısına bölünmesi suretiyle görüş gününe kadar gruplar oluşturulacak. Her grubun görüş günü ve saatleri ailelerine bildirilmek üzere hükümlü ve tutuklulara tebliğ edilecek. Hazırlanan program ayrıca koğuşlara ve Beş miligram haber. Burun kılları yanmış. Fiberoptik mi tercih etmeliyiz? Bilmiyorum. Yeterince zamanımız yok. Havayolu zaten şişmiş. Kapanmadan tüp yutturmalıyız. İyileşecek, değil mi? Yony onu iyileştirecek. Annen çok fazla ilaç almış. Bu, kalbi için kötü olabilir. Kalbinin yeniden atmaya başlaması için uğraşıyorlar. Haberler onu iyileştirebilir. Ses tellerini göremiyorum. Çok fazla ödem var. Satürasyon ‘e düştü. Bana yardım et Ray. Krikotomi yapmamız gerekmiyor. Biliyorum. Uğraşıyorum. Biraz daha basınç lazım mı? Hayır. Anatomisi çok bozulmuş. Lanet olsun! Krikomi gereçleri. Bekleyin. Satürasyon ‘e düştü. Dikkatli bak. Baloncuk ara. Bu, havayı trakeaya çıkmaya zorlayacak. Baloncuklar tüpü nereye yerleştirmek gerektiğini gösterecek. İşe yarar mı? Arada bir. Gerçekten de iyi. Görebiliyorum. Haydi, yerleştir tüpü. Tamam. Oksijen verin. Başardın. Tüp tamam. Rengi değişti. Sam’e bravo. Sakin olun Bay Owens. ziyaretçilerin görebileceği uygun yerlere asılmak suretiyle her ziyaretçinin ziyaret gününde ceza infaz kurumuna gelmesiyle izdiham önlenecek.

Her grubun açık görüşü bittikten sonra görüş yerinde bulunan hükümlü ve tutuklular, görevliler nezaretinde dikkatli bir şekilde arandıktan sonra koğuş ve odalarına götürülerek burada sayılacak. Kimlikleri, fotoğraflı belgelerle kontrol edildikten ve grup mevcudunun tam olduğu anlaşıldıktan sonra ziyaretçilerin kurum dışına çıkmasına izin verilecek.

İzdiham, firar ve karışıklıkları önlemek, disiplin ve düzeni sağlamak için Cumhuriyet Başsavcılığı ve kurum yönetimi, zabıta ile iş birliği yaparak gerekli her türlü önlemi alacak, görüş mahallinde yeteri kadar dış güvenlik görevlisi gözlemci olarak bulundurulacak. Açık görüşler, ceza infaz kurumunun oda ve eklentileri dışında, bu iş için ayrılmış özel bölümünde, bulunmadığı takdirde ceza infaz kurumu müdürünün uygun göreceği yerde yaptırılacak.

Görüş süresi yarım saatten az olmayacak

Açık görüşler, yetişkin ve genç hükümlü, hükümözlü ve tutuklular için görüş süresi, yarım saatten az ve bir saatten fazla; çocuk hükümlü, hükümözlü ve tutuklular için ise 1 saatten az ve 3 saatten fazla olmamak kaydıyla 09.00-17.00 saatleri arasında yaptırılacak.

Ziyaret süresi, görüşmenin fiilen başladığı andan itibaren işleyecek. Bu ziyaretin, aynı haftada yapılacak kapalı görüş veya aylık açık görüş günü ile çakışması halinde, hükümlü ve tutukluların yazılı talebine göre kapalı görüş, aylık açık görüş veya yılbaşı nedeniyle verilen açık görüş yaptırılacak. Belirtilen gün ve saatler dışında görüş yaptırılmayacak. Bir defa görüş yapan hükümlü ve tutuklular ile ziyaretçilere herhangi bir nedenle ikinci defa izin verilmeyecek.

Kamuoyunda “yanlış anlaşılma, tartışma ve polemiklere” neden olduğu gerekçesiyle kapalı ceza infaz kurumlarında açık görüşü izlemek, röportaj yapmak, görüntülemek veya fotoğraf çekmek üzere başvuruda bulunan yazılı ve görsel basın kuruluşlarına izin verilmeyecek.

Kaynak: AA

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...