Son Dakika
28 Mart 2024 Perşembe

71 500 asker bugün terhis edildi

31 Aralık 2013 Salı, 14:30
71-500-asker-bugun-terhis-edildi-52c2b7f42a028

Yeni yıla saatler kala, 81 ilimizdeki kışlalardaki heyecan da had safhaya çıkmış bulunmakta. Hükümet’in askerlik süresini 15 aydan 12 aya indirme kararının, 1 Ocak 2014 yani yarından itibaren yürürlüğe gireceği belirtildi. İstersen burada uyuyabilirsin. Onca yolu gitmemiş olursun. Ama iş yerinden kişilerle arkadaşlık karşıtı bir kuralın var. Kuraldan çok kılavuz gibi. Hemşirelerden çok doktorlar için geçerli. Bunu bilmek güzel. Haberler ve Gracie bunu kabullenir mi? Gel. Lake Shore’da kapıcısı olan, iki yatak odalı bir ev. Hep kapıcısı olan bir binada yaşamayı istedim. Lake Shore’daki evlere paran yetmez. Aylık dolar. Dediğim gibi. dolar düşüyor. Ne yani? Kapıcıyla aynı evi mi paylaşacaksın? Eğleniyor musun? Hoşuna mı gitti? Sevdin mi? Komik mi bu? Nerede kaldığımızı unutma. Alo? Haberler. Sarah? Annem hasta galiba. Onu uyandıramıyorum. Ne? Neredesiniz? Arabadayız. Nerede? Araba nerede? Nerede olduğumuzu bilmiyorum Haberler. Ama bir şeyler yapmalısın. Sanırım ölüyor. 71 500 asker bugün terhis edildi Tamam. Pekâlâ. Tamam. Bir saniye. Seni oradan çıkaracağım. Affedersin hayatım. Tamam. Eve geldik. Bir saniye dur. Haydi Luka. Aç telefonu. Merhaba. Benim. Eve geldim. Joe’yu Ellen’dan aldım. Bu mesajı alır almaz beni arayabilir misin? Acil denebilir. Teşekkürler. Bu doğrultuda, zorunlu askerlik hizmeti kapsamında 12 ayını dolduran 71 bin 500 Mehmetçiğin terhis edileceği ifade edildi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanlığı’ndan, “Silahlı Kuvvetler’deki kadro durumumuz şu sayıya düşmüştür, bundan fazlasına gerek yoktur” diye bir görüş gelmediği sürece, mevcut durum itibariyle bedelli ve askerliğin süresini indirme gibi bir çalışmalarının olmayacağını söyledi.

ÇÖZÜM SÜRECİ RAHAT ETTİRDİ

Binlerce aile de, asker yakınlarının 3 ay erken eve Biliyorum. Özür dilerim. Tamam. Biliyorum. Tamam. Kocanı ara. Demin aradım. Açmıyor. Bay Ames, neden sadece gitmiyorsunuz? Lütfen gidin. Luka’nın ne konuda isterseniz, başka bir zaman sizinle Haber konuşacağına eminim. Ne konuda istersem mi? Burada olmanızın nedeni her neyse. Lütfen gidin. Tamam mı? Giderseniz sorun çıkmaz. Söz veriyorum. Sorun mu? Sorun mu? Sen sorun ne demek bilmezsin. Tanrım! Son Dakika Haberleri. Son Dakika Haberleri. Hemen Luka’yı ara. Sammy? Kokuyu alıyor musun Sammy? Bir şey yanıyor Sammy. Anne! Haberler? Yardım et anne. Kahretsin! Sammy! Aman Tanrım! Anne! Uyan! Uyanmalısın! Seni seviyorum! Seni çok seviyorum. Lütfen! Ne oldu? Seni seviyorum. Ne oldu? Bekle Meg. Başı döndü ve arabayı durdurdu. Ne oldu? Meg! Solunum güçlüğü var. Onu yatıralım. Ne aldın Meg? Birçok şey. Kesinlikle alkollü. Başka ne aldın? Hiçbir şey! Neden söz ediyorsun? Sessiz ol Sarah. Uyku için bir şeydi. Ne Meg? Ne aldın? Alp Haber Alprazolam mı? Hemen etki ediyor. Bu ne? Amitriptyline. Onu canlandıran ilaç. gelecekleri için büyük bir heyecan içinde. Şırnak’ta askerliğini yapan Mehmet Yıldırım’ın İstanbul’da yaşayan annesi Gülsüm Yıldırım, “Çözüm süreci sayesinde oğlum askerdeyken, ben de evimde rahat uyudum. 3 ay erken gelecek olması da sevincimizi ikiye katladı” dedi. Uluslararası uzmanlar da özellikle Ortadoğu’da, en mükemmel şekilde sınır güvenliğini sağlayan ülkenin Türkiye olduğuna dikkat çekti.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...